LinkedinFacebook
Pyydä tarjous

Älykäs valaistusjärjestelmä ilman omaa pääomaa

Digipalvelut
30.09.2021 | Teollisuus, Yrityselämässä tapahtuu

Walkia Group tarjoaa asiakkailleen älykästä langatonta valaistusta ja valaistuksen ohjausjärjestelmää, joka soveltuu mm. teollisuuteen, toimistoihin sekä urheiluympäristöihin. Järjestelmä pohjautuu helposti skaalautuvaan ZibBee-protokolla ja sen moderni sensoriteknologia mahdollistaa mm. tilojen käyttöasteen seurannan.

– Jokapäiväisessä käytössä älykkään valaistuksen hyödyt tulevat tilan käyttäjille, valaistusta pystytään himmentämään ja ohjaamaan käyttäjien tarpeiden mukaan. Valaistus tuottaa myös useissa tapauksissa energiansäästöä omistajalleen, Walkia Groupin teknisen valaistuksen erikoisasiantuntija Mikko Hyvärinen kertoo.

Jos kyseessä on työpaikkavalaistus, Walkia Groupin järjestelmä tarjoaa optimaalista valaistusta työntekijöille, parantaen heidän työhyvinvointiaan, tuottavuuttaan sekä työturvallisuuttaan.

– Systeemistä saa myös kulutustietoja ulos, joten se auttaa tätä kautta kiinteistönhallintaa. Jos valaisin esim. hajoaa, siitäkin saadaan tieto kiinteistönhallintaan.

Järjestelmän langattomuus tuo kustannustehokkuutta

Langaton valaistusjärjestelmä on halpa ja nopea asentaa, jonka lisäksi se on hyvin muuntojoustava.

– Jos toimiston layout tai sisustus muuttuu, valaistuksen toimintaa voidaan muuttaa ohjelmallisesti, jolloin valaisinten paikkoja ei tarvitse muutella tai vetää uusia kaapelointeja. Valaisimia voidaan myös ryhmitellä uudestaan ohjelmallisesti, Hyvärinen mainitsee.

Walkian älykäs valaistusjärjestelmä tukee valaisinten värilämpötilan säätöä, jota on hyödynnetty erityisesti toimistokohtaisissa sovelluksissa. Valaistuksesta huolehtiva henkilö voi ajastuksen lisäksi säätää myös värilämpötilan muutokset automaattisiksi.

– Yleensä uusi valaistusjärjestelmä asennetaan remontin yhteydessä. Valitaan valaisimet, joiden liitäntälaitteet sopivat tähän meidän systeemiin tai sitten asennetaan kontrolleripalikka siihen väliin. Rakennamme valaistusjärjestelmän käyttäjän tarpeiden ja toiveiden mukaiseksi. Olemme pieni ja ketterä yritys, jonka tuotteissa on ominaisuuksia, joita muissa järjestelmissä ei ole.

Helppo laajennettavuus

Walkia Group on toteuttanut valaistuskohteita jo vuodesta 2015 lähtien, joten hyvin eri tyyppisistä toteutuksista on jo kertynyt paljon kokemuksia.

– Koska järjestelmämme pohjautuu ZigBee-protokollaan, tällä pystyy tekemään todella isojakin kohteita. Järjestelmä on todella monipuolinen erityisesti muutostarpeissa, jolloin muutokset voidaan toteuttaa ohjelmallisesti. Olemme toteuttaneet mm. Ruotsissa sijaitsevan jäähallin, ABB Arena Nordin, valaistuksen, Hyvärinen kertoo.

Laadukkaiden valaisinten käyttöiät ovat pitkiä, riippuen valaisintyypistä ne vaihtelevat 100 000–250 000 tunnin välillä.

Kehittynyt sensoriteknologia tarjoaa uusia mahdollisuuksia

–Teemme myös kohteiden valaistussuunnittelut, joilla saadaan usein aikaiseksi paljon aiempaa järkevämpi valaistuskokonaisuus. Valaisintemme kehittynyt sensoriteknologia mahdollistaa esimerkiksi sen, että niiden kautta nähdään missä päin kauppakeskusta ihmiset liikkuvat. Näin saadaan tietoa tilojen käyttöasteesta.

Hyvärinen mainitsee, että järjestelmään voidaan liittää myös RGB-valaistusta, jolloin valaistusta voidaan käyttää tilojen somistukseen. RGB-valaisimet voidaan liittää järjestelmään myös jälkikäteen.

Valaistussaneeraus ilman omaa pääomaa

– Asiakas voi saada koko meidän valaisinjärjestelmän ilman omaa pääomaa, jolloin rahoitus tapahtuu saavutetulla energiasäästöllä. Asiakkaan kanssa tehdään sopimus kuukausimaksusta ja kun saneerauskohteen sähkönkulutus on aiempaa vähäisempää, saavutettu säästö maksaa valaistusinvestointia takaisin. Asiakas ei siis tarvitse omaa rahaa valaisinuudistukseen, vaan valaisinjärjestelmä maksaa itsensä takaisin tavallisesti noin viidessä vuodessa. Valaisinjärjestelmällemme tarjotaan kymmenen vuoden takuu, Hyvärinen toteaa.

www.walkia.fi

Artikkeli on julkaistu Teollisuusuutiset-lehdessä 3/2021.