Turun Pukkilaan valmistunut Harmony on esimerkki kestävämmästä uudisrakentamisesta

Nrepin Turkuun valmistunut kohde on yksi ensimmäisiä EU-taksonomian kriteerit täyttäviä uudisrakennushankkeita Suomessa.
Nrepin Turkuun valmistunut kohde on yksi ensimmäisiä EU-taksonomian kriteerit täyttäviä uudisrakennushankkeita Suomessa.
15.08.2024 | Rakentaminen

Turun Pukkilaan valmistunut Harmony-asuinkerrostalo on yksi ensimmäisiä EU-taksonomian kriteerit täyttäviä uudisrakennushankkeita Suomessa. Tämä merkittävä saavutus on osoitus Nrepin vahvasta sitoutumisesta kestävään kehitykseen ja vastuulliseen rakentamiseen.

Pohjoismaiden johtava kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö Nrep on saanut valmiiksi yhtiön ensimmäisen EU-taksonomian mukaisen uudisrakennuksen Turun länsipuolelle Pitkämäkeen. 114 asuntoa sisältävä Harmony-asuinkerrostalo on myös yksi ensimmäisiä taksonomian mukaisia uudisrakennuskohteita koko Suomessa. Kerrostalossa on 6 maanpäällistä kerrosta sekä kellarikerros, ja se on osa historiallisesti merkittävän Pukkilan entisen kaakelitehtaan paikalle rakennettavaa viiden asuinkerrostalon asunto-osakeyhtiötä.

– Tämä on merkittävä saavutus ja osoitus sitoutumisestamme vastuulliseen rakentamiseen. Päästäksemme Pariisin ilmastosopimuksen asettamiin tavoitteisiin tulee koko rakennusalan toimia yhdessä kestävien käytäntöjen edistämiseksi, ja Nrep haluaa toimia tässä työssä suunnannäyttäjänä. Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat työskennelleet asian edistämiseksi, ja erityisesti yhteistyökumppaneillemme, joiden kanssa näitä rakennuksia suunnitellaan ja rakennetaan, Nrepin rakennuttamisjohtaja Jesse Pulli.

Pukkila Harmonyn pääurakoitsija on NCC ja arkkitehtuurista vastaa Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners OY.

– NCC on sitoutunut kestävään kehitykseen liittyvien haasteiden toteuttamiseen rakennusalalla. Taksonomianmukaisuus vaatii ponnistelua niin suunnittelussa kuin työmaallakin. Kokemuksemme mukaan vaativat kriteerit saadaan täytettyä, kun asiaan ryhdytään heti hankkeen alussa ja se otetaan huomioon kaikessa päätöksenteossa. Olemme todella ylpeitä tästä yhteisestä saavutuksestamme Pukkilassa ja samaan aikaan myös nälkäisiä toteuttamaan vastaavia lisää, toteaa NCC:n kestävän kehityksen johtaja Pekka Kiuru.

Aidosti kestävä asumisen vaihtoehto

Pukkilan Harmony-asuinkerrostalo edistää EU:n määrittelemää ilmastonmuutoksen hillinnän tavoitetta. Kiinteistö on A-energialuokkaa ja energiatehokkuus noudattaa asuinkerrostaloille asetettuja vaatimuksia, rakennuksen ilmantiiveys ja lämmönpitävyys ovat vaaditulla tasolla ja elinkaaren hiilijalanjäljen laskenta on suoritettu.

Myös monikäyttöisyys ja kiertotalous on otettu huomioon rakennuksen suunnittelussa. Asuntojen avoimet pohjaratkaisut lisäävät monikäyttöisyyttä ja mahdollistavat kohteen muuntojoustavuuden. Kohteen rakennus- ja purkujätteiden kierrätysaste on 75,9 %, ja rakennusta ei ole rakennettu biologisen monimuotoisuuden kannalta haavoittuvalle alueelle. Lisäksi kohde lämpenee maalämmöllä ja katoille asennetaan aurinkopaneelit syksyllä.


Teksti- ja kuvalähde: Nrep Oy

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia