Puukauppa siirtyy verkkoon – Kuutio.fi-palvelussa kilpailutettiin yli miljoona mottia toukokuussa 2024

Metsänomistaja Hanna Vainikainen on tyytyväinen Kuution käyttäjä.
Metsänomistaja Hanna Vainikainen on tyytyväinen Kuution käyttäjä.
20.06.2024 | Maa- ja metsätalous

Metsänomistajien verkossa tekemät puukapat ovat olleet voimakkaassa kasvussa. Suosituin sähköinen puumarkkinapaikka Kuutio.fi välitti toukokuussa kauppoja yli miljoonan motin edestä. Se tarkoittaa, että lähes 30 prosenttia Suomen yksityismetsien puukaupoista välitettiin Kuution avulla. Koko alkuvuoden aikana kauppamäärät ovat liki tuplaantuneet edellisvuodesta, ja Kuutiota käyttäneistä metsänomistajista 99 prosenttia ilmoittaa aikovansa jatkossakin käyttää palvelua puukauppojen kilpailuttamiseen.

Kuution käyttö on yksityisille metsänomistajille maksutonta, mikä tekee siitä houkuttelevan tavan kilpailuttaa ostajia. Kuution kautta tavoittaa käytännössä kaikki Suomen puunostajat. Asiakastyytyväisyyden korkea taso kumpuaa palvelun helppokäyttöisyydestä.

Kilpailutus sujuu helposti ja nopeasti

Metsänomistaja Hanna Vainikainen kertoo ilahtuneensa ensimmäisellä käyttökerralla Kuution mahdollisuuksista. Hänen mielestään puukaupan kilpailutus sujui helposti ja nopeasti.

– Sain Kuutiosta ehdotuksen avohakkuusta, mutta päädyin lopulta harvennukseen. Saimme neljä tarjousta ja parhaaksi arvioimamme tuli Keitele Forestilta. Olimme molemmat tyytyväisiä Kuutioon ja kaupantekoon, Hanna Vainikainen sanoo.

Vainikainen on tyypillinen nuoremman polven metsänomistaja, joka on muutaman vuoden metsänomistuksen jälkeen ryhtynyt paneutumaan tarmolla metsäasioihin. Käsissä pysyy niin raivuu- kuin moottorisahakin.

Kuution toimintalogiikka avautui ensikertalaiselle ongelmitta. Jos metsänomistaja ei halua itse kilpailuttaa puukauppoja, voi avuksi pyytää esimerkiksi metsänhoitoyhdistyksen asiantuntijaa tai muuta metsäammattilaista.

– Jatkossa aion kilpailuttaa Kuution avulla, sillä sen verran hyvä vaikutelma jäi, Hanna Vainikainen vakuuttaa.

Kuutio on metsäalan yhteinen hanke

Kuutiossa kuunnellaan eri osapuolten toiveita tarkasti ja tasapuolisesti. Uusia ominaisuuksia ja sisältöjä tuodaan palveluun tasaista tahtia. Kuution taustayhtiössä Suomen Puukauppa Oy:ssä ovat omistajina metsänomistajat, ostajat, välittäjät ja muut alan ammattilaiset, mikä takaa palvelun puolueettomuuden.

– Palvelu kehittyy jatkuvasti. Olemme tuoneet palveluun esimerkiksi kattavat ja ajantasaiset puukaupan hintatilastot, joiden avulla on helppo seurata eri alueiden ja puulajien markkinakehitystä. Asiakaspalvelumme on aina tavoitettavissa eri kanavissa, mutta keskustelemme mielellämme kasvokkain. Elokuussa olemme mukana Suomen suurimmassa raskaskonealan tapahtumassa FinnMETKOssa Jämsässä, joten tervetuloa sinne tapaamaan meitä, Suomen Puukauppa Oy:n toimitusjohtaja Aku Mäkelä kehottaa.

Kuutio.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia