Intelligent Coolant Sustainer on älykäs työstönesteiden ylläpitolaite

Facebook
30.05.2022 | Yrityselämässä tapahtuu, Teollisuus

Työstönesteet aiheuttavat tutkitusti jopa 16 % konepajojen valmistuskustannuksista ja niihin kertyvät epäpuhtaudet ovat yksi suurimpia työterveysongelmia. Lisäksi ne ovat hävittäessä ongelmajätettä ja koostuvat yleensä fossiilisista öljyistä. Siksi työstönesteet ovat erinomainen kohde, kun parannetaan yrityksen kannattavuutta, työntekijöiden viihtyvyyttä ja ympäristön kestävyyttä.

Spesnes Oy:n toimitusjohtaja Joonas Heikkinen kertoo, että merkittävimmät työperäiset riskit liittyvät lastuamisnesteen mikrobeihin ja endotoksiineihin sekä työstössä nesteeseen joutuneisiin raskasmetalleihin ja muihin epäpuhtauksiin.

Spesnes:n kehittämä automaattinen työstönesteiden ylläpitojärjestelmä Intelligent Coolant Sustainer (ICS) on helppokäyttöinen ja pienikokoinen laite työstönesteiden jatkuvaan ylläpitoon. Laite puhdistaa työstönesteet ja tarjoaa nykyajan välineet prosessin seurantaan ja säätöön samassa paketissa. Näin nesteiden elinikä voidaan jopa moninkertaistaa, työterveys- ja viihtyvyys- ja ympäristöongelmat minimoida sekä tuotannon haasteiden juurisyyt analysoida reaaliajassa ja luotettavasti.

Yhdellä laitteella saadaan samanaikaisesti sekä taloudellisia, terveydellisiä ja ympäristöllisiä säästöjä.

Laite pureutuu työstönesteongelmien juurisyihin

Tekoäly- ja IoT-ohjattu ICS-työstönestejärjestelmä eliminoi nesteistä kaikki merkittävät epäpuhtaudet, kuten bakteerit, mikrohiukkaset ja vuotoöljyt, jotka lyhentävät nesteiden käyttöikää ja aiheuttavat työterveyshaittoja.

- Laite mittaa reaaliajassa nesteen kuntoa, jonka perusteella kaikki haitalliset aineet puhdistetaan ja nesteen ominaisuuksia säädetään automaattisesti vuorokauden jokaisena hetkenä. Pilvipalvelun avulla nesteiden ja laitteiden toimintaa ja suorituskykyä voidaan seurata ja optimoida reaaliaikaisesti. Tiedot ovat aina luettavissa palvelimeltamme yhtiökohtaisilla tunnuksilla esimerkiksi ongelmien selvittämistä sekä työterveys- ja ympäristöraportointia varten, Heikkinen selvittää.

Vaivaton Spesnes Service palvelu varmistaa järjestelmien toiminnan keskeytyksettä

- Meidän asiakaskunta koostuu konepajateollisuudesta, jossa tehdään koneistusta tai muuta työstöä ja jossa käytetään vesisekoitteisia metallin työstönesteitä. Tarkoitus on, että yksi laite pystyy tekemään kaikki olennaiset toimenpiteet mitä työstönesteiden ylläpitoon vaaditaan. Modulaarinen laite räätälöidään tehoiltaan ja ominaisuuksiltaan asiakkaalle sopivaksi kokonaisuudeksi noin sadan vaihtoehdon joukosta, jolloin asiakas saa suurimmat hyödyt pienimmällä vaivalla. Laitteesta on saatavilla sekä kiinteitä konekohtaisia että koneelta koneelle siirrettäviä malleja.

- Työstönesteiden ylläpitolaite on alle puolen neliömetrin kokoinen työstökoneen yhteyteen asennettava kokonaisuus, joka koostuu laitteesta sekä ohjelmistopuolesta, joka automatisoi koko prosessin. Käytännössä neste kierrätetään meidän ylläpitolaitteen omilla pumpuilla työstökoneiden omista nestesäiliöistä, Joonas Heikkinen kuvaa.

Vuonna 2018 perustettu Spesnes Oy on tehnyt vahvaa tuotekehitystä. Omaa tuotantoa edustava Intelligent Coolant Sustainer on yrityksen uusin innovaatio.

- Laite on valmis tuote, ja sen ominaisuuksien kehittäminen sekä optimointi jatkuvat tietenkin edelleen. Olemme käynnistäneet ylläpitolaitteistoon myyntiin ja tuotantojärjestelmien rakentamiseen liittyvät toiminnot, jolloin pystymme vastaaman kysyntään, Joonas Heikkinen kertoo.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä