Pyydä tarjous

Jäteöljyjen lajittelu on ekoteko

Digipalvelut
30.08.2023 | Maa- ja metsätalous

Suomessa syntyy vuodessa tuhansia tonneja uudistamiskelpoisia kirkkaita käytettyjä voiteluöljyjä sekä kasvipohjaisia öljyjä.

– Jäteöljyjen keräys ja lajittelu on ratkaiseva tekijä siinä, kuinka paljon kirkkaita käytettyjä voiteluaineita pystytään hyödyntämään uusiokäyttöön, toteaa ympäristöystävälliseen kierrätysöljyjen jatkojalostukseen erikoistuneen NextOil Oy:n logistiikasta vastaava Jere Koskinen.

– Valitettavan iso osa kirkkaista käytetyistä voiteluöljyistä menee kuitenkin mustien jäteöljyjen joukkoon tai päätyy hävitykseen muuta kautta. Erilaisille jäteöljyille on omanlaiset tavat, miten ne saadaan uusiokäyttöön ja tästä syystä ne tulee lajitella ammattitaidolla. Kasvipohjaiset käytetyt öljyt on myös pidettävä erillään muista jäteöljyistä, jotta niistä voidaan valmistaa kasvipohjaisia uusioöljyjä.

– Kirkkaista käytetyistä voiteluöljyistä ja kasvipohjaisista öljyistä maksetaan hyvitys asiakkaille. Älä siis heitä rahaa hukkaan ja jätä lajittelematta, Koskinen korostaa.

Käytettyjen voiteluöljyjen keräys

NextOil Oy:lla on nykyään oma kuljetuskalusto ja vahvat yhteistyökumppanit.

– Kuljetusverkostomme kattaa koko suomen ja keräämme kirkkaita käytettyjä öljyjä koko Suomen alueella. Meidän säiliöautomme ottavat Jämsänkoskelta uusioöljyjä kyytiin ja jakavat niitä asiakkaille, samalla kun keräämme kirkkaita jäteöljyjä uusiokäyttöön. Yhdistämällä keräilyn ja uusioöljyn jakelun saamme vähennettyä päästöjä ja ympäristörasitusta, Koskinen sanoo.

Keräysöljyn kierrätys

NextOil pystyy vastaanottamaan vuosittain noin 5 miljoonaa litraa kierrätysöljyä. Uusioöljyjä yritys valmisti viime vuonna noin 3,5 miljoonaa litraa.

– Käytämme tuotannossamme pääasiassa kirkkaita keräysöljyjä. Joudumme hankkimaan joukkoon myös jonkin verran markkinahintaisia perusöljyjä, koska emme saa aivan riittävää määrää kierrätysöljyjä. Joukkoon lisätty perusöljy takaa myös erittäin tasalaatuiset ja toimivat tuotteet vuodenajasta riippumatta. Tällä hetkellä noin puolet tuotannostamme jaetaan säiliöautolla suoraan asiakkaalle irtoöljynä, Koskinen kertoo.

Käytetyt kasviöljyt

– Me valmistamme myös kasvipohjaisia uusioöljyjä. Nextbio tuotteet ovat täysin biohajoavia ja kasvipohjaisia. Me kehitämme koko ajan kasviöljypohjaisten käytettyjen öljyjen hankintaa, jotta pystymme vastaamaan bioöljyjen koko ajan kasvavaan kysyntään. Nykyään asiakkaat haluavat ympäristöystävällisen ja kestävän ratkaisun, korostaa Koskinen.

Nextbio tuotteilla voi siirtyä ekologiseen vaihtoehtoon voiteluominaisuuksista tinkimättä. Erinomaisen voitelukyvyn lisäksi laadukkaat öljyt vähentävät merkittävästi käytettävien laitteiden kulumista perinteisiin öljyihin verrattuna.

NextOil-tuoteperhe metsäteollisuuden ammattilaisille

Koskinen kertoo, että NextOilin uusioöljy tuotteiden laatu koostuu yrityksen pitkästä kokemuksesta ja jatkuvasta halusta kehittää voiteluöljyjen ominaisuuksia. Yhteistyössä metsäteollisuuden ja koneyrittäjien kanssa kehitetyt voiteluaineet toimivat hyvin jokaisessa kohteessa.

– Jokainen tuotteemme on kehitetty ja valmistettu erilaisten käyttökohteiden vaatimukset tarkasti huomioon ottaen. Iso osa laatua on myös ammattitaito koko öljynkierrätys prosessin ajan. Kuljettajat tarkastavat öljylaadut jo keräysvaiheessa ja jakavat ne eri keräyssäiliöihin. Tarvittaessa jätämme öljyt keräämättä, mikäli ne sisältävät sinne kuulumattomia kemikaaleja.

– Kerätyt öljyt analysoidaan ja pumpataan tuotantolaitoksemme vastaanottosäiliöihin, joista ammattitaitoinen henkilökuntamme valitsee öljylaaduista juuri sopivan erilaisten öljyjen valmistukseen. Öljyt kulkevat tarkan puhdistus- ja valmistusprosessin läpi, jonka lopuksi niihin sekoitetaan sopivat lisäaineet ja öljy on taas valmiina lähtemään uudelleen asiakkaille.

NextOilin uudet tuotteet mahdollistavat jopa 40 % pienemmän öljynkulutuksen

NextOil teräketju- ja johdeöljyjen koostumus ja lisäaineistus pienentää öljyntarvetta merkittävästi, jolloin päästään jopa 40 %:n kulutussäästöihin. Öljyn pienempi kulutus näkyy suoraan myös kustannussäästöinä asiakkaidemme kukkarossa. Vaikka hankintahinta on vähän korkeampi, öljyä kuluu vähemmän, koska käyttökohteen voiteluun ei tarvita niin paljon tuotetta. Oikeanlaiset lisäaineet suojaavat myös tehokkaasti korroosiolta, kulumiselta, venymiseltä ja hapettumiselta.

Laaja tuotevalikoima

NextOilin tuotevalikoima on hyvin laaja ja tarjoaa erilaisille asiakkaille kattavia kokonaisuuksia.

– Teräketju- ja johdeöljyjen lisäksi meiltä löytyy muun muassa laadukkaat AdBlue-liuokset, puunmerkintävärit, koneiden ja autojen pesuaineet, tuulilasinpesunesteet, jäähdytysnesteet, pienkonebensiinit sekä pienkone-, hydrauliikka- ja vaihteistoöljyt. Monipuolisesta valikoimastamme löytyy lisäksi X-1R metallinhoito- ja öljynlisäaineet, joita käytetään myös yhtiön omissa öljytuotteissa, Koskinen toteaa lopuksi.

www.nextoil.fi
[email protected]
+358 50 377 8859

Muita uutisia