Pyydä tarjous

ProSilvalta kokonaistaloudelliset ja ympäristöystävälliset metsäkoneet

Digipalvelut
04.04.2022 | Maa- ja metsätalous, Yrityselämässä tapahtuu

Pro Silva Oy valmistaa metsäkoneita, jotka vastaavat metsänomistajan, urakoitsijan, puuta käyttävän teollisuuden ja kestävän metsänhoidon tarpeisiin.

Vuonna 1998 perustettu ProSilva on vuosien saatossa kasvanut vahvasti tuotteidensa kehittämisen mukana. Kehitystä ovat auttaneet vientikaupat. Kaikki ProSilvan tuotekehitys ja koneiden valmistus tapahtuu Ruovedellä.

ProSilva Oy:n toimitusjohtaja Keijo Ojala sanoo, että kun metsäkoneen varma toimivuus ja kustannustehokas tuottavuus ovat yrityksen arvoasteikolla korkeimmalla, on ProSilva järkevä valinta aisapariksi työmaalle.

- ProSilvan ylivoimaisuus kokonaistaloudellisena metsäkoneena perustuu sen yksinkertaiseen rakenteeseen sekä nerokkaaseen pyöräkohtaiseen voimansiirtoon. Runkorakenteen ansiosta koneen painopiste on markkinoiden matalin, mikä tekee siitä vakaan ja miellyttävän työympäristön. Rungon yksinkertaisuus tarkoittaa myös pienempää vikaantumisriskiä ja huoltotarvetta. Tämä kaikki tekee ProSilvasta äärimmäisen käyttövarman vaihtoehdon, Ojala kertoo ja jatkaa:

- Harvesterimme ovat markkinoiden ympäristöystävällisimpiä metsäkoneita. Niiden pyörä- ja telaratkaisujen ansiosta harvennukset ja jatkuvan kasvatuksen hakkuut ovat mahdollisia myös pehmeissä maastoissa, lähes jälkiä jättämättä ja ympäri vuoden, Ojala kuvaa.

S3-harvesterissa yhdistyy ylivoimaisella tavalla metsäkoneen keveys, ketteryys, vakaus ja voima

Harvennuksiin ja energiapuun korjuuseen suunniteltu Prosilva S3 on rakenteeltaan yksinkertainen ja toimintavarma harvesteri, jonka ylläpitokustannukset ovat alhaiset. Prosilva S3 on pikkujätti, joka on viritetty suoriutumaan harvennuksista sekä energiapuun korjuusta tehokkaasti ja taloudellisesti. S3-harvesterin painopiste on ProSilvalle tyypilliseen tapaan matala, joten koneen vakaus ja vetojärjestelmän mahdollistama ympäristöystävällisyys ovat tässäkin koneessa huippuluokkaa. Konetta on saatavana nelipyöräisenä tai kuusipyöräisenä, käyttötarkoituksesta ja käyttäjän mieltymyksistä riippuen.

Tuottavuutta ja taloudellisuutta metsäkoneurakointiin

Mäntyharjulta käsin urakoiva Koneurakointi Isto Paasonen Ky hankki viime syksyllä uuden ProSilva S3 -harvesterin.

Ensivaikutelma ProSilva S3 -harvesterista on urakoitsijan mukaan ollut erittäin positiivinen.

- Kone on sellainen kuin meidän odotuksetkin olivat ja se on osoittautunut erittäin onnistuneeksi hankinnaksi. Kone hankittiin meille energiapuukohteisiin ja ensiharvennuksiin. Kone on vakaa ja nosturissa on ulottuvuutta ja voimaa.

Paasonen mainitsee pienikokoisen harvesterin yhtenä tärkeänä kriteerinä pyörivän ohjaamon, joka helpottaa kuljettajan työskentelyä, näkyvyyttä ja puun valintaa.

- Harvesterin polttoainekulutus näyttäisi tähän mennessä saaduilla kokemuksilla olevan keskivertoa pienempi, Paasonen arvioi.

Isto Paasonen on urakoinut Mäntyharjun metsissä jo yli 20 vuotta. Oman perheen lisäksi yritys työllistää vuoden ajasta riippuen 2-4 henkilöä.

- Yrityksemme konekanta kattaa tällä hetkellä kolme harvesteria, yhden ajokoneen ja yhden kaivinkoneen. Puunkorjuussa toimintaa tukee lähikuljetuksissa kaksi yhteistyökumppania ajokoneilla

Koko perhe on yrityksen toiminnassa vahvasti mukana. Iston vaimo Tiina hoitaa yrityksen taloushallinnon ja juoksevat asiat sekä toimii yritystoiminnan kapellimestarina. Vanhin poika Johannes on nuoresta iästään huolimatta kokenut motokuski. Perheen veljeksistä Onni osallistuu yrityksen töihin opiskelun ja ampumahiihto harrastuksensa ohella. Perheen nuorin tytär Emma Paunonen lähti opiskelemaan syksyllä metsätalousinsinööriksi.

- Aika näyttää, tuleeko Emma työskentelemään yrityksessä tulevaisuudessa ja oleman osa perheyrityksen tarinaa seuraavan sukupolven edustajana, Isto Paasonen toteaa.

prosilva.fi

ProSilva Oy on osa Tampereen Konepajat Oy -konsernia. Konsernissa työskentelee kahdeksalla tehtaalla yli 200 koneenrakennuksen ammattilaista ja liikevaihtoa yhtiöryhmällä on noin 40 miljoonaa euroa.

- Koneitamme on tällä hetkellä metsäkoneammattilaisten käytössä Suomen lisäksi myös 11 maassa ja laajennamme toimintaamme uusille alueille aktiivisesti. Vientimarkkinoilla valttejamme ovat etenkin koneen yksinkertainen käytettävyys, toimintavarmuus sekä telaratkaisut, jotka mahdollistavat puunkorjuun märissä ja pehmeissä maastoissa sekä vuoristo-olosuhteissa, ProSilva Oy:n toimitusjohtaja Keijo Ojala kertoo.

Muita uutisia