Pyydä tarjous

Turvallisesti FinnMETKOon 3.–5.9.2020

Digipalvelut
28.08.2020 | Maa- ja metsätalous
Suomen suurin ja tärkein, järjestyksessään 18. raskaskonealan ammatti- ja myyntinäyttely FinnMETKO toteutetaan 3.–5.9.2020 tutulla paikalla Jämsän Myllymäessä, Gradia Jämsän, Jämsän kaupungin ja yksityisten maanomistajien maa-alueilla. Koneiden työnäytökset ja koeajot ovat näyttelyn keskeinen piirre, myös maarakennusala, kuljetusala sekä hyötyajoneuvot ovat vahvasti esillä. Mukana tapahtumassa ovat myös konetyöaloihin liittyvien lisälaitteiden, varusteiden, komponenttien ja palveluiden tuottajat, myyjät ja markkinoijat sekä sidosryhmien edustajat. Laajalla näyttelyalueella panostetaan kaikkien terveysturvallisuuteen.Näyttelyalue on yli 100 hehtaaria ulko- ja sisäosastoineen, pysäköinti-, työnäytös-, koeajo- ja kilpailualueineen. Päänäyttelyalue käsittää kangas- ja puistometsän sekä sorakenttien alueen. Gradian asfalttikentät ja Myllymäen yrityspuistoalue pääporttia vastapäätä ovat näyttelyaluetta. Sisätilaosastoja on vain päänäyttelyalueella olevassa jäähallissa. Näyttelyyn on ilmoittautunut 200 näytteilleasettajaa.Maarakennus-, bioenergia- ja puunkorjuukaluston työnäytöksiä voi seurata Kaakkolammin soranottoalueella ja harvennushakkuupalstoilla.Puunkorjuun työnäytöksille on varattu harvennushakkuualue, joka sijaitsee lähellä soranottoalueen porttia.Pysäköintialueiden ja porttien välillä kulkee näyttelyn aikana maksuttomat FinnMETKO-bussit.Näyttelypäivät ovat torstai, perjantai ja lauantai. Näyttely on avoinna päivittäin klo 9–17.Näyttelyssä panostetaan terveysturvallisuuteen– Etuna on, että FinnMETKO on ulkotapahtuma ja näyttelyalue on laaja. Alueen laajuus helpottaa turvavälien pitämistä ja mahdollistaa turvallisen näyttelykäynnin, kun kaikki toimivat vastuullisesti ja noudattavat turvallisuusohjeita, toteaa näyttelyn johtoryhmän puheenjohtaja Markku Suominen.Näytteilleasettajien osastot levittäytyvät alueelle, jonka pituus etelä–pohjoissuunnassa on 1,5 kilometriä ja leveys leveimmillään puoli kilometriä.– Näyttelyalueella on edelleen kokoa, vaikka osastoaluetta on pienennetty aiemmista kerroista. Kaakkolammin työnäytösalue, tuttavallisemmin soramonttu, on tällä kertaa parkkialuekäytössä, Suominen kertoo.Kaikkien näyttelyyn osallistuvien on tärkeää noudattaa annettuja koronaturvallisuusohjeita:
  • Näyttelyyn ei saa tulla sairaana tai oireisena.
  • Pidä riittävät turvavälit (1–2 metriä).
  • Huolehdi käsihygieniasta. Näyttelyalueella on useita käsienpesu- ja käsidesipisteitä.
  • Yskiessä tai aivastaessa käytä nenäliinaa tai yski/aivasta hihaan tai kyynärtaipeeseen. Laita käytetty nenäliina heti lähimpään roskakoriin.
  • Näyttelyalueella ja osastoilla siivousta ja pintojen pyyhkimistä on tehostettu.
  • Kasvomaskia suositellaan käyttämään alueen busseissa ja muissa tilanteissa, joissa ei pystytä säilyttämään riittävää turvaväliä.
  • Käytä korttimaksua käteisen sijaan.
Ohjeita päivitetään tarvittaessa viranomaisohjeistusten muuttuessa. Yhdessä vastuullisesti toimien teemme näyttelystä turvallisen kokemuksen kaikille.Konetyöalojen ammatti- ja myyntinäyttely FinnMETKO 2020 on raskaskonealojen päätapahtuma Suomessa. FinnMETKO 2020 -näyttelyn vastuullinen järjestäjä on Finnmetko Oy. Näyttelyn taustaorganisaatiot ovat Koneyrittäjät ry ja Keski-Suomen Koneyrittäjät ry.www.finnmetko.fiArtikkeli on julkaistu Maa- ja metsätalous -lehdessä 3/2020.

Muita uutisia