Kotimaan matkoja suunnitellaan nyt enemmän kuin vuosiin – matkailu maaseudulla kiinnostaa

Facebook
20.06.2024 | Maa- ja metsätalous, Yrityselämässä tapahtuu

100 syytä matkailla Suomessa -kampanjan teettämän kyselyn mukaan jopa 75 % suomalaisista aikoo lomailla tulevana kesänä kotimaassa. Kysely povaa maaseutumatkailuyrityksille huippukesää. Erityisesti luontokohteet, mökkilomat, patikointi, retkeily, pyöräily sekä vesistöön ja hyvinvointiin liittyvät aktiviteetit ovat suomalaisten suosiossa. Maaseutumatkailuyritykset odottavat innolla alkavaa matkailusesonkia.

Vastaajista jopa 68 % kertoo matkailevansa pääasiassa vain Suomessa, ja joka viides (25 %) suosii kotimaassa lähimatkailua. Erityisesti 25–44-vuotiaat ovat innokkaita matkailemaan kotimaassa – heistä yli 80 % suunnittelee kotimaanmatkaa tänä kesänä. Matkailuhalukkuus on tänä vuonna korkeampi kuin viime vuonna (69 %) tai vuonna 2019 (74 %), joka oli kotimaisilla yöpymismäärillä mitattuna yksi huippuvuosista.

Aktiviteettejä, elämyksiä ja nautintoja

Kesä on kotimaan ja maaseutumatkailun kulta-aikaa. Maaseudun matkailuyrityksissä on valmistauduttu kesään positiivisissa tunnelmissa. Lämmin toukokuu on saanut suomalaisten ajatukset siirtymään kohti kesää jo hyvissä ajoin, ja maaseutukohteet ovat suosittuja erityisesti perhejuhlien viettopaikkoina.

Suomalaiset hakevat lomiltaan helppoutta, rentoutumista, maittavaa ruokaa ja mukavia aktiviteetteja koko perheelle. Maaseutumatkailun vetovoima perustuu uniikkeihin matkailupalveluihin sekä maaseudun maisemissa ja luonnossa virkistymiseen ja rentoutumiseen. Maaseudulla matkailijat voivat myös nauttia puhtaasta kotimaisesta ruuasta ja kesän raikkaista juomista.


Lähteet: MTK ja 100 syytä matkailla Suomessa -kampanja

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä