TuraSteelin kauhojen kestävyyden takana laadukas raaka-aine ja vuosikymmenien osaaminen

TuraSteelin kauhat tehdään euralaisessa teräspajassa alusta alkaen käsityönä. Osat poltetaan, hitsataan ja maalataan pajalla. Yksi kauha kulkee neljän työntekijän käsien kautta maailmalle.
TuraSteelin kauhat tehdään euralaisessa teräspajassa alusta alkaen käsityönä. Osat poltetaan, hitsataan ja maalataan pajalla. Yksi kauha kulkee neljän työntekijän käsien kautta maailmalle.
15.02.2024 | Yrityselämässä tapahtuu, Teollisuus

Euralainen kaivinkoneiden kauhoja ja kiinnikkeitä valmistava TuraSteel Oy on ollut toiminnassa tammikuusta 2022, mutta yrityksen tuotteilla ja tuotannolla on pitkät perinteet. TuraSteel Oy osti Terästyö T. Salminen Oy:n liiketoiminnan tammikuussa 2022. TS-tunnuksella varustetut tuotteet tunnetaan ympäri Suomea kestävinä ja laadukkaina.

TuraSteelin omistaja Janne Hongisto kertoo yritysoston olleen pitkällinen projekti. Hongiston tausta pitkän linjan yrittäjänä rakennusalalla edesauttoi projektin läpiviemistä. Metalliala ei ollut entuudestaan tuttu, vaikka rauta materiaalina sekä hitsaaminen olivatkin.

- Etsin ostettavaa liiketoimintaa ja yhtenä syynä valintaan oli se, että rakennusalan myötä maankaivuusta minulla oli paras käsitys. Muitakin vaihtoehtoja tutkin, mutta eivät ne tuntuneet yhtä omilta. Ostamiseen oli otollinen hetki ja kaikki tähdet loksahtivat paikalleen. Rakennusfirmani osti Terästyön liiketoiminnan ja vaihtoi nimensä, mutta y-tunnus on edelleen sama, Hongisto taustoittaa.

TuraSteelin omistaja Janne Hongisto etsi pitkään ostettavaa liiketoimintaa. Teräspaja tuntui omimmalta ja tähdet loksahtivat kohdalleen. Yrityskaupan myötä hän sai osaavan tekijäjoukon ja ympäri Suomea laadukkaina tunnetut tuotteet.

Yritysostolla uusi toimiala ja hyvät työntekijät

Kaikki yrityksen työntekijät siirtyivät Terästyö T. Salmiselta vanhoina työntekijöinä ja Hongisto on heihin erittäin tyytyväinen.

- Hyvän työporukan sain. Tekijät ovat ihan erityyppisiä kuin rakennusalalla, sillä heillä on erilainen työmotivaatio ja tekemisen kulttuuri. Kun kaikki tekevät töitä samalla tontilla, on yhdessä tekeminen kaikkien etu. Meillä on myös oma lounaskahvila, jossa työntekijät pääsevät syömään yhdessä. Kahvila perustettiin jo edellisen omistajan aikana ja halusimme sen säilyttää.

Janne Hongisto kertoo ensimmäisen vuoden TuraSteelilla olleen haasteellinen johtuen raaka-aineen hinnan räjähdysmäisestä noususta. Seuraavana vuonna inflaatio ja rakennusalan yleinen ahdinko heikensi myös maanrakennusalan näkymiä. Tulevatkaan ajat eivät vaikuta helpoilta mutta uskoa tulevaan riittää. TuraSteelin kauhat tunnetaan laadukkaina ja kestävinä, mikä edesauttaa menekkiä.

- Asiakkaitamme ovat niin konekauppiaat, maanrakennusurakoitsijat, maatalousyritykset kuin yksityiset henkilöt, jotka omistavat kaivinkoneen. Markkina-alueena on koko Suomi. Tuotteemme tunnetaan TS-logosta, ja yleisesti puhutaan TS-kauhoista. Tunnettuuden ja vastaan tulleiden kopiointiyritysten vuoksi halusimme rekisteröidä TS-tunnuksen tavaramerkiksi.

TuraSteelin päätuotteita ovat kaivurien kauhat, mutta niiden lisäksi pajalla valmistuu mm. kiinnikkeitä, korvakkeita, asfalttileikkureita sekä trukki- ja routapiikkejä. TuraSteel tuo maahan erilaisia varaosia sekä teräslevyä, josta voidaan asiakkaalle leikata rahtipolttona tarpeiden mukaisia teräskappaleita. Tuotevalmistuksen lisäksi yhtenä palveluna on korjaus ja huolto. Korjaamme myös muiden valmistamia kauhoja.

Kauhat kulkevat kokeneiden käsien kautta

Pitkäaikaisimmat työntekijät ovat tulleet taloon jo 1990-luvun alussa. He ovat nähneet pajan muutoksen aina 1990-luvun lamasta ja sen jälkeisestä noususta tähän päivään. Ennen tehtiin kauhoja sitä mukaa, kun niitä tilattiin ja nyt tehdään isoja sarjoja. Aluksi touhuttiin pihalla, kun tilat olivat nykyistä pienemmät. Olosuhteet ovat muutenkin parantuneet, kun tuotantotiloissa on ilmanvaihtokoneet ja imurit. Työntekijät kehuvat työporukkaa hyväksi ja vaihtuvuuden olevan pieni. Vuosien saatossa myös ammattiylpeys valmistetuista tuotteista on kasvanut.

- Kyllä se on kiva katsoa, kun tienposkessa näkyy koneita ja usein niissä on TS-merkki. Tietää, että tuotteet ovat meidän käsiemme kautta kulkeneet. Olemme alusta asti tehneet kauhat hyvistä raaka-aineista eli kulutusteräksestä, minkä vuoksi ne ovat kestäviä, eräs työntekijä tiivistää kaikkien ajatukset. Meillä on talossa hyviä työntekijöitä, joilla jokaisella on erilainen osaaminen. Kaikkien osaaminen on tärkeää ja jokaista tarvitaan. Meiltä esimerkiksi löytyy omasta takaa henkilö, joka huoltaa kaikki trukkimme. Henkilökunnan monipuolinen osaaminen ja halu tarttua erilaisiin töihin on valtava voimavara, kiittelee toimitusjohtaja Minna Wester.

turasteel.fi | Instagram | Facebook

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä