Pyydä tarjous

Cibes Amslift Oy:n toimittama tavarahissi helpottaa arkea Outokummun Tokmannilla

Cibes C1 Pure
Cibes C1 Pure
01.04.2022 | Yrityselämässä tapahtuu, Rakentaminen

Cibes Amslift Oy toimitti viime syksynä Outokummun Tokmannille tavarahissin. Myymäläpäällikkö Irja Luukkonen on tyytyväinen hissin ominaisuuksiin ja toimintavarmuuteen.

– Meillä on tuotteita kahdessa kerroksessa, alakerrassa ovat autotarvike-, vapaa-aika- ja puutarhatuotteet. Kuormat tulevat myymälään yläkerran tasalle. Ennen hissin saamista täytyi alakertaan vietävät tavarat purkaa aina rullakolta toiselle siirtoa varten, ja siirron teki kuljetuspalvelu trukilla ulkokautta. Nyt voimme itse siirtää alakertaan menevät tuotteet rullakoilla tavarahissin kautta.

– Myymälän keskelle asennettu tavarahissi on päivittäisessä käytössä. Kokemus on todella positiivinen. Uusi hissi on suuri apu päivittäisessä työssä, se nopeuttaa toimintaa ja on ergonomian ja työterveyden kannalta erinomainen ratkaisu. 

Irja Luukkosen mukaan hissiä varten ei tarvinnut tehdä kovin suuria muutoksia myymälän tiloihin.

– Hissin hankinta tehtiin samassa yhteydessä, kun myymälämme liittyi kaukolämpöön. Hissiä varten tarvitsi yläkerran betonilattiaan avata aukko alakerran entisen lämpösäiliöhuoneen kohdalle. Muutamia putki- ja sähkömuutoksia täytyi tehdä ja lattia tasoittaa. Mitään erityistä hissikuilua ei tarvinnut rakentaa. Asennus tapahtui muutamassa päivässä, asentajat tulivat Cibes Amsliftilta.

– Vaihtoehtona harkitsimme jonkinlaisen portaikkoon ja kaiteisiin asennettavan kuljettimen hankkimista, mutta porrashisseistä ei löytynyt meille käytännöllistä ratkaisua, ja tilakin olisi käynyt portaikossa ahtaaksi.

Outokummun Tokmannin tavarahissi on päivittäisessä käytössä.

Käyttökoulutuksella laite tutuksi

Irja Luukkonen kertoo, että Cibes Amsliftin paikallinen myyntipäällikkö Ilkka Jylhä-Ollila perehdytti tokmannilaiset uuden hissin käyttöön.

– Perehdytys oli tehokas ja käytännöllinen, henkilöstö sai itse kokeilla hissin toimintaa.

– Jos kuitenkin tulee yllättäviä tilanteita, niin Ilkalle voimme aina soittaa. Hän joko käy itse auttamassa tai järjestää paikalle asentajan tarkistamaan tilanteen. Mitään vikoja hissin toiminnassa ei ole ollut.

– Tavarahissiä on meillä niin monta vuotta odotettu ja toivottu, joten tuntui ihan juhlalta, kun se vihdoin saatiin, Irja Luukkonen iloitsee. 

Cibes Amslift tarjoaa monipuolisen hissivalikoiman

Cibes Amslift Oy:n Itä-Suomen myyntipäällikkö Ilkka Jylhä-Ollila kertoo, että yhtiö tarjoaa kaikki vaihtoehdot tuolihissistä autohissiin.

– Pystymme toimittamaan kohteisiin laajoja kokonaistoimituksia. Kauttamme on saatavana niin isot köysihissit kuin pienemmät esteettömyysratkaisut, kuten tasonostimet ja kevythissit.

Hissiyhtiöt Cibes Hissit Oy ja Amslift Oy fuusioituivat v. 2021 Cibes Amslift Oy:ksi. Cibes on erikoistunut kevyt- ja kotihisseihin. Valikoimassa on myös tuoli- ja porrashissejä yksityiselle ja julkiselle sektorille. Cibes-kevythissit ovat ruotsalaisen emokonsernin Cibes Lift Groupin valmistamia. Amsliftin alaa puolestaan ovat jälkiasennushissit sekä tavara-, auto- ja potilashissit. Cibes Amslift Oy toimittaa myös espanjalaisia Orona-hissejä uudisrakennuksiin ja saneerauskohteisiin.

Kevythissi on vaivaton ratkaisu

Cibesin hissit ja nostimet ovat kysyttyjä mm. kouluissa, kauppakeskuksissa ja taloyhtiöissä.

