Naantalin Asuntomessukohde Casa Los Pinos sitoo saaristolaisluonnon ja modernin arkkitehtuurin yhteen sisustuksessa

"Neuvoisin tekemään itselleen itsensä näköisen kodin", toteaa sisustussuunnittelija Seija Strand.
"Neuvoisin tekemään itselleen itsensä näköisen kodin", toteaa sisustussuunnittelija Seija Strand.
29.06.2022 | Rakentaminen

Naantalin asuntomessuilla 2022 on upea kohde – Casa Los Pinos, jonka nimikin kertoo alueen luonnon, ympäröivien mäntyjen keskinäisestä harmoniasta. Kohteen sisustussuunnittelusta vastasivat sisustussuunnittelija SI Seija Strand ja sisustusarkkitehti Christina Fager Interior Design Seija Strand Oy:stä.

Casa Los Pinos on messukohde numero 22.

Casa Los Pinos juurtuu mäntyjen ympäröimälle, kuvan kauniille ja jylhälle kalliotontille välittömään meren läheisyyteen. Rakennuksen tyylikäs arkkitehtuuri, upea luonto ja männyn rungon väritys olivat lähtökohtana koko sisustussuunnittelulle ja sen värimaailmalle.

- Suunnittelutyö tehtiin yhteistyössä asiakkaamme Gresimport Oy:n kanssa, joka on erikoistunut upeiden espanjalaisten Porcelanico–laattojen, Coverlamin sekä Porcelanico-koristelaattojen maahantuontiin.

- Tässä kohteessa halusimme tuoda esille, kuinka monella tavalla laattaa voidaan käyttää ja miten erilaisissa tiloissa. Esimerkiksi olohuoneen ja eteisen seiniin on käytetty erilaisia laattaratkaisuja, mutta myös kohteen kalusteita on tehty laatoista. Sisustuksen värimaailma henkii ympäröivää luontoa, joka on yhdistelmä ruskeaa, kittiä, paprikaa sekä kalkkikiveä ja hiiltä. Tehosteina löytyy pronssin sävyistä peililasia ja pähkinäpuuta, kertoo Seija Strand.

"Haluamme herätellä aisteja rohkeilla väriyhdistelmillä ja ratkaisuilla sekä luoda mielikuvia eteläeurooppalaisesta tyylikkyydestä yhdistettynä suomalaiseen saaristomaisemaan."

Kompakti talo kahdelle aikuiselle

- Casa Los Pinos on pohjaratkaisultaan hyvin yksinkertainen, jopa minimalistinen. Asunto on suunniteltu kahdelle aikuiselle, jotka arvostavat laadukkuutta, tyylikkyyttä ja luonnosta napattua vahvaa värimaailmaa. Kaiken mitä tarvitsee, on kompaktisti näiden seinien sisällä. Kohteen tunnelma ja värimaailma antavat juuri sopivan kontrastin tälle arkkitehtuuriselle kokonaisuudelle.

- Asukkaiden arvostus pintojen helposta huollettavuudesta sekä niiden kestävyydestä näkyy runsaassa, isojen ja tyylikkäiden laattapintojen käytössä, listattomuudessa sekä
muissa laadukkaissa tuotevalinnoissa.

- Joka puolella tätä kohdetta on mielenkiintoisia yksityiskohtia. Vaikka se on hyvin minimalistinen, se ei ole kuitenkaan tunnelmaltaan kylmä. Uskomme, että hyvällä ja laadukkaalla suunnittelulla on ollut suuri merkitys asunnon toiminnallisuuteen, materiaalien kestävyyteen ja huolettavuuteen sekä asunnossa viihtyvyyteen, korostaa Seija Strand.

"Upeiden espanjalaisten @gresimport-laattojen tunnelmasta ja sävymaailmasta saimme kimmokkeen sisustuksen kokonaisuuteen." Asuntomessukuvat: Christina Fager.

Laattaa kannattaa kokeilla rohkeasti

- Vaikka suomalaiset rakastavat puuta ja se kuuluu ikään kuin meidän luonteeseen, laatta on erittäin varteenotettava vaihtoehto muissakin tiloissa kuin kylpyhuoneessa tai eteisessä. Laattojen toimivuus ja turvallisuus on otettu huomioon; markkinoilla on monia vaihtoehtoja, juuri käyttötarkoitukseensa sopivia.

- Tässä kohteessa mietimme muun muassa miten laattojen käyttö vaikuttaa kohteen akustiikkaan. Koska huonekorkeus ei ollut poikkeuksellisen suuri, kuten 3,5–4-metrinen, kaikuefektiä ei ollut laisinkaan.

- Haluammekin rohkaista ihmisiä kokeilemaan laattoja aiempaa monipuolisemmin. Laatta ei ole sisustuselementtinä kylmä, kuten on nähtävissä tässä kohteessa, toteaa Seija Strand ja jatkaa:

- Tämänhetkinen maailmantilanne, Ukrainan sodan myötä, ovat aiheuttaneet monien puumateriaalien, esimerkiksi tammipuun pulan. Tästäkin syystä laatta voi olla hyvä vaihtoehto. Kannattaa kuitenkin huomioida, jos kohteessa on paljon kovaa pintaa, sisustuksella saa luotua kaivattua pehmeyttä, sanoo Seija Strand.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia