LinkedinFacebook
Pyydä tarjous

Jo yli 50 vuoden ajan autoilevaa väestöä palvellen, ympäristöä säästäen

Ripustuslenkki
Ripustuslenkki
24.09.2021 | Yrityselämässä tapahtuu

Oili Jalonen Oy on perinteikäs perheyritys, joka tarjoaa kattavat palvelut autoilijoille Turun seudulla. Yrityksen hinaus- ja tiepalvelu päivystää 24/7 vuoden jokaisena päivänä ja hinausautojen asemapaikkoja on aina Raaseporissa asti. Lisäksi yritys maahantuo käytettyjä ja uusia varaosia asiakkaiden tarpeiden mukaisesti kaikkiin automerkkeihin. OJ Autokierrätys kierrättää romuajoneuvot ja tarjoaa niille ilmaisen noudon toimialueella.

Perheyritys työllistää nykyisin yli 30 henkilöä. Toiminnan perusarvoina ovat asiakaslähtöisyys sekä ympäristöstä huolehtiminen ja luonnonvarojen säästäminen.

- Oili Jalonen Oy omaa rautaisen kokemuksen ja suuren asiantuntemuksen hinaus- ja autopurkaamo alalta. Kaikki yrityksen palvelut kompensoivat toisiaan; taustalla on ajatus edistää kiertotaloutta ja luonnonvarojen kestävää käyttöä. Meillä on omaa hinausautokalustoa 20 kappaletta, jotka liikkuvat laajalla alueella Turun seudulla. Pystymme noutamaan kaikki ELV- ajoneuvot, kaikissa muodoissa läheltä ja kaukaa. Romutamme noin 1000–1500 autoa per vuosi. Romuttamoon tulleista ajoneuvoista pyrimme kierrättämään varaosat mahdollisimman tehokkaasti, kertoo yrityksen toimitusjohtaja ja Suomen Autopurkamoliiton puheenjohtaja Veli-Matti Jalonen.

Vahvasti mukana kiertotaloudessa

Kiertotalous on talouden malli, jossa materiaalit ja arvo kiertävät. Oili Jalonen Oy:llä on tavoitteena kehittää ajoneuvojen purkuprosessia niin, että poistuvat materiaalivirrat olisivat vieläkin eritellympiä ja niistä voitaisiin mahdollisesti myös saada parempaa tuottoa. Ensisijaisena tukintakohteena ovat jäteöljyt, muoviosat, lasit ja tekstiilit. Yritys pyrkii jatkossa myös löytämään käyttötarkoituksia sellaisille tuotteille, joita ei voi uudelleen käyttää alkuperäiseen tarkoitukseen. Tällaisia ovat esimerkiksi lauenneet turvatyynyt ja turvavyöt.

- Ympäristöstä huolehtiminen ja luonnonvarojen säästäminen on osa liiketoimintaamme. Käytettyjen varaosien myynti on vastuullista ympäristötyötä ja kiertotaloutta puhtaimmillaan, koska uudelleenkäyttö on jätehierarkian ykkösprioriteetti. Myös muussa toiminnassamme ympäristö ja toimintamme vaikutukset siihen, ovat jatkuvan tarkastelumme kohteena. Esimerkiksi henkilökuntamme on motivoinutta ja tiedostavat myös oman toimintansa vaikutukset ympäristölle. Kaikki hinausauton kuljettajamme ovat käyneet taloudellisen ja ennakoivan ajotavan kurssin, korostaa Jalonen.

- Uskomme yrityksessämme vahvasti siihen, että kiertotalous voi parhaimmillaan synnyttää uusia työpaikkoja materiaalien keräyksen, kierrätyksen, korjauksen, huollon, jalostamisen ja uudelleen valmistamisen ympärille. Tämä on huomattavasti työvoimaintensiivisempää kuin lineaarinen malli, jossa käytetään neitseellisiä luonnonvaroja, valmistetaan niistä tuotteita automatisoiduissa prosesseissa, jonka jälkeen materiaalit päätyvät loppusijoitukseen, sanoo lopuksi Jalonen.

www.oilijalonen.fi

Artikkeli on julkaistu Turun seudun Yritysmaailma -lehdessä 3/2021.