Ollinmäen yrityspuisto on kasvun ja kehityksen paikka

Facebook
08.11.2021 | Yrityselämässä tapahtuu

Ollinmäen yrityspuiston sijainti Pyhäjoella on erittäin edullinen suhteessa alueen suurhankkeisiin ja elinkeinoelämän solmukohtiin.

– Ydinvoimala Hanhikivi 1:n työmaa on alle 10 km päässä ja Pyhäjoen kuntakeskukseen matkaa on 1,5 km. Naapurikaupunki Raahessa toimii SSAB:n suuri terästehdas. Sadan kilometrin säteellä asuu peräti 400 000 ihmistä, saman säteen sisälle mahtuvat esimerkiksi Oulu, Kokkola ja Kalajoki, kuvailee Pyhäjoen kunnan elinkeinojohtaja Helena Illikainen.

Erinomainen sijainti ja saavutettavuus

Ollinmäen yrityspuiston saavutettavuus maanteitse on erinomainen, sillä alue on vilkkaan valtatie 8:n varrella. Ollinmäen alueelta on suora näköyhteys valtatielle, joten näkyvyys tielläliikkujille on taattu.

– Vuorokautinen liikennemäärä on noin 4 200 ajoneuvoa ja sen on arvioitu kasvavan lähivuosina kuuteen tuhanteen, Illikainen mainitsee.

Lisäksi lyhyen matkan päässä sijaitsevat Raahen ja Kokkolan isot satamat. Lähimmät lentokentät ovat Oulussa ja Kokkolassa. Pohjanmaan rata kulkee Kokkolan, Ylivieskan ja Oulaisten kautta Ouluun.

Helena Illikainen kuvailee Ollinmäen yrityspuiston vetovoimaa todella huomattavaksi.

– Aivan vieressä on seitsemän miljardin euron ainutlaatuinen voimalahanke, joka synnyttää alueelle paljon uusia yrityksiä, kun tarvitaan monenlaisia palveluita ja tukitoimintoja. Lähettyvillä ei ole toista vastaavaa yritysaluetta.

Business Centeriin tarvitaan palveluntuottajia

Ollinmäen yrityspuistossa on tonttitilaa teollisuudelle, palveluille ja tilapäiselle asumiselle 1 200 asukkaalle.

– Valtatien varrelle Yrityspuistoon on suunnitteilla Business Center, jonka viereen on suunnitteilla polttoaineenjakelu.

– Business Centeriin haemme toimijoita ravintolapalveluihin, hyvinvointi- ja liikuntapalveluihin sekä rautakaupan alalle. Lisäksi alueelle on haussa vähittäiskaupan toimija. Kysyntänäkymät palveluille ovat oikein hyvät, sillä asumiskylän 1 200 asukkaan lisäksi lähipalveluita tulevat tarvitsemaan myös Ollinmäen yrityspuiston viereen kaavoitettujen uusien asuntoalueiden ihmiset, Helena Illikainen kertoo.

– Paikallisten ihmisten lisäksi Ollinmäki ja Business Center houkuttelevat valtatiellä liikkujia: kuljetusammattilaisia, työmatkalaisia ja matkailijoita.

Kannattaa tiedustella tontteja ja toimitiloja

Ollinmäen alueen infra on rakennettu täysin valmiiksi. Yrityspuiston 65 hehtaarin alueella tontteja on 56 kpl, joista 38 varattu, vuokrattu tai ostettu.

– Vapaita tontteja on paljon jäljellä. Meihin kunnassa voi huoletta ottaa yhteyttä, vaikka kyseessä olisi vasta alustava kysely. Autamme yrityksiä parhaamme mukaan, rohkaisee Helena Illikainen

– Kunnassa on tarjolla myös vapaita toimitiloja, elinkeinojohtaja vinkkaa.

– Esimerkiksi Ollinmäellä sijaitsevassa Energy Tower -toimistotalossa on tilaa. Ja jos on halukkuutta sijoittua tulossa olevaan Business Centeriin, niin kannattaa ilman muuta tiedustella asiasta. Mukaan pääsee vielä.

Yrityspalvelut toimivat sujuvasti

Pyhäjoen kunnassa ymmärretään, että yrityksen pärjääminen on paitsi yrityksen itsensä myös kunnan etu.

– Teemme töitä sen eteen, että yritykset voivat menestyksekkäästi keskittyä omaan liiketoimintaansa. Meille on kunnia-asia toimia yritysten kannalta joustavasti ja nopeasti, korostaa Helena Illikainen.

– Palvelemme yrityksiä yksilöllisesti ja etsimme yrityksille sopivia toimintamalleja. Pienessä kunnassa asiat hoituvat ripeästi.

– Kannattaa huomioida sekin, että tonttien hinnat ovat meillä suhteellisen edulliset. Vuokrattu tontti on mahdollista lunastaa omaan omistukseen kymmenessä vuodessa maksetuilla vuokrilla, mikä on yrityksille erittäin hyvä etu, Illikainen huomauttaa.

Ilmastoystävällistä sähköntuotantoa ja energiatehokkuutta

Pyhäjoki kasvaa Hanhikivi 1 -hankkeen rinnalla. Voimalahankkeen positiivinen vaikutus Pyhäjoen kunnan tunnuslukuihin on jo nyt suuri.

Toisena kasvutekijänä Helena Illikainen nostaa esiin merkittävän tuulivoimarakentamisen.

– Pyhäjoki on tuulivoimakunta ja energiatehokkuuden edelläkävijä. Meillä on joko toteutettu tai rakenteilla 114 tuulivoimayksikköä.

– Kun ydinvoimala on toiminnassa ja suunnitellut tuulivoimalat rakennettu valmiiksi, tuottaa Pyhäjoki 10 % koko Suomen sähköstä, mikä on pienelle kunnalle valtava osuus.

Harvinainen kunta harvinaisessa tilanteessa

Pyhäjoki on mutkaton paikka, jossa on ystävällisiä, aitoja ihmisiä ja moderni tuulahdus kansainvälisyyttä. Pyhäjoella luonto on lähellä ja arjen palvelut helposti saatavilla.

– Kokoonsa nähden kunnassa on erittäin laadukkaat ja monipuoliset palvelut. Asuntotilanne on hyvä. Taannoin valmistui 50 asunnon kohde, ja meillä on parhaillaankin vireillä uusia asuntohankkeita, Helena Illikainen toteaa.

– Olemme siinä mielessä harvinainen pieni kunta, että tulemme jatkossakin kehittymään voimakkaasti. Kasvavan kysynnän ansiosta palvelut tulevat monipuolistumaan. Isot hankkeet tuovat taloudellista hyvinvointia, jonka turvin voimme tehdä Pyhäjoen kunnasta entistäkin hienomman paikan elää ja yrittää.

Varaa paikkasi Ollinmäeltä!

Elinkeinojohtaja Helena Illikainen
040 359 6007
[email protected]
www.pyhajoki.fi/ollinmaki

Ollinmäen yrityspuisto

  • VT 8:n varrella vaivattomasti saavutettavissa, liikennevirta tuhansia ajoneuvoja päivittäin

  • Hanhikiven niemi 8 km päässä, Pyhäjoen kuntakeskukseen on 1,5 km

  • Oulu ja Kokkola n. 100 kilometrin päässä

  • 30 minuutin säteellä asuu 27 000 vakituista asukasta

  • 65 ha alueella 56 yritystonttia, rakennusoikeutta 110 000 m²

  • Tontteja tarjolla monipuolisille yritystoiminnoille, kuten palveluille, kaupalle, projektimajoitukselle ja teollisuudelle

  • Tällä hetkellä Ollinmäellä toimii rakentamisen, kaupan ja teollisuuden alojen yrityksiä, jotka työllistävät yli 100 henkilöä

  • Ollinmäen vapaana oleviin tontteihin, yrityksiin ja hankkeisiin voit tutustua osoitteessa www.pyhajoki.fi/ollinmaen-tontit-ja-hankkeet

  • Uuden Ollinmäen kauppapaikan asemakaava on valmistunut ja 8-tien liittymäjärjestelyjä kehitetään entisestään vastamaan tulevia tarpeita

Ollin Business Center

  • Lähde mukaan vuokralaiseksi tai omistajaksi näkyvälle paikalle Ollin Business Centeriin

  • Pääset vielä vaikuttamaan yrityksellesi suunniteltaviin tiloihin

  • Yhteys: Jonny Asplund, p. 040 861 3005, [email protected]

Energy Tower

  • Toimisto- ja liiketilaa tarjoava nykyaikainen toimistohotelli valtatien 8:n varrella

  • Tiloja vuokrattavissa yksittäisestä toimistohuoneesta aina 600 m² laajuiseen kokonaisuuteen

  • Kuitu, huonekohtainen ilmanvaihto ja kerroskohtainen jäähdytys

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä