Pyydä tarjous

HANZA investoinut viimeisen vuoden aikana Iisalmeen neljä uutta CNC-konetta

Facebook
30.05.2022 | Yrityselämässä tapahtuu, Teollisuus

HANZA jatkaa kasvuaan Suomessa, monipuolisilla kone- ja laiteinvestoinneilla. HANZAN maajohtaja Juhani Niiranen kertoo, että globaali teknologiateollisuuden kasvu on ylittänyt vuoden aikana kaikki odotukset ja tilauskanta on kasvanut merkittävästi.

- HANZA on investoinut vahvasti tuotantokapasiteetin kasvattamiseen sekä valituilla toimialoilla erikoistumiseen. Kasvaneeseen tilauskantaan olemme reagoineet nopeasti ja tehneet merkittäviä uusia kone- ja laiteinvestointeja, joiden kautta pyrimme varmistamaan kapasiteetin ja laadun riittävyyden jo olemassa oleville sekä tietenkin uusille asiakkaille. Viimeisen vuoden aikana, olemme investoineet Iisalmeen neljä uutta CNC-konetta ja yksi on vielä tulossa. Lisäksi olemme hankkineet Suomeen esimerkiksi säiliövalmistuslinjan sekä siihen liittyvän laboratoriolaitteiston, Juhani Niiranen kertoo.

HANZA virtaviivaistaa valmistusteollisuutta

HANZA GROUP on kansainvälinen teknologia-alan konserni, jonka strategia on virtaviivaistaa valmistusteollisuutta. Suomen toimintojen palvelutarjontaan kuuluu esimerkiksi erilaisten työkoneosien, metallirakenteiden, moottoriosien sekä hydraulisten komponenttien ja pienten osakokoonpanojen valmistus.

HANZA Suomen klusterissa työskentelee noin 220 työntekijää ja yksiköitä on kolme: Joensuussa HANZA Levyprofiili Oy, Iisalmessa HANZA Toolfac Oy ja Heinävedellä HANZA Metalliset Oy. Vuoden 2021 aikana HANZA investoi Suomeen yli 4 m€ ja paljon on luvassa myös vuodelle 2022.

Lisää kapasiteettia ja tuotantovastuun jakamista

- Asiakaskuntamme koostuu tällä hetkellä pääsääntöisesti kotimaisista mobiilien työkoneiden valmistajista. HANZA Suomen tuotantoon kuuluu muun muassa erilaisten liikkuvien työkoneiden osien, moottoreiden sekä hydraulisten komponenttien ja osakokoonpanojen valmistus.

- Suomessa meillä on nyt kolme yksikköä. Joensuussa HANZA Levyprofiili Oy, joka valmistaa levy- ja metallirakenteita mobiileihin työkoneisiin. Iisalmessa toimii puolestaan hienomekaaniseen koneistukseen erikoistunut HANZA Toolfac Oy, jossa valmistetaan erittäin korkean vaatimustason koneistettuja komponentteja sekä tehdään muun muassa venttiilien kokoonpanoa ja testausta. Heinävedellä sijaitsee monialainen HANZA Metalliset Oy, jonka toimintaan kuuluu hieman perinteisempää koneistusta sekä hitsattujen metallirakenteiden valmistus. Heinäveden yksiköstä voidaan tarjota myös logistiikkapalveluja asiakkaille. Kaikkiin yksiköihin on tulossa vielä lisäinvestointeja tälle vuotta, ynnää Niiranen.

HANZA Groupin tekemät yritysostot ovat käsittäneet pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Niirasen mukaan on yhtiön strategian mukaista, jatkaa kasvua yritysostojen kautta myös tulevaisuudessa.

Luotettava valmistuskumppani

- Haluamme mieltää itsemme valmistuskumppaniksi ja olla asiakkaillemme enemmän kuin pelkkä alihankkija. Olemme lähellä asiakasta ja tarjoamme asiakkaille myös valmistusmenetelmien kehittämispalveluita, jotta tuotteet saadaan valmistettua mahdollisimman kustannustehokkaasti. Pyrimme osallistumaan tuotesuunnitteluun, jotta valmistuksen näkökohdat tulevat huomioitua. Tällä parannamme sekä laatua että kustannustehokkuutta.

Eräs konkreettisin esimerkki tästä on Niirasen mukaan tilanne, jossa istutaan samassa pöydässä asiakkaan suunnittelijan kanssa.

- Suunnittelijalla on tietty näkemys tuotteesta, jonka yksityiskohtia käydään läpi meidän valmistusteknologia-asiantuntijoiden kanssa. Tällaisen yhteistyön kautta saadaan valittua oikeat työkalut ja valmistusmenetelmät, jolloin asiakkaan lopputuotteesta muodostuu mahdollisimman kilpailukykyinen. Suunnitteluyhteistyön kautta voidaan ottaa kantaa myös tuotteen ominaisuuksiin, jotta ne pystyttäisiin valmistamaan mahdollisimman tehokkaasti olemassa olevilla koneilla ja laitteilla. Tästä saatavat hyödyt ovat moninaiset asiakkaan suuntaan. Suunnitteluyhteistyön kautta tuotteiden laatu paranee ja niiden elinkaari voi jopa pidentyä. Hintakilpailukykyiset tuotteet pysyvät myös paremmin markkinoille, sanoo Niiranen.

Taustalla ison konsernin tuki

HANZAN yritysten taustalla toimii vahva iso konserni, jolla on monialaista teknologista osaamista. Muissa HANZAN valmistusklustereissa on mekaanisen valmistuksen lisäksi mm. elektroniikan sopimusvalmistusta, kuten johtosarjoja, piirikortteja ja kompasseja. Tätä kautta tuotteisiin tarjottava kokonaisuus on todella laaja.

- Voidaan lähteä tietystä olemassa olevasta tarjonnasta liikkeelle ja täydentää sitä vähitellen muilla konsernin tarjoamilla mahdollisuuksilla. Pystymme toimimaan käytännössä asiakkaan kumppanina niin, että asiakas saa ostettua kaiken tarvitsemansa yhden luukun periaatteella. Voimme tehdä tarvittavat hankinnat asiakkaan puolesta, jolloin asiakkaan ei tarvitse tuhlata omia hankintaresurssejaan eri toimittajien etsimiseen. Tätä mahdollisuutta hyödynnetään kasvavassa määrin meidän asiakaskunnassamme, sillä siellä on havaittu toimintamallin edut, linjaa Niiranen.

Lisää työvoimaa tarvitaan

Jatkuvasti kasvavan yrityksen yksi suurimmista ongelmista on osaavan työvoiman riittävyys. Eräänä työvoiman riittävyyteen vaikuttava tekijä on työntekijöiden työtyytyväisyys, johon on viime aikoina pyritty kiinnittämään huomiota entistä enemmän.

- Teemme lisäksi tiivistä yhteistyötä paikallisten opinahjojen, Savonia ja Karelia-ammattikorkeakoulun sekä Ylä-Savon ja Riveria-ammattiopiston kanssa. Yhteistyön ansiosta olemme saaneetkin useita ammattiin valmistuneita työntekijöitä. Olemme myös lanseeranneet Hanza-urapolun, joka takaa muun muassa kesätyöt ja harjoittelutakuupaikan meillä.

- Kannattaa ottaa yhteyttä, niin kerromme lisää toiminnastamme ja uramahdollisuuksista, muistuttaa Niiranen lopuksi.

www.hanza.com