Pyydä tarjous

Sähkötyö Haapala Oy on täyden palvelun sähköasennus- ja huoltoliike

Digipalvelut
19.01.2023 | Maa- ja metsätalous

Nykypäivän maatilayritykset ovat yhä enenevässä määrin tehokkaita teollisuusyrityksiä. Tuotanto on keskittynyt entistä suuremmille tiloille. Sähköön perustuvien teknologioiden käyttöönotolla maataloudessa voidaan hyödyntää paremmin tuotantoa sekä tehostaa työmenetelmiä ja parantaa työoloja.

Maatilojen kokojen kasvaminen korostaa entistä voimakkaammin häiriöttömän sähkönsaannin välttämättömyyttä.

- Nykyaikainen maatila ei toimi ilman sähköä. Sähkön pitää myös olla riittävän hyvälaatuista. Nykyaikaisilla järjestelmillä voidaan ohjata robottilypsyä, valaistusta, lämmitystä, ilmastointia ja ruokintaa, toteaa Sähkötyö Haapala Oy:n toimitusjohtaja Pasi Haapala.

Sähkötyö Haapala Oy:n kotipaikka on Seinäjoen Ylistaro. Yritys on perustettu vuonna 2005. Pasi Haapalalla on yli 30 vuoden työkokemus alalta. Sähkötyö Haapalan ammattitaito ja pitkäaikainen kokemus sähköalasta ovat luoneet yrityksen pohjan kokonaisvaltaiselle palvelulle suunnittelusta asennukseen ja käyttöönottoon saakka.

Yrityksen toimialaan kuuluvat muun muassa asuntojen ja rakennusten sähkötyöt, sähkösuunnitelmat, uudisrakennus- ja saneerauskohteet, teollisuuden- ja maatalouden sähkö- ja automaatioasennukset -ja huollot sekä aurinkovoimala asennukset. Lisäksi toimialaan kuuluu viljankuivaamojen sähkötyöt sekä öljypoltinhuoltojen asennukset ja korjaukset. Yritystä työllistää erilaiset maatilat, asiakkaana on paljon mm. broileritiloja.

- Vahvaa osaamistamme on lattialämmityskaapeleiden vikojen paikallistaminen ja korjaus ja lämpökamerakuvaukset sähkölaitteistolle. Yrityksellä on sertifioitu, LK1 sähkölaitteiston lämpökuvaajan pätevyys, kertoo Haapala ja jatkaa:

- Pääasiallisin toimialueemme on Etelä-Pohjanmaa ja lähimaakunnat, mutta esimerkiksi viljankuivaamotöiden ja lattialämmityskaapeleiden vikojen paikallistamis- ja korjaustöitä suoritamme ympäri maata.

Sähkötöissä turvallisuutta ei voi korostaa liikaa

- Kiinteistöjen sähkötöissä turvallisuus on tärkeää ja laadun voi varmistaa käyttämällä sähkömiestä, jolla on luvat kunnossa. Hyvän sähköturvallisuuden aikaansaamiseksi edellytetään, että sähkötyö tehdään turvallisesti, oikeita työtapoja, valmistajien asennusohjeita ja standardeja noudattaen. Ammattilaiset huolehtivat siitä, että uudisrakennukset ja korjaustyöt toteutetaan turvallisesti, korostaa Haapala.

Hallitulla suunnittelulla hyvään sähköistyksen lopputulokseen

Haapala sanoo, että sähköisten suunnittelujen, ratkaisujen ja tuotteiden valinnassa on tärkeätä, että työt suorittaa koulutettu ja kokenut ammattilainen.

- Suunnittelijan tehtävä on löytää sellaisia teknisiä ratkaisuja, joiden avulla toteutetaan asiakkaan toivomukset annetuissa kustannus- ja aikataulurajoissa. Teemme yksityiskohtaiset ja tarkat suunnitelmat, joiden perusteella asennukset tehdään kerralla oikein ja kunnossapidon on helppo toimia.Perehdymme huolella asiakkaan tarpeisiin ja tuotantoprosessiin., toteaa Haapala.

Automatiikka mahdollistaa etäohjauksen

- Tänä päivänä koneelliset viljankuivausmenetelmät kuuluvat olennaisena osana maatilojen koko sadonkorjuun ja varastoinnin ketjuun. Lisävarusteiden avulla kuivaamon nykyaikainen teknologia voidaan automatisoida niin, että kuivaamoa voidaan ohjata myös etänä kännykällä tai omalta kotikoneelta, selvittää Haapala.

- Otamme huomioon käyttäjien vaatimukset. Kehitämme ja etsimme uusia ratkaisuja yhdessä asiakkaan kanssa.

Esimerkkinä Haapala mainitsee täyden palvelun viljankäsittelytalon, Antti -Teollisuus Oy:n sekä Veljekset Ala-Talkkari Oy:n, jonka kanssa Sähkötyö Haapala on tehnyt jo pitkään yhteistyötä viljankuivaamoiden automatiikan tiimoilta.

- Vuonna 2022 olimme rakentamassa tai käyttöönottamassa hiukan vajaa 30 uutta ANTTI kuivuria.

Taustalla asiantunteva ja luotettava tiimi

Yrityksen vahvuuksina Pasi Haapala näkee palveluherkkyyden ja toimintavarmuuden.

- Yrityksen tärkein voimavara on osaavat ja sitoutuneet työntekijät, määrittelee Haapala.

- Palvelemme asiakkaiden tarpeita koulutetun ja kokeneen ammattilaistiimin voimin. Yritys työllistää tällä hetkellä 8 asentajaa ja useita yhteistyökumppaneita. Olemme tunnettuja joustavasta ja nopeasta toteutusaikataulusta. Meiltä saa nopealla toimitusajalla tekijät paikalle. Sitoudumme projekteihin ensi kontaktista lähtien ja etsimme tehokkaasti optimaalisinta ratkaisua.

Maatalouspuolella merkittävimmistä referenssikohteista Haapala nostaa esimerkkinä Suomen suurimman navetan Finnmilk Oy:n sähköistystyöt.

Lisäksi mielenkiintoinen ja erikoinen kohde oli Isossakyrössä toimiva Kyrö Distillery Company, jonka viski-tynnyrivaraston ja viskitislaamon sähkötyöt tehtiin yhdessä yhteistyökumppanin kanssa.

- Nyt olemme useamman vuoden ajan työskennelleet myös kiertotalouden parissa, sähköistäen erilaisia mm. jätemurskaamoja ja – lajittelulinjastoja rakennuksineen. Niistä ei yksikään ole samanlainen vaan kaikki rakennetaan yksilöinä, mainitsee Pasi Haapala.

Muita uutisia