Jorvin uuden osastorakennuksen peruskivi muurattiin Espoossa

HUSin toimitusjohtaja Matti Bergendahl lukemassa Jorvin uuden osastorakennuksen peruskirjaa. Kuva: HUS, Aino Huovio-Airaksinen
HUSin toimitusjohtaja Matti Bergendahl lukemassa Jorvin uuden osastorakennuksen peruskirjaa. Kuva: HUS, Aino Huovio-Airaksinen
18.10.2023 | Rakentaminen

Jorvin uuden osastorakennuksen peruskivi muurattiin Jorvissa 10.10.2023. Uusi osastorakennus rakentuu nykyisen Jorvin sairaalan ja Espoon sairaalan välittömään läheisyyteen.

Mittasuhteiltaan Siltasairaalaa vastaavan suurhankkeen rakennustyöt alkoivat syyskuussa 2022 huonokuntoisten, peruskorjaamattomien lasten osastorakennusten purkamisella. Uuden osastorakennuksen rakentaminen käynnistyi talvella 2023.

Rakennus valmistuu loppuvuodesta 2025, ja ensimmäiset potilaat uusiin tiloihin vastaanotetaan kesällä 2026.

Joustavilla tilaratkaisuilla monikäyttöisyyttä erikoissairaanhoidon toiminnoille

Valmiiseen osastorakennukseen tulee sijoittumaan erikoissairaanhoidon vuodeosastoja ja tilat synnytykselle, kuvantamiselle sekä naisten ja lasten poliklinikoille. Lisäksi rakennetaan uusi avara pääaula, joka yhdistää Jorvin sairaalan uuden ja vanhan rakennusosan.

– Uudella osastorakennuksella turvataan potilaille nykyaikaiset, korkeatasoiset ja turvalliset erikoissairaanhoidon palvelut. Vuodeosastot suunnitellaan isompina osastokokonaisuuksina mahdollistaen vuodeosastojen joustavan käytön erikoisalojen kesken, kertoo HUSin suurten rakennushankkeiden hankejohtaja Pekka Lahdenne.

Toiminnallinen suunnittelu toteutettu yhdessä henkilöstön ja potilaiden kanssa

Uuden osastorakennuksen tiloja ja toiminnallisuuksia on suunniteltu käyttäjien ja suunnittelijoiden yhteistyönä. Toiminnallisessa suunnittelussa on hyödynnetty muun muassa suunnittelun eri osapuolet samaan tilaan kokoavaa Big Room -työskentelyä ja mallitilatyöskentelyä.

Mallitilatyöskentelyssä käyttäjät, potilaat, potilaiden omaiset, kokemusasiantuntijat ja suunnittelijat ovat vierailleet tulevia huoneita mukailevissa tiloissa ja arvioineet niiden käytettävyyttä, kokoa ja laitteiden sijoittelua. Työskentelystä saatu palaute on arvokas ja merkittävä osa toimivien tilojen luomista, ja työskentely sitouttaa käyttäjät mukaan suunnitteluun jo varhaisessa vaiheessa.

– Uuden osastorakennuksen suunnittelussa tavoitellaan motivoivaa työympäristöä, jossa huomioidaan toimintojen sujuvuus ja turvallinen työympäristö, sanoo osastonylilääkäri Jarkko Mäntylä HUSin Sydän- ja keuhkokeskuksesta.

Hankkeen arkkitehtisuunnittelusta vastaa kolmen arkkitehtitoimiston työyhteenliittymä Triangeli. Sairaalan päätoteuttajana toimii SRV, joka on ollut tiiviisti mukana hankkeessa kehittämisvaiheesta lähtien. Hankkeen rakennuttaja on HUS Kiinteistöt Oy.

Faktoja Jorvin uudesta osastorakennuksesta

  • Rakennuksen bruttopinta-ala on 50 320 brm
  • Kerroksia viisisakaraisessa osastorakennuksessa on 5
  • Hankkeen kustannusarvio on 259 M€
  • Sairaalaan sijoittuu yhteensä 367 vuodeosastopaikkaa, 12 synnytyssalia, 3 sektiosalia ja poliklinikkatilat lasten ja nuorten sairauksille sekä naistentaudeille ja synnytyksille
  • Lisäksi sairaalaan tulee tilat Diagnostiikkakeskuksen kuvantamiselle, laitoshuoltopalveluille ja Lääkintätekniikalle
  • Uudesta rakennuksesta on tulevaisuudessa maanalainen yhteys sairaala-alueen muihin rakennuksiin

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia