Ajankohtainen Kokkola Material Week tavoittelee ennätysyleisöä

Kuvaaja Johanna Haikola 
Kuvaaja Johanna Haikola 
09.11.2021 | Yrityselämässä tapahtuu, Teollisuus

Kokkola Material Week toteutetaan tänä vuonna hybriditapahtumana Kokkolassa 15.–18. marraskuuta. Konferenssi on osallistujille maksuton ja tilaisuuksiin on mahdollista osallistua Tullipakkahuoneella ja Kokkolan kaupungintalolla. Verkon suoraan lähetykseen poimitaan päivittäin kiinnostavia kokonaisuuksia. Kokkola Material Weekin uutuutena on KPK Eventsin kanssa yhteistyössä toteutettavat oheismessut.

– Haluamme näyttää maailmalle, että Kokkola ja Biolaakso ovat tulevaisuuden rakentamisen keskiössä, kertoo tapahtumaa koordinoiva Anu Rantamäki Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksesta. Kansainvälinen, pääosin englanninkielinen, konferenssi tarjoaa ajankohtaisen katsauksen kemianteollisuuden, biotalouden ja mineraalitalouden tutkimukseen sekä kehitysnäkymiin.

Puheenaiheita ovat tänä vuonna mm. vetyteknologia ja kemiallinen energian varastointi, ekosysteemit, kemianteollisuuden energiaratkaisut, akkuklusteri, kaivos- ja akkuteollisuuden osaamisen ja työvoiman tulevaisuuden tarpeet sekä biotalouden mahdollisuudet mm. biopohjaisten kemikaalien valmistuksessa.

Kokkola Material Week on maksuton seminaarisarja, joka on tarkoitettu tutkijoille, yrityksille, päättäjille, opiskelijoille, aluekehittäjille, rahoittajille ja muille alasta kiinnostuneille. Myös kaupunkilaiset saavat oman perinteisen yleisötapahtumansa lauantaina. OpenDay Kokkolassa pääsee muun muassa tanssimaan robottien kanssa ja tekemään kemiallisia kokeita.

Tapahtuman järjestelyissä ovat mukana Biolaakso-klusteri, Centria-ammattikorkeakoulu, Geologian tutkimuskeskus, Keski-Pohjanmaan liitto, Kokkola Industrial Park, Kokkolan kaupunki, KOSEK, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius, KPedu, KPK Events, Luonnonvarakeskus, Mediakeskus Lime, Oulun yliopisto sekä Pohjanmaan ELY.

Meeting Pointissa mahdollisuus verkostoitumiseen

Kokkola Material Weekin Meeting Point tarjoaa hyvän mahdollisuuden verkostoitumiseen, rennosti kahvikupin ääressä. Brella-alustalla ei tarjota virtuaalisia tapaamisia viime vuoden tapaan, vaan ihmisiä halutaan rohkaista fyysisiin kohtaamisiin.

– Kasvokkain tapaaminen koetaan aina mielekkäämmäksi tapaamismuodoksi. Meeting Pointissa tullaan näkemään mielenkiintoisia alustuspuheenvuoroja alihankintaverkostoista ja niiden toiminnasta. Mm. Swecolta on tulossa erittäin mielenkiintoinen alustus. Meeting Pointin tapaamiset tapahtuvat aikavälillä klo 16-18, jolloin osallistujilla on mahdollisuus 10 minuutin henkilökohtaisiin tapaamisiin, Kosek Oy:n Pekka Pohjola kertoo.

Meeting Point rakentuu tuttuun tapaan kaupungintalon tiloihin, jonne on järjestetty selkeästi numeroidut tapaamispisteet. Tapaamisten taustalle lupaillaan myös elävää musiikkia.

Kokkola Material Week kasvaa ja kehittyy yhteistyötapahtumana

– Viime vuonna Kokkola Material Weekillä oli mukana Future Cleantech Solutions -hanke, jota itsekin edustan. Osallistujilta tuli kiitosta mahdollisuudesta osallistua tapahtumaan etäyhteyksien kautta, joka toi osallistujia ympäri maailman. Saimme houkuteltua paikalle hyvinkin kansainvälisen osallistujajoukon, Kosek Oy:n Nora Birkman Neunstedt toteaa.

Hän jatkaa kertoen, että Kokkolan Material Weekin jatko nähdään erityisen vahvasti yhteistyötapahtumana.

– Jo vuosia tehdyn tapahtuman taustalla vaikuttaa merkittävä joukko kokkolalaisia toimijoita ja organisaatioita. Tätä kautta mukaan on saatu tuotua tämän alan erityistietoutta, liittyen erityisesti akkualaan, kemianteollisuuteen sekä biotalouteen, jotka esiintyvät hienossa symbioosissa. Alueellamme tehdään aiheeseen liittyvää tutkimusta ja innovaatioita, jota haluamme saada jatkossa vielä paremmin esille. Tästä syystä haluamme kasvattaa tapahtumaa entisestään ja tehdä siitä entistäkin kansainvälisemmän.

Birkman Neunstedt mainitsee, että tänäkin vuonna Kokkola Material Weekille odotetaan ennätysyleisöä ja jatkossa vieläkin enemmän.

– Ajatuksenamme on tehdä Kokkola Material Weekistä meidän alueen käyntikortti ja tapahtuma, jota voitaisiin pitää marraskuulle vakiintuneen tapahtuma-ajankohdan lisäksi muutenkin esillä ja olla ylpeitä siitä osaamisesta, mitä täältä meidän alueelta löytyy.

Ohjelmaa voi seurata myös verkon yli

– Lähetämme ohjelmaa päivittäin myös verkkovälitteisesti. Kokonaisuudessaan streamattava maanantai on erityisesti suurelle yleisölle suunnattu päivä, jonka aikana käsitellään aiheeseen liittyviä suuria linjoja. Toki tapahtuma toteutetaan samalla myös live-tapahtumana täällä Kokkolassa.

Rantamäki kertoo, että muiden päivien osalta streamattavaa sisältöä voi tarkastella tapahtuman ohjelmasta.

– Tänä vuonna streamia seuraavilla ei ole mahdollisuutta reaaliaikaiseen kommentointiin tai kysymyksiin, koska haluamme kannustaa ihmisiä tulemaan keskustelemaan ja verkostoitumaan paikan päälle.

Pohjola jatkaa, että kommentointi ja kysymykset ovat etuoikeus niille, jotka tulevat live-tapahtumaan. Tapahtumaan odotetaan vähintään samaa osallistujamäärää kuin viime vuoden virtuaalitapahtumaan.

– Mikäli saamme virtuaaliseuraajien lisäksi tänne paikan päälle päivittäin 200 ihmistä, olemme todella tyytyväisiä.

Pekka Pohjola rohkaisee tapahtumaan rekisteröitymisen lisäksi kertomaan tapahtumasta kollegoille ja omalle verkostolle.

www.materialweek.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia