Pyydä tarjous

Keski-Pohjanmaan Konttoripiste tarjoaa täyden palvelun toimistotekniikkaratkaisut 

JNT:n toimitusjohtaja Maria Höglund ja Konttoripisteen toimitusjohtaja Tuomo Lahti. Kuva: Keski-Pohjanmaan Konttoripiste
JNT:n toimitusjohtaja Maria Höglund ja Konttoripisteen toimitusjohtaja Tuomo Lahti. Kuva: Keski-Pohjanmaan Konttoripiste
20.04.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

Keski-Pohjanmaan Konttoripiste on moderni, monipuolinen, kattavien toimistoratkaisujen toimittaja. Konttoripisteen liiketoiminnan ydin on nykyaikaisten ICT-palveluiden tuottaminen asiakkaille.

- Tänä päivänä toimisto- ja tietotyö on suurimmaksi osaksi digitaalista tietojen muokkaamista, siirtoa, tallennusta ja hakua; sanalla sanoen informaatioteknologiaa, Konttoripisteen toimitusjohtaja Tuomo Lahti toteaa.

- Tuoteryhmämme kattavat monipuolisesti kaikki ICT-palvelut, esitystekniikan, toimistokalusteet, työergonomian ja toimistotarvikkeet. Konttoripisteen vahvaa tuoteryhmää edustaa ICT-palveluiden kopiointi- ja tulostuspalvelut sekä esitystekniikka, Lahti kertoo

Kokonaisvaltaiset tulostuksenhallintaratkaisut

Nykyaikaisessa digitaalisessa toimistossa vuosittain tulostettavien asiakirjojen määrä on merkittävän iso. Oikeilla tulostimilla ja kokonaisvaltaisella tulostuksen hallinnalla säästää kustannuksissa, tehostaa henkilökunnan työskentelyä ja varmistaa tietoturvalliset tulostustavat.

Lahti sanoo, että toimivan toimiston kannalta tärkeintä on sujuva tulostuksenhallintajärjestelmä.

- Tarjoamme kokonaisvaltaiset tulostuksenhallinta ratkaisut aina laitteiston ja tulostuksenhallintajärjestelmän suunnittelusta käyttökoulutukseen, huoltoon ja ylläpitoon.

Digitaalisen esitystekniikan asiantuntija 

Lahti kertoo, että Konttoripiste on jo usean vuoden ajan panostanut käyttäjäystävälliseen esitystekniikkaan.

- Pitkän kokemuksemme ansiosta tunnemme taustat ja tämän hetken tilanteen ja sen lisäksi osaamme myös ennakoida, mitkä tulevat olemaan tulevaisuuden vaatimukset esitystekniikan osalta.

- Pandemian aikana hybridityöskentely ja etäkokoukset ovat lisääntynet ja muuttanut kaikkien työskentely- ja toimintatapaa pysyvästi. Erilaiset esitystekniikkaan liittyvät asiat tulevat olemaan vahvasti jatkossakin toimistojen kehitysosiossa, Lahti toteaa.

Konttoripisteen liiketoiminta siirtyi JNT:n omistukseen – toiminta jatkuu omalla brändillä

Konttoripiste siirtyi pietarsaarelaisen JNT:n omistukseen. Tuomo Lahti kertoo, että joulukuussa tehty yrityskauppa vahvistaa entisestään Konttoripisteen liiketoimintaa.

- Tämä ei ole fuusio tai yhdistyminen. Konttoripisteen toimintaa jatkuu ja kehittyy tulevaisuudessakin. Meillä on oma brändi, joka säilyy. Uuden omistajan avulla Konttoripisteen asiakkaat saavat jatkossa entistäkin kattavammat IT- ja tietoliikennepalvelut. Vastaavasti JNT:n asiakkaat saavat käyttöönsä laajemman palveluvalikoiman toimistotekniikassa, Lahti sanoo ja jatkaa:

- Merkittävät synergiaedut löytyvät osaamisesta sekä monipuolisesta kokemuksesta. Konttoripiste saa paikallisen omistajan, joka pyrkii kehittämään seutua pitkällä aikavälillä ja JNT vahvistaa asemiaan Kokkolassa ja pohjoisessa.

Kauppa toteutuu käytännössä toukokuun lopussa. Konttoripiste jatkaa omistajuusvaihdoksen jälkeenkin itsenäisenä yrityksenä.

Strateginen panostus vahvistaa JNT:n läsnäoloa Kokkolassa ja pohjoisessa

Tuomo Lahti perusti Konttoripisteen vuonna 1985 ja on toiminut yksin omistajana vuodesta 2007 lähtien. Lahti on kehittänyt yhtiöstä menestyvän yrityksen, jolla on suuri ja vakituinen asiakaskunta. Yhtiön liikevaihto on 4,5 miljoonaa euroa, ja sillä on 20 työntekijää. Yhtiö tunnetaan asiakaslähtöisestä toimintatavastaan, ja juuri sitä myös JNT arvostaa.

Lahti jatkaa yhtiön toimitusjohtajana 30.6.2022 asti. Sen jälkeen Lahti toimii neuvonantajana vuoden loppuun saakka.

- Konttoripiste on minun elämäntyöni. Päätös myydä JNT:lle oli minulle helppo, sillä arvomme ovat yhteiset, ja tällä tavalla voidaan taata, että toiminta jatkuu laadukkaana sekä työntekijöiden että asiakkaiden kannalta. Tunnelmat ovat sekä levolliset että luottavaiset ja luonnollisesti myös hieman haikeatkin, Lahti kuvaa omistajanvaihdokseen liittyviä tunnelmiaan.

- Olemme löytäneet yritykselle ja työni jatkajalle parhaan mahdollisen omistajuuden. Halusin, että omistajuuspohja säilyy paikallisena.

JNT:n toimitusjohtaja Maria Höglund on Lahden kanssa samoilla linjoilla.

- Alueen yritykset haluavat paikallisilta tuottajilta ensiluokkaisia IT-palveluita, ja tämän kaupan myötä meillä on yhdessä entistä paremmat edellytykset tarjota niitä. Voimme myös tarjota molempien yritysten työntekijöille dynaamisen työympäristön. Monien osaavien kollegoiden kanssa on mahdollista laajentaa alaa ja perehtyä siihen enemmän.

- Omistautunut erittäin ammattitaitoinen henkilökunta on valtava voimavara, ja sitä me arvostamme. Iloitsemme Tuomolta saamastamme luottamuksesta hänen myytyään elämäntyönsä meille, jotta voimme vaalia ja kehittää sitä edelleen, Maria Höglund sanoo.

www.kp-konttoripiste.fi

Keski-Pohjanmaan Konttoripiste

Konttoripiste on vuonna 1985 perustettu täyden palvelun tieto- ja toimistotekniikan laite- ja palvelutoimittaja sekä ICT-palveluiden asiantuntijayritys. Yritys toimii kuudella paikkakunnalla, Kokkolassa, Pietarsaaressa, Kannuksessa, Ylivieskassa, Raahessa ja Oulussa ja on osa maanlaajuista Suomen suurinta IT-alan DataGroup-ketjua.

JNT

JNT (Jakobstadsnejdens Telefon Ab) tarjoaa internet-, tv-, puhe- ja IT-palveluja Pohjanmaalla. Pyrimme antamaan asiakkaillemme parhaat mahdolliset palvelut yhdessä parhaan mahdollisen tuen kanssa. Olemme nykyaikainen ja dynaaminen yritys, jolla on pitkä historia. Yhtiö perustettiin jo vuonna 1887. Liikevaihto on 15 miljoonaa euroa, ja asiakkaat ovat sekä yksityishenkilöitä että yrityksiä. Yhtiöllä on 65 työntekijää.