Pyydä tarjous

Loimihuolto Oy – vahvaa osaamista jo 20 vuoden ajan

Digipalvelut
08.07.2021 | Maa- ja metsätalous

Loimihuolto Oy on maatalouskoneiden varaosa- ja huoltopalvelujen ammattilainen Loimaan seudulla. Loimihuolto on valtuutettu Case IH- ja New Holland -merkkihuolto. Yritys huoltaa ja korjaa myös muita merkkejä.

– Tavoitteenamme on pitää asiakkaiden koneet liikkeellä, kiteyttää toimitusjohtaja ja yrittäjä Janne Mäkelä.

Kattava varaosavalikoima on asiakkaan etu

Loimihuollon verkkokauppa (www.loimihuolto.fi) palvelee asiakkaita lyhyillä toimitusajoilla kautta maan. Erityisvahvuutena yrityksellä on Pehtoorinkuja 1:n myymälän laaja varaosavarasto, mikä erityisesti sesonkiaikoina on tärkeää.

– Meiltä asiakas saa tarvitsemansa osan usein heti, eikä kone jää kauaksi aikaa seisomaan, Janne Mäkelä toteaa.

Laaja ja varma valikoima vetää varaosien tarvitsijoita myymälään pitkienkin matkojen päästä. Janne Mäkelä arvelee, että asiakkaita käy yli sadan kilometrin säteeltä.

– Meiltä käydään kaukaakin hakemassa varaosia, kun kone on särkynyt. Esimerkiksi leikkuupuimureihin pyrimme pitämään kattavaa hihnojen ja muiden varaosien varastoa.

Päämerkkeinä Case IH ja New Holland

– Meillä tehdään kaikkea, mitä traktoreiden, työkoneiden ja puimureiden huolloissa ja korjauksissa tarvitaan. Meillä onnistuu ilmastointihuollot. Teemme myös hydrauliikkaletkut ja -asennukset sekä paineakkujen täytöt ja tarkastukset, Janne Mäkelä kuvailee.

Mäkelän mukaan Loimaalla ajetaan keskimääräistä suuremmilla traktoreilla, minkä johdosta Loimihuollolle on kertynyt erikoisosaamista.

– Jo 1980-luvulta Casen Magnum-malleja on ollut käytössä Loimaalla. Sana on levinnyt, että meillä on tietotaitoa niiden korjaamiseen, joten Magnumeja tulee meille korjattavaksi kaikkialta Suomesta.

Huoltoautot liikkeellä

Loimihuolto Oy:llä on kaksi huoltoautoa, jotka liikkuvat korjauskohteiden luokse. Janne Mäkelä kertoo, että huoltoautojen palveluille on kova tarve.

– Toukokuun alusta kesän loppuun saa ajaa niin paljon kuin ehtii ja pystyy. Kysyntää olisi kauaskin, mutta kovin pitkien matkojen päähän emme pysty lähtemään.

– Varsinkin puimurit ja työkoneet ovat huoltoautoillemme tavallisia kohteita. Traktorin pystyy yleensä ajamaan korjattavaksi kymmenienkin kilometrien päästä, jos vika ei estä ajamista kokonaan.

Ammattitaitoa ja kokemusta

Loimihuollon asentajat ja varaosamyyjätovat kokeneita ja ammattitaitoisia. Janne Mäkeä kertoo, että varsinainen korjaaminen ei ole vuosien mittaan muuttunut, mutta työhön on tullut uusia elementtejä.

– Edelleenkin puretaan, korjataan ja kootaan, mutta vianhaku on muuttunut haastavammaksi. Koneissa yleistyvät automatiikka ja telematiikka tekevät tuloaan. Nykyaikana asentajan työssä korostuvat englannin kielen taito ja tietotekninen osaaminen. Tietokonejärjestelmien käyttökieli on englanti, samoin kuin maahantuojien ohjemateriaalien. Alalla on pulaa ammattitaitoisista työntekijöistä.

Syksyllä toivottavasti juhlistetaan syntymäpäiviä

Kesä-heinäkuun 2021 vaihteessa Loimihuolto täyttää 20 vuotta. Janne Mäkelällä on vankkaa sukutaustaa korjaamoalalla, ja oman yrityksen perustaminen tuli lopulta ajankohtaiseksi vuosituhannen vaihteen aikoihin.

– Isoisä aloitti koneiden korjaamisen vuonna 1972, ja isäni tuli mukaan toimintaan 1970-luvun lopulla. Hän tekee remonttihommia vieläkin.

– Case-traktoreiden parissa meillä on pitkä historia. Maahantuojan vaihtuessa v. 2001 oli sopiva tilanne perustaa oma yritys. Toiminnassa on mukana myös vaimoni, joka hoitaa talous- ja mainontapuolen asiat.

– Konemyynti kuului yrityksen toimintaan vuoteen 2016 saakka. Tuona vuonna muutimme nykyisiin tiloihin yhdessä Loimitraktori Oy:n kanssa. He ryhtyivät myymään Case IH- ja New Holland -maatalouskoneita, ja me taas otimme hoitaaksemme molempien merkkien varaosamyynnin sekä huollot ja korjaukset. Olemme erilliset firmat, mutta toimimme samoissa tiloissa. Asiakkaalle muodostuu hyvä kokonaisuus, kun saman katon alla on konemyynti, varaosat ja huolto. Loimihuollon ja Loimitraktorin lisäksi rakennuksessa sijaitsee Viljelijän Avena Berner.

Janne Mäkelä kertoo, että alun perin oli aikomuksena juhlistaa Loimihuollon 20-vuotissyntymäpäiviä jo keväällä, mutta koronaviruksen vuoksi se ei onnistunut.

– Jos koronatilanne sallii, voimme syksyllä jotakin järjestää. Kannattaa seurata Facebook-päivityksiämme ja muuta ilmoitteluamme.

Loimihuolto

Pehtoorinkuja 1, Loimaa

Avoinna ma–pe 8.30–16.30, la ja muina aikoina sopimuksen mukaan

Puhelin 010 5045 122

loimihuolto.fi

facebook.com/loimihuolto

Instagram.com/loimihuolto

Muita uutisia