Fleetskills keskittää kaiken kuljettaja- ja pätevyystiedon hallinnan yhteen paikkaan

Facebook
02.07.2021 | Yrityselämässä tapahtuu

Tiedonhallintajärjestelmien tehtävänä on integroida yrityksen eri toiminnot yhdeksi helposti hallittavissa olevaksi kokonaisuudeksi. Kun yrityksen toiminta on laajamittaista, tiedonhallintajärjestelmän käyttö lisää merkittävästi kustannustehokkuutta ja tekee informaation käsittelystä selkeämpää ja luotettavampaa.

Datadrivers Oy:n myyntipäällikkö Juha Hiltunen toteaa, että kuljetus- ja logistiikka-alan yrityksillä on usein hajallaan olevaa tietoa ja tiedonkulku saattaa olla hidasta, epätäsmällistä ja turhan aikaa vievää.

- Datadrivers Oy-ohjelmistoyrityksen kehittämä Fleetskills-sovellus on laaja yrityksille suunniteltu tiedonhallintaohjelma, joka yhdistää hajallaan olevan koulutus-, pätevyys-, ohjeistus-, perehdytys-, kalusto- ja henkilöstötiedon hallinnan yhteen paikkaan. Tämä tuo yrityksille merkittävää ajan- ja rahansäästöä sekä poistaa liiketoiminnan riskejä, Hiltunen kiteyttää.

- Fleetskillsin avulla tieto saadaan kulkemaan reaaliaikaisesti ja ohjelmiston perustason palvelu, kuten ammattipätevyyksien automaattinen seuranta on laajennettavissa lisämoduuleilla, joilla voidaan hallita myös yrityksen verkkoperehdytyksiä, ohjeistuksia, kulkulupia, tarvikerekisteriä ja ajoneuvorekisteriä. Lisäksi sovellus helpottaa ajojärjestelyä. Sovelluksella voidaan dokumentoida suoritetut perehdytykset tai tehdä alusta loppuun omia räätälöityjä verkkoperehdytyksiä. Lisäksi Fleetskillsillä voi lähettää kuljettajaohjeita ja -tiedotteita. Sovellus myös seuraa ja raportoi lähetettyjen perehdytysten ja ohjeiden vastaanottoa. Näin varmistetaan, että kuljetustehtävän kannalta tärkeät ohjeet ja tiedotteet ovat saavuttaneet kuljettajan. Nopeasti muuttuvalla alalla tiedotus on toiminnan kannalta avainasemassa, Hiltunen kuvaa.

Räätälöitävä Fleetskills-ohjelmisto kehitetty tiedonhallintaan

Hiltunen sanoo, että Fleetskills sopii kaikenkokoisille yrityksille, jotka haluavat laadukasta, luotettavaa ja reaaliaikaista koulutus-, lupa- ja perehdytysten hallintaa.

- Sovellus sopii kaikille toimijoille, joilla on raskaita ajoneuvoja, kuten logistiikka- ja kuljetusalan yrityksille, kaupungille, kunnille ja kiinteistöhuollolle. Tiivistettynä voi sanoa, että Fleetskillsin avulla helpotamme ja yksinkertaistamme käytännössä kuljettajien ja työntekijöiden pätevyyksien hallintaa, Hiltunen määrittelee.

Järjestelmän avulla voi ennakoida tulevia koulutustarpeita ja suunnitella koulutukset kustannustehokkaasti

Hiltunen sanoo, että Fleetskills on erittäin hyödyllinen myös koulutusten suunnittelussa.

- Ammattipätevyyskouluttajat voivat sopia yrityksen kanssa, että koulutukseen ilmoittautuminen ja koulutuspäivät löytyvät suoraan Fleetskills-järjestelmän kautta. Tulevista koulutuksista ja voimassaolevista pätevyyksistä saadaan tietoa kuljettajille nopeammin ja luotettavammin, mikä helpottaa huomattavasti työn ohjausta ja parantaa laadunvalvontaa, Juha Hiltunen selvittää.

Datadrivers Oy

Fleetskills-ohjelmistopalvelun toteutuksesta ja ylläpidosta vastaa Datadrivers Oy. Datadrivers on torniolainen vuonna 1996 perustettu ohjelmistoyritys, jolla on vuosien kokemus ammattiliikenteen ja kuljettajaopetuksen koulutushallinnasta sekä pysyvä ja laaja asiakaskanta. Kasvavassa yrityksessä työskentelee 26 henkilöä. Datadriversin toimipaikat sijaitsevat Torniossa, Vantaalla ja Oulussa. Yrityksen tuotteita ovat logistiikan ammattilaisille suunnatut sovellukset ja palvelut. Webauto, Fleetskills ja Netreeni-palveluita käyttävät kuljettajaopetuksen kouluttajat autokouluissa ja koulutuskeskuksissa sekä kuljetus- ja logistiikka-alan yritykset. Datadrivers Oy on osa CAP-Group konsernia.

Lisätietoa Fleetskills-ratkaisusta www.fleetskills.com.

Artikkeli on julkaistu Savon Yritysuutiset -lehdessä 3/2021.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä