Salaojitus Leppinen Oy vastaa ajan haasteisiin

Facebook
19.06.2024 | Maa- ja metsätalous

Salaojitus Leppinen Oy tekee salaojitusta asiakkaan tarpeiden mukaisesti joko kokonaisurakointina tai pienempinä osakokonaisuuksina.

Viime vuosina yritys on ollut urakoimassa mm. tuulivoimapuistojen kaapelointeja sekä aurinkovoimaloiksi muutettavien vanhojen turvetuotantoalueiden salaojituksia. Tällaiset urakat kiinnostavat yritystä jatkossakin, vaikka aivan lähitulevaisuudessa ykkösasiana on peltosalaojitus.

– Meillä on täystyöllisyys pitkälle syksyyn 2024, toteaa yrittäjä Martti Leppinen.

– Vihreän siirtymän hankkeiden joukossa on mielenkiintoisia ratkaisuja ja ansaintamahdollisuuksia yrittäjille. Etelä-Pohjanmaalla on luvitusvaiheessa aurinkovoimaloita ympäri maakuntaa ja tuulipuistoja Pohjanmaan rannikon lähellä.

Voimakkaasti vaihtelevat sääolot ovat haaste peltoviljelylle

Tänä vuonna kylvökausi alkoi poikkeuksellisen aikaisin, kun toukokuun alussa, heti lumi- ja räntäsateiden jälkeen, saapui pitkäkestoinen lämmin jakso helteineen.

Martti Leppinen näkee, että ilmastonmuutoksen myötä muuttuneilla ja muuttuvilla sääoloilla on vaikutuksia Salaojitus Leppinen Oy:n toimintaan.

– Samoilla putkilla pitää tulevaisuudessa Suomessa sekä kastella että kuivata. Altakastelujärjestelmiä olemme jo tehneet useita, ja niiden kysyntä kasvaa, Martti Leppinen sanoo.

Salaojasuunnittelijat ja tarvikevalmistajat pyrkivät olemaan ajan hermolla. Salaojitus Leppinen Oy:llä on hyvä yhteistyökumppani, joka on perehtynyt aurinkoenergian käyttöön pumppujen voimanlähteenä.

– Tällaisessa ratkaisussa aurinkovoimalla tuotettu, akkuun varastoitu sähkö pyörittää pumppua ja nostaa vettä verkostoon. Säätökaivoilla säädetään vesipinnan taso maastossa. Järjestelmää voi hallita etänä mobiililaitteilla tai yksinkertaisesti kävelemällä kaivolta kaivolle ja nostelemalla läppiä auki tai painamalla niitä kiinni.

Nykyaikainen kalusto vaativiinkin urakoihin

Salaojitus Leppinen Oy:n kalusto on nykyaikaista, tehokasta ja tarkoitukseensa erinomaisesti sopivaa.

Aurasalaojakone Inter-Drain 2040 GP (36 tn) on varustettu ajouraopastimella ja syvyyden lasersäädöllä. Kameravalvonta näyttää putken asettumisen kaivannon pohjalle. Sorakoneena on itsekuormaava telavaunu Mastenbroek (17 tn). Käytössä on myös traktori-sorastuskärry-yhdistelmä.

Kaivinkoneita on kolme (14–28 tn), joista kaksi on varustettu 3D-mittareilla. Koneiden kuljetukseen on kaksi ajoneuvoa.

Martti Leppisen mukaan isoja investointeja konekalustoon ei ole lähiaikoina luvassa.

– Korkotaso on tällä hetkellä niin korkea, että investointikustannuksia ei voi siirtää palveluiden hintoihin menettämättä asiakkaita. Polttoainekin on edelleen kallista. Onneksi joidenkin tarvikkeiden hinnat ovat sentään tulleet alaspäin parin vuoden takaisesta huipusta.

– Yritämme hinnoitella palvelumme siten, että toimeen tulisivat sekä tilaajat että me. Täytyy luottaa siihen, että talouden suhdanteissa huonompien aikojen jälkeen tulee aina paremmat ajat.

Tietotaitoa sukupolvelta toiselle

Martti Leppinen on jo toisen sukupolven salaojamies, joten hänellä on monipuolinen kokemus ja ammattitaito kaikenlaisiin urakoihin.

– Haluamme pysyä muuttuvan maaseudun ja maatalouden kärryillä ja auttaa siinä asiassa myös asiakastamme.

Vuosien saatossa lapion rooli on pienentynyt ja teknologian rooli kasvanut. Tämän päivän Salaojitus Leppinen Oy on peltosalaojitukseen erikoistunut, nuorekas ja tehokas huipputekijöiden tiimi.

– Poikani Oskari on ollut toiminnassa mukana jo vuosia, nyt myös osakkaana yrityksessä ottaen samalla enemmän vastuuta yritystoiminnasta, mainitsee Martti Leppinen.

Urakan koosta tai luonteesta riippumatta Salaojitus Leppinen Oy tekee työnsä aina laatutakuulla.

– Laatu, asiantuntemus ja luotettavuus. Nämä asiat ovat olleet tärkeitä koko yrityksemme elinkaaren ajan ja ovat sitä myös tulevaisuudessa.


www.salaojituksetleppinen.fi

Oskari Leppinen 040 718 2998
Martti Leppinen 0400 866 702
[email protected]

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä