Metsänhoitoyhdistyksen palvelukanaviin uutta

Facebook
26.04.2022 | Maa- ja metsätalous

Metsänhoitoyhdistys Pyhä-Kalassa pyrimme aina toimimaan metsäomistajan edun ja hänen tavoitteidensa toteutumisen ehdoilla ja haluamme olla joka tilanteessa meille annetun luottamuksen arvoisia. Tärkeä on myös toiminnan tehokkuus ja lisäarvon tuottaminen metsänomistajalle. Hyvä yhteistyö on kantanut hedelmää alueemme metsänomistajien kanssa jopa useamman sukupolven ajan. Tästä on kiitoksena Suomen Metsänhoitoyhdistysten korkeimpiin lukeutuva jäsenmäärä prosenteissa. Palvelurepertuaarimme on monipuolista ja muutamme ja lisäämme palveluitamme markkinoiden ja metsänomistajan tarpeiden muuttuessa. Uusin uudistus on OmaMetsä.

Metsänhoitoyhdistysten OmaMetsä palvelukanava

Metsänomistajille suunnattu kaikkien Suomen metsänhoitoyhdistysten yhteinen sähköinen palvelukanava otettiin käyttöön viime vuonna ja se on saatavilla myös mobiilisovelluksena. OmaMetsästä löytyvät metsänomistajan oman metsän tiedot ja mm. puun hintatiedot samasta paikasta. Palvelu on muutakin kuin karttasovellus. Sen kautta voi esim. suunnitella seuraavaa puukauppaa ja pyytää tarjousta metsänhoitotöistä, esimerkiksi taimikonhoitopalvelusta.

OmaMetsästä tavoitat oman metsäasiantuntijasi

OmaMetsä on kanava metsänomistajan ja yhdistyksen asiantuntijan väliseen yhteydenpitoon. Metsänomistaja näkee palvelussa ajantasaisen tiedon metsistään, mikä helpottaa yhteydenpitoa jatkossa. Palvelussa voit laittaa viestin omalle asiantuntijalle matalalla kynnyksellä. Palveluiden tilaaminen ja tarjouksen pyytäminen käy kätevästi kellonajasta riippumatta.

Metsäasiantuntija Pasi Peltokorpi on tyytyväinen, että metsänomistajille tarjotaan uusi palvelukanava, jonka kautta he voivat hoitaa metsäasioitaan.

– Me metsäasiantuntijat olemme kyllä jatkossakin tavoitettavissa ihan kasvotusten. Tervetuloa vain toimistolle sopimaan esim. taimikonhoidosta, kun lumi nyt hupenee ja metsurit pääsevät töihin.

Pasi Peltokorpi

OmaMetsästä löydät:

 • Metsätilasi tiedot
 • Puustotiedot
 • Arvion puuston arvosta
 • Peruskartan ja metsätilan ilmakuvan
 • Teemakartat
 • Digitaaliset metsänhoidon suositukset
 • Puun hintatiedot
 • Ajankohtaisia metsäaiheisia blogeja

OmaMetsässä voit

 • Lähettää viestin metsäasiantuntijallesi
 • Pyytää tarjousta metsänhoitopalveluista tai käynnistää puukaupan
 • Tutustua metsänhoitoyhdistyksen palveluihin
 • Tehdä omia karttamerkintöjä
 • Tulostaa palvelussa näkyviä tietoja ja karttoja

OmaMetsä kehittyy edelleen ja myöhemmin palvelusta löytyy mm.

 • Sopimukset, mittaustodistukset, myyntitositteet
 • Hiilitasetiedot
 • Verotukseen liittyvät asiat

Metsänhoitoyhdistyksen jäsenet saavat uudet ominaisuudet käyttöön vaiheittain

Metsäselain jää pois käytöstä, joten ota OmaMetsä palvelu käyttöön osoitteessa www.omametsä.fi. Ensimmäisellä kerralla tehdään vahva tunnistautuminen (pankkitunnukset tai mobiilivarmenne). Henkilötunnuksen avulla ladataan henkilö- ja tilatiedot. Samalla voi päivittää mahdolliset muutokset henkilötietoihin.

Metsänomistaja Kimmo Niemimäki tutustuu Nivalassa lähiaikoina raivausta odottavan taimikkonsa laidalla OmaMetsä mobiiliversioon. Hän arvelee, että varsinkin nuoremmat metsänomistajat ottavat helpon, nopean ja visuaalisen palvelukanavan käyttöön.

Kimmo Niemimäki

Metsä kasvaa ja hoitotoimia tehdään maailmantilanteesta riippumatta

Tässä ikävässä maailmantilanteessa Venäjän puun tuonti loppui ja teollisuudessa olleet työtaistelut sekä mahdollinen turpeen käytön lisääntyminen pitävät puun lisätarpeen tänä vuonna suhteellisen pienenä. Odotettavissa on, että lähivuosina kotimaisen puun tarve tulee lisääntymään minkä vuoksi metsänhoitotöihin kannattaa nyt erityisesti panostaa.

Taimikonhoitotoimet alkavat olla ajankohtaisia ja metsurit pääsevät raivaamaan taimikoita kasvukuntoon. Nyt kannattaa käydä tarkistamassa onko taimikossasi liikaa tiheyttä. Jos on, kannattaa tarkistaa kohteen Kemera- kelpoisuus. Hakemus pitää tehdä Metsäkeskukselle ajoissa ennen työn aloittamista.

Metsänhoitoyhdistyksen osaamista ja apua kannattaa puukaupan yhteydessä aina hyödyntää. Puun hinnan kilpailuttaminen ja katkonnan seuraaminen tuo lisäeuroja kukkaroosi. Tällä hetkellä metsissä on hakkuiden suhteen hiljaisempaa kelien takia.

Voit ottaa yhteyttä metsäasiantuntijoihimme kaikissa metsäasioissa puhelimen, sähköpostin ja toimistolla käynnin lisäksi nyt myös OmaMetsän kautta. Kirjaudu, tutustu palvelun toimintoihin, metsätilaasi palvelussa ja ota meihin tarvittaessa yhteyttä. Olemme Sinua varten!

Metsänhoitoyhdistys Pyhä-Kala
www.mhy.fi/pyha-kala

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä