Pyydä tarjous

EleGrid toteuttaa sähkönjakelujärjestelmien suunnittelun ja rakentamisen avaimet käteen -periaatteella

Digipalvelut
04.07.2022 | Yrityselämässä tapahtuu, Teollisuus

EleGrid Oy on sähkönjakelujärjestelmiin ja automaatioon erikoistunut yritys, jonka päätoimialueita ovat jakelu- ja alueverkkojen solmukohdat sekä teollisuuden jakelujärjestelmät.

- Pääkohderyhmämme ovat sähkönjakeluyhtiöt ja voimalaitokset sekä teollisuus. Niiden tarpeisiin rakennamme ja saneeraamme sähköasemia ja jakelulaitteistoja sekä uusimme automaatio- ja kaukokäyttöjärjestelmiä. Tuotamme palveluitamme sähkönjakeluyhtiöille sekä teollisuudelle erilaisina osakokonaisuuksina, EleGrid Oy:n toimitusjohtaja Vili Vihavainen kertoo.

Vihavainen toteaa, että EleGridin tarjoamien palvelujen osaaminen ja resurssit löytyvät pääosin talon sisältä. Se on yksi yrityksen merkittävimmistä vahvuuksista, joka mahdollistaa joustavan ja laadukkaan toiminnan.

- Siksi pystymme tuottamaan kaikki palvelumme avaimet käteen -periaatteella. Se tarkoittaa täyttä pakettia rakentamisesta ja automatisoinnista suojauksiin ja testaukseen asti. Toki osan palveluista ostamme alihankintana, käytännössä aina kun katsomme, että pääsemme tällä tavoin asiakkaan kannalta laadukkaampaan lopputulokseen. Tällaisia työvaiheita ovat muun muassa rakennusalan työt. Rakennusalan työvaiheissa toimimme myös itse valvovassa roolissa ja lisäksi käytämme ulkoisia vakiintuneita valvojia. Tällöin rakennusvaiheessa tulee varmasti huomioitua myös asiat prosessin, laitteiston ja lopullisen käyttötarkoituksen näkökulmasta, Vihavainen kertoo.

Huolella suunniteltu ja taidolla rakennettu sähköasema takaa sähkönjakelun toimintavarmuuden

- EleGrid suunnittelee ja rakentaa KVR-urakointina sähköaseman. Kokonaisvaltainen projektinhallinta takaa sen, että asiakas voi olla varma kokonaisuuden sujumisesta niin kuin on sovittu. Lisäksi teemme paljon automaatiojärjestelmien määräaikaistestauksia, suojalaite- ja kaukokäyttöjärjestelmien konfigurointeja sekä niiden testauksia.

EleGridin asiantuntijat hoitavat projektit alusta loppuun saakka

EleGrid Oy on perustettu tammikuussa 2019. Yrityksen päätoimipaikka sijaitsee Etelä-Savossa, Rantasalmella.

- Vahvuuksiamme ovat suunnittelu-, projektointi- ja työnjohto-osaaminen, automaatio- ja käyttöympäristöjen ohjelmointi sekä laitetestaukset. Meillä on kattava ja nykyaikainen testauslaitteisto ja ohjelmistot, Vihavainen kertoo ja jatkaa:

- Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä täysipäiväisesti parisen kymmentä henkilöä ja kasvatamme jatkuvasti lisää myös uusia tulevaisuuden tekijöitä joukkoomme.

Toimitusjohtaja Vili Vihavainen vastaa myynnistä ja myös osasta projektointia sekä asiantuntijatehtävistä. Juuso Loikkanen toimii johtavana suunnittelijana.
Järjestelmäasiantuntija Jarmo Perälän toimialaa ovat kaukokäyttöympäristöt ja automaatio sekä järjestelmätestaukset.

Mukana merkittävissä projekteissa

- Yrityksen nuoresta iästä huolimatta olemme olleet jo mukana monissa merkittävissä projekteissa ja rakennamme sekä saneeramme tänä vuonna viisi kokonaista sähköasemaa KVR-urakointina. Näiden lisäksi toteutamme lukemattoman määrän automaatiosaneerauksia, laitevaihtoja, järjestelmätestauksia, asennuksia sekä kaikkea yleisesti sähköön liittyvää.

Referenssikohteena järjestelmätestaus puolelle Vihavainen mainitsee muun muassa Teollisuuden voima Oyj:lle toteutetut Olkiluodon ydinvoimalaitosyksiköille 1 ja 2 sähkönjakelun suojalaitteiden määräaikaistestaukset vuosihuoltojen yhteydessä. Kohde on kokonaisuutena meille erittäin merkittävä. Olkiluodossa meidän testauskokonaisuuteen kuuluu useampi sata suojarelettä. Koestamme siellä kahden koestajan voimin ja olemme hoitaneet nämä työt vuosittain yrityksen olemassaolon ajan ja ensi vuonna työt jatkuvat näissä merkeissä.

- Kuluvana vuonna EleGridin suurimmat kohteet Savon alueella ovat Järvi-Suomen Energia Oy:lle rakennettava Rantasalmen 110/20kV sähköasema sekä Savon Voima Verkko Oy:lle rakennettava uusi Sukevan 45/20kV sähköasema. On hienoa todeta, miten alueelliset jakeluyhtiöt ovat antaneet uudelle toimijalle näytönmahdollisuuksia ja täten mahdollisuuden meille työllistää enemmän ihmisiä Savon alueella, Vihavainen toteaa tyytyväisenä.

Yhteistyöllä optimaalinen hyöty

Yrityksen erikoisosaamista ovat sähkönjakeluautomaatio sekä kaukokäyttöympäristöjen rakentaminen ja käyttöönotto.

Vihavainen kertoo, että EleGridin lähtökohtana on asiakkuusajattelu.

- Asiakaslähtöiselle yritykselle laatu tarkoittaa myös täsmällistä ja kokonaisvaltaista palvelua. Kilpailijoillamme on useimmiten pitkät ja monimutkaiset alihankintaketjut, ja tällöin erilaisten asioiden hoito saattaa joskus tuntua turhauttavalta loppuasiakkaan näkökulmasta ja erityisesti juuri näissä asioissa pyrimme erottumaan eduksemme.

Taitavalla suunnittelutyöllä, erityisosaamisella ja toimialatuntemuksella saadaan toteutettua onnistunut sähkölaite tai -järjestelmä vaativaankin kohteeseen, Vihavainen määrittelee.

- Yrityksen tulevaisuuden näkymät on tällä hetkellä vakaat vaikkakin Ukrainan sota, korona yms. ovat sotkeneet materiaalien saatavuutta ja hinnoittelua siten että haasteista ei ole ollut puutetta. Ensi vuodenkin työkalenterit täyttyvät jo mukavaa vauhtia. Ilmeisesti meidän kokonaisvaltainen palvelumme on todettu asiakkaiden taholta toimivaksi. Tyytyväinen asiakaskunta takaa yrityksen menestyksen, Vili Vihavainen luonnehti EleGrid Oy:n toimintaa.

Investoinneilla liiketoiminta etenee laadukkaasti ja saumattomasti

Vihavainen kertoo, että EleGrid on investoinut merkittävästi toimintavuosinaan kalustoon ja toiminnan kehittämiseen.

- Olemme tänä vuonna rakentaneet 1000 m² uutta tuotanto- ja varastotilaa. Uusissa tiloissa valmistamme muun muassa pienempiä valvomo- ja kytkinlaiterakennuksia, jotka voidaan sitten siirtää kokonaisena käyttöpaikalle. Näin saamme valmistettua aina tasaisissa ja hallituissa olosuhteissa laadukkaita lopputuotteita. Lisäksi hankimme tänä vuonna uuden ison nosturiauton. Oma kalusto helpottaa ja parantaa meidän asennusliiketoimintaa, emmekä ole riippuvaisia aliurakoitsijoiden nostovälineistä ja laitteista, Vili Vihavainen toteaa.

elegrid.fi