Pyydä tarjous

Luotettavana sopimusvalmistajana tunnettu Metallityö Vainio yhtiöt juhlistaa 30-vuotista taivaltaan kehittämisen tiellä

Digipalvelut
30.05.2022 | Yrityselämässä tapahtuu, Teollisuus

Viime vuosina voimakkaasti investoinut Metallityö Vainio -yhtiöt on vahva iisalmelainen metalli- ja rakennusteollisuuden sopimusvalmistaja. Yritys on kahden metallialan palveluja tuottavan yrityksen, Metallityö Vainio Oy:n ja YSAKO Oy:n yhtymä.

Nykyään jo yli 100 ammattitaitoisen osaajan ja monipuolisen konekannan muodostama konepaja on toiminut hyvien kulkuyhteyksien varrella Iisalmessa jo vuodesta 1992 lähtien ja juhlistaa tänä vuonna 30 vuotista taivaltaan merkittävien kotimaisten kone-, laite- ja tilarakentajien ketteränä komponentti- ja kokonaisjärjestelmätoimittajana.

Metallityö Vainion toimitusjohtaja Tommi Lähteinen kertoo, että yritys on saanut merkittävät investoinnit valmiiksi ja on nostanut sekä kyvykkyytensä että kapasiteettinsa aivan uudelle tasolle.

- Merkittävät pintakäsittely-, hitsausrobotti- ja koneistuskeskusinvestointimme kasvattivat asiakkaidemme kiinnostusta kokonaistarjontaamme ja erityisesti kokoonpanopalveluiden kysyntä kasvoi yli senhetkisen tilojemme kapasiteetin. Päätimmekin keväällä 2021 investoida uuteen kokoonpanotehtaaseen hankkimalla tarvittavan kiinteistön nykyisten tehtaidemme läheisyydestä ja muuntamalla sen nykyaikaiseksi, täyden palvelun kokoonpanotehtaaksi, Lähteinen kertoo.

Jatkuva parantaminen tuo jatkuvuutta

- Jotta pystymme varmistamaan nykyisen toiminnan tehokkuuden ja laatutason sekä pysymään mukana asiakkaidemme kasvussa, on meidän itsekin ehdottomasti pysyttävä jatkuvan kehittämisen tiellä, Lähteinen sanoo ja jatkaa:

- Tämän vuoksi kehitysprojekteja niin digitaalisuuden ja automaation hyödyntämisen, valmistusprosessien kehittämisen kuin henkilöstön osaamisen ja työhyvinvoinnin alueilla on meneillään jatkuvasti. Näiden lisäksi olemme investoimassa tämän vuoden aikana 3D mittalaiteteknologiaan.

Konepajapalvelut ja luvanvaraiset teräsrakenteet

- Hyvin karkeasti jaotellen, noin kaksi kolmasosaa konsernimme liikevaihdosta tulee konepajapalveluiden kautta, joiden puitteissa tuotamme komponentteja ja kokoonpanoja kone- ja laitevalmistajille. Loput liikevaihdosta tulee projektipalveluista, jotka koostuvat luvanvaraisista kantavista teräsrakenteista sekä erilaisista teollisuuden putkisto- tai laitosrakenteista. Hitsattujen teräsrakenteiden vaatimukset voimme toteuttaa EN1090 EXC3 -toteutusluokkaan saakka ja käsittelemme tuotannossamme niin tavanomaisia rakenneteräksiä kuin ruostumattomia teräksiä ja alumiiniakin, Lähteinen kertoo.

Asiakkaalle myydään joustavuutta ja yhteistyön helppoutta

- Toimintaympäristössämme voi tunnetusti tapahtua nopeita ja yllättäviäkin muutoksia ja meidän on pystyttävä mukautumaan asiakkaidemme tarpeisiin entistä monipuolisemmin ja nopeammin. Uudistetun asiakaspalvelumallimme tavoitteena on tehdä yhteistyöstä kanssamme helppoa, mutkatonta ja juuri kunkin asiakkaan tarpeiden mukaista. Tämän mahdollistavat sekä jatkuva panostamisemme digitaalisten työkalujen ja rajapintojen kehittämiseen, että työntekijöidemme laaja osaaminen ja monipuolinen oma laitekantamme, Lähteinen näkee.

- Suuri ansio nopeasta reagointikyvystämme kuuluu myös aktiiviselle omistajallemme, joka on lähellä päivittäistä tekemistä ja saamme tarvittaessa isojakin päätöksiä aikaan hyvin nopeasti. Tästä hyvänä esimerkkinä uusi kokoonpanotehtaamme, jonka kuusi koontapaikkaa saatiin täysimittaisesti käyntiin vain muutaman kuukauden kuluessa tarpeen ilmaantumisesta. Uusi tehdas yli kaksinkertaisti kokoonpanokapasiteettimme.

Toiminta jatkuvassa kasvussa

Yhtiön oma konekanta, pintakäsittelylinjasto ja kokoonpanotehdas mahdollistavat kaikenlaisten teräsrakenteiden, -komponenttien ja kokoonpanojen valmistamisen tehokkaasti alusta loppuun, niin tavanomaisista teräslaaduista kuin RST ja HST –materiaaleistakin.

- Jatkuvan kehittämisen ja investointien ansiosta olemme pystyneet kasvattamaan toimintaamme tasaisesti ja työtä on edelleen hyvin mikä osoittaa, että laadukkaalle ja toimintaansa kehittävälle toimittajalle on kysyntää. Tulevina vuosina tulemme keskittymään ydinosaamisiemme kehittämiseen, henkilöstömme osaamiseen sekä prosessiemme ohjaamiseen vielä aiempaakin asiakaslähtöisemmin, Tommi Lähteinen linjaa.

www.mvainio.fi

Muita uutisia