– Kevythissejä löytyy tuhannen kilon kantavuuteen saakka, ne palvelevat mainiosti henkilö- ja tavarahisseinä, Ilkka Jylhä-Ollila kertoo.

Cibes-kevythissien valikoima on erittäin laaja. Lavakokoja on saatavana useita erilaisia, ja hissejä on sekä lavatoimisina että korillisina. Kevythissi vaatii vähän tilaa, eikä muutostöitä tarvita paljoa, jos rakennuksesta löytyy sopiva alue, johon kevythissi mahtuu. Itsekantavalla kuilulla varustettu kevythissi on kustannustehokas ja vaivaton ratkaisu.

– Kevythissi ei tarvitse isoja ala- eikä ylätiloja. Cibes A5000 -mallille riittää 50 mm:n pohjakuoppa. Sen voi sijoittaa myös suoraan lattialle, jos lattia on riittävän kantava.

– Korillinen Cibes C1-hissi ei sekään vaadi kuin sadan millin pohjakuopan, mikä on vähän verrattuna köysihissien tarvitsemaan metrin kuoppaan. Ylätilaa kevythissi tarvitsee tuotteesta riippuen vain 2300–2500 mm, köysihissi 3800 mm, Jylhä-Ollila kuvailee.

Elegantit Amslift-jälkiasennushissit sopivat arvorakennuksiinkin

Amsliftin tuotteet ovat hyvin modifioitavissa millaiseen rakennukseen tahansa. Erityisesti vanhat, historiallisesti arvokkaat talot ovat Amslift-hissien vahvuusaluetta.

– Tällaisiin kohteisiin pystymme räätälöimään uuden hissin, joka näyttää siltä, että se on aina ollut siinä, Jylhä-Ollila sanoo.

– Cibes Amslift Oy voi joustavasti yhdistellä Cibesin ja Amsliftin tuotteita. Esimerkiksi jälkiasennushisseissä voimme hyödyntää Cibesin kuiluja ja lasielementtejä, jolloin saamme hydraulisen Amslift-hissin kevyen hissikuilun sisälle.

Tasonostimia sisä- ja ulkokäyttöön

Tasonostimia käytetään esim. moderneissa kauppakeskuksissa, joissa on rakennuksen sisäisiä pieniä korkeuseroja. Uusissa kerrostaloissakin voidaan sisäänkäyntien yhteyteen tarvita esteetön reitti tasonostimen avulla.

– Tavaranostinkäytössä ulkokäyttöön sopiva ja avoin Cibes B385 on kätevä, sitä olemme toimittaneet esim. lastauslaitureiden yhteyteen.

– Joensuun Penttilässä on kaksi kerrostaloa, joissa toisessa jo on ja toiseen asennetaan nyt maaliskuussa sisäänkäynnin portaikon yhteyteen Cibes B385, mainitsee Jylhä-Ollila.

B385-tasonostin kerrostalon sisäänkäynnin yhteydessä Joensuun Penttilässä.

Cibes Amslift avaa toimiston Helsinkiin

Turussa pääkonttoriaan pitävä Cibes Amslift Oy vahvistaa toimintaansa Suomessa avaamalla toimiston Helsinkiin keväällä 2022. Suutarilaan avattava Toimisto tarjoaa tietoa yhtiön tuotteista, ja siellä voi käydä tutustumassa hissin mallikappaleeseen.

Ilkka Jylhä-Ollila kiteyttää, että Cibes Amslift Oy on hissialan asiantuntija, johon voi ottaa yhteyttä kaikissa hissiasioissa.

– Voimme tehdä kohdekäynnin, joka ei maksa mitään eikä velvoita hankintaan. Osaamme nopeasti kertoa asiakkaalle, millainen tuote olisi sopivin, ja pystymme tekemään ennakkotarjouksen. Sen perusteella asiakkaalle hahmottuu, mahtuuko ratkaisu budjettiin ja voidaanko sitä lähteä viemään eteenpäin, vai tarvitaanko vaihtoehtoisen ratkaisun miettimistä.

– Hissien toimittamisen ohella konsultoimme arkkitehti- ja suunnittelutoimistoja antamalla rakenne- ja mittatietoja. Piirrämme heille tarvittaessa myös kuvia. Yhteydenotot ovat tervetulleita, autamme mielellämme.

– Tietenkin tarjoamme huoltopalvelun toimittamiimme hisseihin joko itse tai yhteistyökumppanin kautta. Jos meiltä hissin hankkii, ilman huoltoa ei jää, Ilkka Jylhä-Ollila korostaa.

Cibes Amslift Outokumpu (Tehtaankatu 2)
Myyntipäällikkö Ilkka Jylhä-Ollila
020 743 2022
[email protected]
cibesamslift.fi

Muita uutisia