Autotalo Hartikaiselta autot kaiken kokoisten yritysten kaiken kokoisiin tarpeisiin

Mercedes-Benz Vito
Mercedes-Benz Vito
07.02.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

– Meillä on alueen laajin hyötyajoneuvojen valikoima, varsinkin kun huomioidaan kaikki mahdolliset varusteluvaihtoehdot. Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana sille, miten voimme pakettiauton varustella yrityskäyttöön, kertoo Joensuun Autotalo Hartikaisen tuotepäällikkö ja yritysmyyntiä hoitava Antti Päivinen.

– Suurin osa yrityksille menevistä ajoneuvoista on tavanomaisia pakettiautoja, mutta toimitamme myös asiakkaiden tarpeiden mukaisesti erikoisvarusteltuja autoja. Varustelutöitä varten meillä on laaja ja osaava alihankkijoiden verkosto, Päivinen jatkaa.

Pakettiautojen ykkönen Pohjois-Karjalassa

Autotalonjohtaja Antti Lajunen toteaa, että Autotalo Hartikainen on valikoimaltaan Pohjois-Karjalan laajin uusien pakettiautojen myyntipiste. Yhtiön markkinaosuus on varsin merkittävä, se on maakunnan ykkönen.

– Vuonna 2021 kaikista Pohjois-Karjalassa myydyistä uusista pakettiautoista meidän osuutemme oli 45 prosenttia.

"Yrityksen autoasioissa kannattaa kääntyä Autotalo Hartikaisen puoleen", toteavat Antti Lajunen ja Antti Päivinen.

Useita merkkejä

Autotalo Hartikaisen tuotemerkit hyötyajoneuvoissa ovat Ford, Mercedes-Benz, Citroën, Peugeot ja Mitsubishi.

– Toki yrityskäytössä on myös henkilöautoja, joissa Joensuussa edellä mainittujen merkkien lisäksi edustettuina ovat Volvo ja Kia. Volvon täyden palvelun jälleenmyyjänä olemme toimineet viime vuoden toukokuusta lähtien, Lajunen kertoo.

– Kullekin em. merkille sekä Hondalle ja Polestarille meillä on Joensuussa valtuutettu, ammattitaitoinen huoltokorjaamo.

Pienistä pakettiautoista kevytkuorma-autoihin

Antti Päivisen mukaan suosituin kokoluokka pakettiautoissa on pitkä ja matala.

– Tähän luokkaan kuuluvat esimerkiksi suositut Ford Transit Custom ja Mercedes-Benz Vito. Pykälää suuremmasta tonni-luokasta löytyvät mm. Ford Transit, Citroën Jumper, Peugeot Boxer ja Mercedes-Benz Sprinter.

Voimanlähteenä pakettiautoissa on edelleen lähes poikkeuksetta dieselmoottori. Mielenkiintoinen innovaatio on Fordin markkinoille tuoma MHEV-kevythybriditeknologia, jossa sähkömoottori avustaa perinteistä polttomoottoria.

Päivinen muistuttaa, että kevythybridin polttoaineenkulutus on vuositasolla noin 10 prosenttia pienempi kuin tavanomaisessa polttomoottorissa.

Sähkö yleistyy hyötyajoneuvoissakin

Vaikka dieselkoneet hallitsevat myyntitilastoja pakettiautoissa, tekevät sähköautot vähitellen tuloaan myös tähän autoluokkaan. Autotalo Hartikaisella on Joensuussa ollut jo kotvan myynnissä PSA-konsernin pienet täyssähköiset pakettiautomallit Peugeot e-Expert ja Citroën ë-Jumpy. Niissä on 330 km:n toimintasäde, joka riittää mainiosti paikalliseen ajoon vaikkapa rakennus- tai putkifirmoille.

– Helmikuun alussa saamme myyntiin täyssähköisen Mercedes-Benz Sprinterin. Myynti on jo alkanut Fordin eTransit-täyssähköpakusta, joka on houkutteleva uutuus järkevään hintaluokkaan, Antti Päivinen paljastaa.

– Joka lähtöön löytyy taatusti sopiva eTransit, sillä asiakas voi koota haluamansa yhdistelmän eri kokonaismassoista, koripituuksista, korimalleista, kattokorkeuksista ja moottoritehoista. Erilaisia versioita eTransitista on peräti 46!

Antti Lajunen arvelee, että kokonaismyynnissä sähköautot lyövät tänä vuonna kunnolla läpi.

– Veikkaan, että tänä vuonna Suomessa sähköautojen myynti nelinkertaistuu. Hyötyajoneuvot seuraavat teknologian murroksissa henkilöautopuolta muutaman vuoden viiveellä. Henkilöautoissa käyttöön otettu uusi teknologia yleistyy pakettiautossa 3–5 vuoden kuluessa.

– Elokuussa 2021 voimaan tulleen lain mukaan julkiselle sektorille hankittavista uusista henkilö- ja pakettiautoista yli kolmasosan on oltava päästöiltään puhtaita, muistuttavat Lajunen ja Päivinen.

Autotalo Hartikainen tekee mitä lupaa

Luotettavuus ja nopeus ovat Autotalo Hartikaisen keskeisiä palveluperiaatteita. Luotettavaa ja nopeaa toimintaa tarvitaan korjaamopalveluissa, sillä yritysasiakkaalle on ehdottoman tärkeää saada rikkoutuneet ajoneuvot mahdollisimman nopeasti takaisin liikkeelle.

Hartikaisella panostetaan myös asioinnin vaivattomuuteen.

– Asiakkaalta riittää yksi puhelu, ja ongelman ratkaiseminen saadaan meidän puoleltamme käyntiin. Asiat hoituvat tutun yhteyshenkilön kautta.

– Palvelemme ripeästi ja hyväntuulisesti. Jos asiakas haluaa tarjouksen, teemme sen nopeasti. Pyrimme siihen, että asiakkaan saama palvelukokemus on positiivinen ja tuottaa iloisen mielen. Kaikki asiakkaat ovat meille tärkeitä, Antti Päivinen korostaa.

Tervetuloa autokaupoille

Hartikaisen yritysasiakkaalla on käytössään laajan merkki- ja mallivalikoiman lisäksi merkkihuollon, vauriokorjaamon ja rengassäilön palvelut.

Autotalonjohtaja Antti Lajunen rohkaisee ottamaan yhteyttä, jos yrityksellä on hyötyajoneuvojen tai henkilöautojen tarvetta.

– Meiltä voi varata ajan ja saapua juttelemaan. Myyjämme tekee tarvekartoituksen ja räätälöi parhaan ratkaisun yhdessä asiakkaan kanssa.

– Uusi auto menee yleensä tehtaan tilaukseen. Jos kuitenkin pakettiauton tarvitsee todella nopeasti, sekin onnistuu. Meillä on varastoon ostettuna pieni määrä pakettiautoja.

Tuotepäällikkö ja yritysmyyjä Antti Päivinen kannustaa olemaan hyvissä ajoin liikkeellä, sillä toimitusajat ovat nykymaailmassa pitkiä.

– Jos tänä vuonna auton haluaa, tulisi hankinta tehdä jo näinä aikoina. Tällä hetkellä valmistajien tuotanto rullaa ensi kesän toimituksia.

Lajusen ja Päivisen mukaan jokaiselle asiakkaalle löytyy sopiva rahoitusratkaisu.

– Yritysten autokaupoissa rahoitustapa on yleensä joko osamaksu tai leasing. Suosituimmat leasingjärjestelyt ovat huoltoleasing tai rahoitusleasing asiakkaan tarpeen mukaan.

hartikainen.com
Facebook
Instagram
LinkedIn
YouTube

Autotalo Hartikaisella on koeajettavana Ford Ranger Raptor Special Edition, joita Suomeen saapui rajattu määrä, 20 kpl.
"Ford Ranger Raptor edustaa lava-autojen huippuosaamista. Auton ajo-ominaisuudet, suorituskyky ja ulkonäkö ovat ainutlaatuiset”, Antti Päivinen kuvailee.

Autotalo Hartikainen Joensuu

E. Hartikainen Oy on maarakennusta ja autokauppaa harjoittava perheomisteinen yhtiö, jonka toiminta alkoi jo vuonna 1965. Yhtiön autoliiketoiminta alkoi vuonna 1984 Joensuussa. E. Hartikainen Oy:ssä työskentelee n. 700 henkeä autotaloissa ja urakointikohteissa ympäri Suomea.

Joensuun Autotalo Hartikainen tarjoaa Pohjois-Karjalan laajimman uusien henkilö- ja hyötyajoneuvojen valikoiman sekä jatkuvasti päivittyvän yli sadan kuntotarkastetun vaihtoauton valikoiman.

Autotalo Hartikaisen toiminta kattaa kaikki autoilun palvelut merkkihuollosta varaosiin, vauriokorjaamoon, rengaspalveluun ja autopesuun. Lisäksi Joensuun Hartikaisessa palvelee täysin uusittu, alueen modernein raskaan kaluston korjaamo.

Tervetuloa palveltavaksi osoitteeseen Pamilonkatu 31.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä