Pyydä tarjous

AGCO Suomen tuotevalikoiman laajuus yllättää

Digipalvelut
31.08.2023 | Yrityselämässä tapahtuu, Maa- ja metsätalous

AGCO Suomi on yksi suurimmista AKU-perävaunujen jälleenmyyjistä valtakunnallisesti. AGCOlla on jo 20 vuoden kokemus AKU-vaunujen edustuksesta.

– Erinomainen hinta-laatusuhde on AKU-vaunujen valttikortti. Valikoima on kattava, mallistossa on paljon myös erikoisvaunuja. Huoltopalvelut ja varaosat ovat saatavana kautta maan, kertovat AKU-vaunujen myyntipäälliköt Niko Valtonen ja Hannu Lähdekorpi.

Niko Valtonen ja Hannu Lähdekorpi, AKU-vaunut

– Lavavaunut ja venetrailerit ovat suosittuja tuotteita. Maa- ja metsätalouden tarpeisiin meiltä löytyvät koneenkuljetusvaunut ja lavettivaunut, Lähdekorpi mainitsee.

– Vaunuissa on ollut selkeänä trendinä koon kasvu. Kymmenen vuotta sitten hittituotteen lavan mitat olivat 265 x 125 cm, nykyisin kysytään paljon kokoa 350 x 150 cm, kertoo Valtonen.

– Kuomujen kanssa menee 95 % lavavaunuista Suomessa. AKU-vaunujen perinteinen väri on ollut sininen, mutta nyttemmin väri on vaihtunut mustaan.

AKU-vaunujen valmistajalla on oma insinööriosasto tuotekehitystä silmällä pitäen. Toimivien teknisten ratkaisujen ja kestävyyden ohella nykypäivän ihmiselle myös perävaunun ulkonäkö on merkityksellinen asia.

– Se on AKU-vaunuissa huomioitu, Niko Valtonen sanoo.

AGCOn Joensuun liikkeessä on hyvä valikoima eniten kysyttyjä malleja. AKU-vaunujen varastotilanne on Niko Valtosen mukaan varsin hyvä.

– Turengin tehtaalta löytyy yleensä tuote toimitettavaksi, ellei haluttua mallia löydy liikkeestä suoraan.

Generaattorit ja työmaavalaisimet

AGCO Suomen kautta ovat saatavana myös TSR-ELSITE Oy:n tuotteet.

– Olemme kotimainen työmaatekniikan tuotteiden valmistaja ja maahantuoja. Työmaavalaistuksen, -sähköistyksen ja -lämmityksen ratkaisut ovat alaamme, kertoo TSR-ELSITEn Pohjois- ja Keski-Suomen myyjä Janne Säkkinen.

– AGCO Suomen kanssa olemme tehneet yhteistyötä vuodesta 2019. Endress-generaattoreista se alkoi, ja tuoteryhmä on edelleen AGCOn kautta saatavana.

Generaattori on maatalousyritykselle tarpeellinen varuste, nykyajan epävarmoissa oloissa kenties vielä enemmän kuin ennen. AGCO Suomen Joensuun myymälästä on Endress-generaattoreita hankittu paljon myös mökkikäyttöön.

– Maailmanlaajuisen komponenttipulan helpottuessa generaattoreiden saatavuus alkaa pikkuhiljaa normalisoitua. Varastossa olevat tuotteet saapuvat esimerkiksi Joensuuhun jopa seuraavana päivänä tilauksesta, Säkkinen sanoo.

Janne Säkkinen, TSR-ELSITE Oy

AGCOn Pekka Jolkkonen lisää, että Joensuun liikkeessä on varauduttu kysyntään talven kynnyksellä.

– Ostovarastomme on tänä syksynä runsaampi kuin vuosi sitten.

Joensuun AGCOn valikoimassa on TSR-ELSITE:n tarjonnasta myös mm. valonheittimiä, syväsäteilijöitä ja LED-nauhoja. LED-teknologia säästää energiaa ja on paloturvallista.

TSR-ELSITE valmistaa itse työmaakeskuksia ja jatkojohtoja. Janne Säkkinen kertoo, että tuotantoa on mahdollista räätälöidä tilaajakohtaisesti.

– Erät voivat olla pieniäkin. Esimerkiksi äskettäin valmistimme eräälle asiakkaalle viisi erikoismallin ajastinkellolla varustettua salkkukeskusta. Oma tuotanto mahdollistaa myös jatkojohtojen valmistamisen asiakkaan antamien mittojen mukaisina.

– Tuotteemme ovat kestäviä ja täysin työmaakäyttöön soveltuvia. Takuuajat ovat pitkiä.

Joensuun toimipiste kehittää toimintaansa

AGCOn yritysasiakkaita ovat pääasiassa maatalousyrittäjät ja koneurakoitsijat. Kuluttaja-asiakkaiden määrä on myymäläpäällikkö Pekka Jolkkosen mukaan ollut tasaisessa kasvussa Joensuussa.

– Se johtuu kasvaneesta oheistuotteiden valikoimasta. Meillä on paljon, yllättävänkin paljon, tarjottavaa monenlaisille asiakasryhmille. Olemme valikoineet myyntiin laadukkaita tuotteita, joita voimme luottavaisin mielin tarjota asiakkaillemme. Tervetuloa tutustumaan!

Pekka Jolkkonen, AGCO Suomi

– AGCO Suomella on noin 20 toimipistettä ympäri Suomen. Jokaisessa liikkeessä on hieman omanlaisensa valikoima, johon voimme paikallisesti vaikuttaa kysynnän ja omien tavoitteiden mukaan. Täällä Joensuussa olemme tietoisesti pyrkineet laajentamaan horisonttia juuri oheistuotteiden osalta.

– Pyrimme edelleen kehittämään toimintaamme ja ideoimaan uutta. Järjestämme säännöllisesti erilaisia asiakastapahtumia. Kannattaa seurata some-kanaviamme, vinkkaa Jolkkonen.

AGCO Suomen Joensuun toimipisteessä työskentelevät myymäläpäällikkö Pekka Jolkkosen lisäksi Jukka Lemmetyinen traktorimyynnissä sekä Olli Huurinainen varaosamyynnissä. Kausityöntekijöitä on tarpeen mukaan.

– Peruskivi ja liiketoiminnan ydin on toki edelleen Valtra-, Fendt- ja Sampo Rosenlew -koneiden varaosamyynti. Asiantunteva palvelu on perinteinen vahvuutemme.

Joensuun toimipisteen yhteydessä toimii Traktorihuolto I. Kemppi Oy, joka on AGCO Suomen paikallinen sopimushuoltokorjaamo.

– Valtran ja Fendtin huoltoverkosto on koko maakunnassa hyvin kattava, Pekka Jolkkonen mainitsee.

agcosuomi.fi

facebook.com/AGCOSuomiJoensuu


AGCO Suomen tuotetarjontaa:

  • AKU-peräkärryt ja -trailerit
  • Aggregaatit ja generaattorit
  • Klapikoneet ja polttopuutarvikkeet
  • Etukuormaimet ja työlaitteet
  • Kulutusterät
  • Voitelu- ja polttoaineet
  • Työvaatteet
  • Varusteet ja tarvikkeet

Muita uutisia