Pyydä tarjous

Econosto ja KLINGER Finland palvelevat teollisuutta nopeasti ja monipuolisesti

Digipalvelut
12.10.2023 | Yrityselämässä tapahtuu, Teollisuus

Kuopiolainen venttiilimaahantuoja Econosto Oy on noin vuoden verran kuulunut teknisen kaupan globaaliin ratkaisutoimittajaan KLINGER Groupiin.

Viime vuodenvaiheessa Econoston operatiivisena johtajana aloittanut Markku Lönnqvist kertoo, että kuluneet kuukaudet KLINGER Finland Oy:n tytäryhtiönä ovat olleet mielenkiintoisia ja kaupankäynti on jatkunut vilkkaana.
– Yrityskaupan jälkeen olemme KLINGER Finlandin kanssa poistaneet päällekkäisiä toimintoja. Myynti laivanrakennusalalle on keskitetty kokonaan Kuopioon. Sillä sektorilla Econostolla on perinteisesti vahva asema. Myös tukkukauppojen palveleminen on keskitetty yksinomaan Kuopioon. Asiakkaitamme ovat edelleen useat merkittävät OEM-valmistajat.

– Laajentunut tuoteportfoliomme on myös Econoston asiakkaiden etu. Muun muassa teollisuuden tiivisteiden tarjonta on nyt meillä täällä Kuopiossa kasvanut aivan eri mittaluokkaan kuin ennen.

Markku Lönnqvist

KLINGERin projektiosaaminen Econoston asiakkaiden käytettävissä

KLINGER on itävaltalainen, vuonna 1886 perustettu perheyhtiö. KLINGER Group on tiivisteiden, venttiilien ja instrumenttien johtava valmistaja ja jakelija. Konsernin jakeluverkostoon kuuluu 43 tytäryhtiötä, 18 tuotantolaitosta sekä myynti- ja huoltotoimistoja 60 maassa.

Välittömästä yhteydestä isoon kansainväliseen konserniin on Econoston asiakkaille muitakin hyötyjä kuin laajentunut valikoima.

– Leveämmät hartiat lisäävät taloudellista luotettavuutta, mikä edistää esimerkiksi isojen projektien toteuttamista asiakkaiden kanssa, Lönnqvist sanoo.

– KLINGER on tottunut toimimaan projektityyppisesti, heillä on paljon tietotaitoa projektinhallinnasta ja dokumentaatiosta.

Ripeä palvelu

Econoston ja KLINGER Finlandin vahvuutena on suuriin varastoihin perustuva toimitusten nopeus kaikissa tuoteryhmissä, kuten venttiileissä ja toimilaitteissa.

– Esimerkiksi varoventtiilejä toimitamme kappalemääräisesti varmaankin eniten Suomessa.

Laajan valikoiman ohella Econosto satsaa laadukkaaseen ja yksilölliseen asiakaspalveluun. Econostolla on juuri asennettu uusi asetuspenkki, jolla voidaan ajaa avautumispaineet ja avautumisen tehokäyrät asiakkaiden tuotteisiin.

– Tämä on uudenlaista palvelua Suomessa, Markku Lönnqvist toteaa.

Yksittäistuotteista laajempia kokonaisuuksia

Econoston toimintatapaan kuuluu ratkaisujen asiakaslähtöinen räätälöinti. Sen mahdollistavat huippulaaja valikoima sekä henkilöstön korkea ammattitaito.

– Tuotteista on mahdollista koostaa asiakkaan tarpeisiin sopivia suurempia tuotekokonaisuuksia.

Econosto toimittaa korkealaatuisia venttiileitä, varolaitteita, säätimiä, pinnanosoittimia sekä lauhteenpoistimia mm. telakoille, vesirakentamiseen, teollisuudelle ja voimalaitoksiin.

– Olemme hakeneet päämiehiä laajalta skaalalta, emme ole sidottuja yksinomaan KLINGERin valmistamiin tuotteisiin. Vaihtoehtojen monipuolisuus on iso etu asiakkaillemme, Lönnqvist korostaa.

– Yhteydenpito päämiesten suuntaan on luontevaa, ja tavanomaisesta poikkeaviakin ratkaisuja on mahdollista toteuttaa.

Yhdessä Econoston ja KLINGERin varastot antavat mahdollisuuden tarjota joustavia ratkaisuja vaativille ja asiantunteville asiakkaille.

– Econoston varasto Kuopiossa painottuu laivanrakennukseen ja vesirakentamiseen, kun taas KLINGERin varasto Masalassa vastaa mm. sellu- ja paperiteollisuuden tarpeisiin, mainitsee Lönnqvist.

Uutena palveluna höyrylaitteistojen ennakoiva kartoitus

Econosto on parhaillaan investoimassa uudenlaisen palvelun kehittämiseen. Palvelussa on tarkoitus kartoittaa asiakkaiden höyrylaitteistoja ja varmistaa niiden toiminta. Höyryä tarvitaan esimerkiksi elintarvike-, panimo- ja lääketeollisuudessa.

– Höyryn tuottaminen on tänä päivänä kallista, joten laitteistoissa lauhteenpoistimien ja muiden komponenttien on syytä olla hyvässä kunnossa.

– Käymme asiakkaan luona tarkistamassa höyrylaitteistot, teemme niiden kunnosta raportin ja ehdotamme, mitä kannattaisi tehdä, jotta jatkuva, tehokas toiminta voidaan turvata, Markku Lönnqvist kuvailee.

– Tällainen ennakoivan lähestymistavan palvelu starttaa vuodenvaihteen kieppeillä. Tarvittavat rekrytoinnit olemme jo tehneet.

Kasvuhakuinen yhtiö

Econoston henkilöstömäärä on viime aikoina kasvanut mukavasti. Myynnissä, myynnin tukitoiminnoissa, hallinnossa, varastoinnissa sekä kokoonpanossa työskentelee tällä hetkellä 24 henkilöä.

– Meillä on kovat mutta samalla kuitenkin maltilliset kasvutavoitteet. Tarvitsemme tulevaisuudessakin lisää tekijöitä.

– Minulle on ollut yllätys, kuinka hyviä ja osaavia ihmisiä Kuopiossa on ollut valmiina töihin. Olemme onnistuneet löytämään riveihimme "oekeita immeisiä", myhäilee Lönnqvist.

Paikallisesti tavoitettavissa Sorsasalossa

Econoston perusti Martti Lehto vuonna 1987. Econosto on alkujaan perheyritys, ja hyvähenkinen yhteisöllisyys on yhtiön toimintakulttuurissa edelleen voimissaan.

– Vaikka kuulumme KLINGER-konserniin, teemme päivittäiseen ja paikallisen toimintaan vaikuttavat arjen päätökset täällä Kuopiossa. Hyvä henki näkyy siinä, että päätöksenteossa kuuntelemme kaikkien mielipiteitä ja arvostamme jokaisen osaamista, Markku Lönnqvist kertoo.

Paikallisuus tarkoittaa asiakkaan kannalta myös tavoitettavuutta. Econoston toimipaikka löytyy edelleen tutusta osoitteesta Lukkosalmentie 1:stä hyvien kulkuyhteyksien varrelta. Econoston ammattilaiset saa hyvin kiinni, ja asiakasta palvellaan suomeksi.

– Meillä on toisaalta kielitaitoa myös asioiden hoitamiseen konsernin ja päämiesten suuntaan, Lönnqvist lisää.

Econosto tulee jatkossakin olemaan kuopiolainen yritys.

– Meillä on täällä hyvät 4 000 neliön toimitilat, hintataso on Uuttamaata edullisempi. Kuopion sijainti on maantieteellisesti keskeinen, kun tarkastellaan suomalaista teollisuutta. Ehkä siirrämme Kuopioon lisää toimintoja yhteistyössä KLINGER Finland Oy:n kanssa, Markku Lönnqvist puntaroi.

econosto.fi | Facebook | LinkedIn

Puh. 017 262 3555

Myynti: [email protected]