Pyydä tarjous

Marttilan kunta tarjoaa ihmisläheistä ja sujuvaa arkea sekä edullisia omakotitontteja

Digipalvelut
01.07.2022 | Yrityselämässä tapahtuu, Rakentaminen

Sen lisäksi että Marttila tarjoaa edullisia yritys- ja omakotitontteja, myös kunnan sijainti on optimaalinen. 2000 asukkaan Marttila sijaitsee Turun ja Salon leikkauspisteessä, tarjoten samalla laajan työssäkäyntialueen mahdollisuudet. Kunnan markkinoimaan sujuvaan arkeen liittyy olennaisesti myös hyvät vapaa-ajanviettomahdollisuudet.

– Sitä ei tule välttämättä edes ajatelleeksi, kuinka helposti Marttilasta pääsee moneen eri ilmansuuntaan. Meiltä on vain puolen tunnin ajomatka Turkuun, Saloon pääsee noin 20 minuutissa ja Forssaankin on vain reilun puolen tunnin matka. Turku sijaitsee noin 40 km:n päässä Marttilasta, joten Turun kattavat palvelut ovat kohtalaisen helposti saavutettavissa, Marttilan kunnanjohtaja Carita Maisila toteaa.

Sujuvaa arkea ihmislähtöisesti

Marttilassa on aktiivista pienyritystoimintaa ja kunnassa noudatetaan Maisilan mukaan sujuvan arjen ja ihmislähtöisen toimintatavan eetosta.

– Pyrimme siihen, että meillä olisi hyvä olla ja yrittää. Kaikki kunnan tekemät ratkaisut ja päätökset ovat hyvin ennakoitavissa olevia sekä perusteellisesti mietittyjä. Olemme saaneet hyvää palautetta siitä, että ihmisen on hyvä olla Marttilassa.

Maisila mainitsee, että kunta on panostanut erityisen paljon lapsiperheiden sujuvaan arkeen ja että läheltä löytyvät harrastusmahdollisuudet olisivat mahdollisimman kattavat.

– Lapset pääsevät harrastustensa pariin heti koulupäivän jälkeen, joka helpottaa lapsiperheiden arkea huomattavasti.

Marttilan kunnalliset peruspalvelut sekä kaupalliset palvelut toimivat hyvin ja erikoisemmissa tarpeissa palvelua löytyy läheltä joko Turusta tai Salosta.

– Meillä on aika paljon maanrakennusalan yrityksiä, mutta osittain on edustettuina myös maatalouden liitännäiselinkeinot, kuten lihan, kananmunien ja muidenkin alkutuotannon tuotteiden myynti. Marttilassa toimii myös greentech-alan yrityksiä, joissa tehdään mm. jätevedenpuhdistamiseen liittyvän teknologian kehitystyötä, Maisila kertoo.

Edullisia omakoti- ja teollisuustontteja paraatipaikoilta

– Meillä on onnistuttu kaavoittamaan tontteja ihan palveluiden kylkeen. Uusin asuinalueemme sijaitsee koulun, urheilukeskuksen, terveyskeskuksen ja päiväkodin välittömässä läheisyydessä, kuitenkin suojassa metsän siimeksessä. Tontit tarjoavat vaihtelevamaastoista ja kaunista metsäistä näkymää. Alueen edullisimmat tontit lähtevät 3000 eurosta ja kalleimpien tonttien neliöhinta on neljä euroa. Tontin ovat reilun kokoisia, joten sinne mahtuu todella hyvin rakentamaan isommankin kodin autotalleineen, Maisila toteaa.

Marttilassa on myös vapaita teollisuustontteja 10-tien ja Salontien risteyksessä. Tontit ovat valmiiksi hinnoiteltuja, joten niitä saa hankittua muutamalla tonnilla. Tontteja löytyy kaikenlaisiin teollisuuden ja kaupan tarpeisiin. Ihan keskustan liepeillä on myös tarjolla hieman erikoisempia tuplatontteja, jotka mahdollistavat teollisen toiminnan harjoittamisen oman kodin vieressä.

Laaja työssäkäyntialue

– Näkisin että meillä on menestyksen mahdollisuudet monenlaiselle yritystoiminnalle. Marttilassa kuljetaan töissä aika laajalta alueelta, joten erityisesti työvoimaorientoituneet alat voisivat hyötyä Marttilan sijainnista. Toisaalta myös monet erilaiset rakentamisen alan yritykset voivat saada synergiaetuja toisistaan, Maisila näkee.

Vapaa-ajan mahdollisuuksiin panostetaan vahvasti

– Meillä on panostettu mukavaan vapaa-ajanviettoon, joten puitteet ja palvelut on todella hyvällä tasolla. Meille on rakennettu mm. jalkapallokenttä, olemme korjaamassa meidän urheilukenttää, meiltä löytyy myös suosittu ja ammattilaistasoinen frisbeegolfrata. Täällä on kuntoportaita, ulkokuntosaleja, lasten liikennepuisto ja erilaisia lasten leikkipuistoja. Pyrimme siihen, että meiltä ei ole pakko lähteä viettämään vapaa-aikaansa muualle.

Maisila kertoo myös Marttilan korven eräreitistöstä, joka on suunniteltu enimmäkseen kävelyyn ja patikointiin, mutta tietyt reitin osat soveltuvat myös maastopyöräilyyn.

– Meidän Marttilan korven eräreitistöä kutsutaan Mini-Lapiksi. Reitistön toisessa lähtöpisteessä on myös todella kiva hiekkarantainen uimapaikka.

www.marttila.fi