LinkedinFacebook
Pyydä tarjous

Pohjanmaan Teollisuus -tapahtuman vuoden 2021 teema on kestävä kehitys

Kuva: Esa Siltaloppi 
Kuva: Esa Siltaloppi 
09.11.2021 | Yrityselämässä tapahtuu, Teollisuus

Kestävä kehitys on kattotermi, jonka alla jokaisella teollisuuden alalla on paikkansa. Vihreästä siirtymästä digitalisoitumiseen, kestävässä kehityksessä on kyse edistyksestä, joka tekee huomisen maailmasta paremman tämän päivän teoilla. Pohjanmaalla on tehty töitä jo vuosia maakunnan nousemiseksi eurooppalaisen kestävän kehityksen edelläkävijäalueeksi.

Teollisuuden rooli kestävän kehityksen lähettiläänä on ratkaiseva. Teollisuuden tuotteet ja palvelut ovat aktiivisesti osana ohjaamassa maailman kehityssuuntaa. Vihreä linja ei ole pelkkä eettinen kysymys, vaan se on suoraan sidoksissa yritysten brändikuvaan ja myyntimahdollisuuksiin. Alati tiukentuvat ympäristömääräykset ohjaavat sekä hankinnan että tuotannon ostovoimaa.

Pohjanmaan Teollisuus -tapahtumassa kestävää kehitystä lähestytään usean eri alan näkökulmasta. Esillä ovat muun muassa automaatio ja robotiikka, uudet teknologiat, ICT, IoT ja 3D-tulostus, teollisuuden koneet, laitteet ja tarvikkeet, sopimusvalmistus, huolto ja kunnossapito, liikenne ja logistiikka sekä tutkimus, kehitys, koulutus ja rekrytointi.

Vastuullisuutta ja tulevaisuuden näkymiä

Avauspuheenvuorossa tarkastellaan Suomen kestävän kasvun ohjelmaa, sekä erityisesti sen tarjoamia mahdollisuuksia yrityksille. Mukana keskustelussa on muun muassa europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri.

Ensimmäisen seminaarin aiheena on vastuullinen ja kestävä alihankinta. Kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat nykypäivänä monen yrityksen arvomaailman keskiössä, mutta joillekin nämä termit ovat vielä konkreettisella tasolla vieraita. Seminaarissa vastuulliseen alihankintaan paneudutaan käytännön esimerkkejä myöten.

Toisessa seminaarissa käsitellään osaavan työvoiman saatavuutta ja turvaamista. Huomisen työvoima on tämän hetken kuumimpia puheenaiheita. Julkisuudessa käydään kiihkeää keskustelua siitä, miten Suomi pysyy kilpailukykyisenä kansainvälisillä työmarkkinoilla, ja mistä tulevaisuuden osaajat ylipäätään löytyvät.

Miten digitalisaatio muuttaa teollisuutta

Pohjanmaan Teollisuuden Digilavalla on tänäkin vuonna tarjolla ajankohtaista asiaa informaatioteknologiasta ja digitalisaatiosta.

Digilavan ohjelman avaa kello 10 Lemonsoft Oy:n varatoimitusjohtaja Jan-Erik Lindforsia puheenvuorollaan toiminnanohjauksen digitalisaatiosta. Aamupäivän aikana lavalla kuullaan myös Visma Software Oy:n Business Line Manageria Tero Oksalaa digitaalisesta työnohjauksesta, Wapice Oy:n Development Manageria Kai Huittista myyntiprosessin digitalisoinnista sekä Yrityspalvelut JNT:en johtajaa Thomas Carpia IT- ja IoT-palveluista.

Kello 13:30 lavalla jatketaan aiheella tulevaisuuden digitalisoitu teollisuusyritys eCraft Oy Ab:n liiketoimintajohtaja Tomi Tammisen vetämänä. Lisäksi kuullaan Ab Gambit Fuser Oy:n toimitusjohtaja Jari Saaren näkemyksiä moderneista integraatioratkaisuista, Wirokit Oy:n toimitusjohtajaa Tuukka Rantalaa kriittisen järjestelmän ohjelmistotestaustapahtumasta sekä Databros Services Oy:n Marko Puikkosta yritysten tietoturvasta.

Vierailu kannattaa merkitä kalenteriin

Pohjanmaan Teollisuus -tapahtumassa tulevaisuuden visiot kohtaavat nykyaikaiset ratkaisut, kun alan raskaan sarjan tekijät ja vaikuttajat kokoontuvat yhteen. Tehokas yritysfoorumi mahdollistaa kohtaamisia niin alan johdon, tuotannon, suunnittelun kuin hankinnan edustajien kanssa yhden ytimekkään päivän aikana. Tervetuloa vieraaksi Seinäjoki Areenan 24.11.2021.

www.pohjanmaanteollisuus.fi