Pyydä tarjous

Rakennusliike Sorvoja toteutti sukupolvenvaihdoksen

Fennovoiman porttirakennus
Fennovoiman porttirakennus
09.11.2021 | Yrityselämässä tapahtuu, Rakentaminen

Sorvoja Oy on osaava, luotettava ja vastuullinen rakennusliike, joka toimii koko Suomen alueella. Yhtiön toimintaa ohjaavat alan korkeimmat laatustandardit ja laajatkin projektit toteutuvat aikataulussa. Lokakuun alussa perheyhtiössä tapahtui jo historiansa toinen sukupolvenvaihdos, kun nykyiset omistajaveljekset myivät osakekantansa omille pojilleen.

Vuonna 1966 perustettu perheyhtiö siirtyi jo kolmannen sukupolven haltuun, kun Mauri, Jaakko ja Martti Sorvoja myivät osuutensa Juha, Tommi ja Ville Sorvojalle 8.10.2021 tehdyillä osakekaupoilla. Uudet omistajat ovat myös yhtiön hallituksessa. Toimitusjohtajana jatkaa Jaakko Sorvoja, myös Mauri ja Martti Sorvoja jatkavat entisissä tehtävissään.

Juha ja Tommi Sorvoja ovat olleet yrityksen palveluksessa vuodesta 2005 ja Ville Sorvoja vuodesta 2014. Kaikki kolme ovat rakennusalan insinöörejä (AMK) ja toimineet jo pitkään yrityksen vastuutehtävissä. Työn ohessa he ovat jatkuvasti kehittäneet ammattiosaamistaan erilaisilla koulutuksilla. Uudet omistajat ovat olleet mukana kehittämässä yritystä nykyiseen muotoon, ja he tuntevat yhteistyöverkostot, laatu- ja ympäristöjärjestelmät, tietohallintojärjestelmän ja toimintatavat. Näin yrityksen omistus on jatkossakin osaavissa käsissä.

Rakennusliike Sorvojalla on käynnissä lukuisia kohteita

Oulaisissa käynnissä oleva yhtiön oma perustajaurakointikohde, As. Oy Oulaisten Joenranta, on ennakkomarkkinointivaiheessa. Pyhäjoella on käynnissä ensi syksynä valmistuva Saaren koulun KVR-urakka (4323 m²) ja samalle tontille rakentuu myös Pyhäjoen liikuntahalli (1664 m²), joka valmistuu tammikuussa 2023. Käynnissä on myös Pulkkilan alakoulun KVR-urakka (1414 m²) sekä Limingan lukion muutos ja korjaus, joka yhteistoiminnallinen KVR-urakka.

A-Insinöörien rakennuttajakonsulttien kehittämän yhteistoiminnallisen KVR-urakkamallin mukaisesti uudistuksen tavoitteet ja kustannusraamit on suunniteltu ja urakkakilpailutus arvioitu moniammatillisesti teknisen toimen, lukion henkilökunnan, rakennusurakoitsijan, arkkitehtien ja muiden suunnittelijoiden yhteistyönä.

– Yhteistoiminnallinen KVR-urakka on urakkamuoto, joka suunnitellaan yhteistyössä hankkeen osapuolten kanssa ja siinä on tavoitehinta, johon molemmat osapuolet pyrkivät. Kustannusalitukset ja ylitykset jaetaan sopijapuolten kesken, eli tavoitehintaurakka, toimitusjohtaja Jaakko Sorvoja kertoo.

Rakennusliike Sorvojalla on käynnissä lisäksi SSAB Raahen paloasematyömaa (1635 m²), lisäksi Haapaveden HA-SA:n uusi saharakennus (1368 m²).

– Työn alla ovat myös Oulaskankaan sairaalan ensihoidon tilat (600 m²) ja Isohaaran sähköasema Kemissä sekä Karstulan jätevesipuhdistamon laajennus ja saneeraus, joka on KVR-urakka. Rakennamme myös lajittelupihoja Vestia Oy:lle Pyhäjoella ja Nivalassa. Oulaisiin on rakenteilla rivitalo Uimarinkatu 10:ssä. Hetki sitten valmistui Ylläksen keskusvesipuhdistamo. Näiden lisäksi meillä on vielä lukuisia pienempiä kohteita, Sorvoja mainitsee.

Puhdasrakentamisen osaaja

– Olemme strategiamme mukaan monialarakentaja ja teemme myös erittäin vaativia kohteita. Esim. viime viikonlopun aikana olemme tehneet ovien vaihtotöitä Oulaskankaan sairaalan leikkaussaleihin.

Puhdasrakentaminen on Sorvojan mukaan yksi yhtiön tärkeistä vahvuuksista ja monissa kohteissa jo vaaditaankin puhtausluokkaa P1.

– Puhtauden hallinta on tänä päivänä yhä tärkeämpää, koska sillä päästään hyvään lopputulokseen rakentamisen osalta ja samalla luodaan hyvät työolosuhteet henkilöille, jotka työskentelevät työmailla puhtaissa ja terveellisissä olosuhteissa. Tästä olemme saaneet asiakkailtamme hyvää palautetta. Mm. SSAB Raahen paloaseman työmaalla on vaatimuksena puhtausluokka P1.

Kohteen suunnittelija huomioi tyypillisesti P1-vaatimukset myös rakennusmateriaaleja valittaessa, joiden tulee olla päästöttömiä. Kohteissa ei voida käyttää esim. suojaamatonta villaeristettä ja joissakin kohteissa ei käytetä lainkaan mineraalivillaa, kuten Pyhäjoen hirsikoulukohteessa.

– P1-rakentamisessa korostuu rakentamisen työjärjestys sekä työmaan siisteysstandardit. Kaikki työmaalla toimivat huolehtivat oman osa-alueensa siistiksi ja vievät syntyvät roskat roska-astiaan, Sorvoja toteaa.

Rakennusliike Sorvoja on saanut paljon positiivista palautetta työmaiden puhtauden hallinnasta. Kun työmaalla on siistiä ja puhdasta, kaikki työt sujuvat paremmin ja lopputuloskin on parempi.

– Siisti työmaa ehkäisee tehokkaasti myös työtapaturmia. Puhtaus on tätä kautta myös työturvallisuusasia.

Sertifioitua laatua

– Meillä on käytössä sertifioitu laatujärjestelmä ISO 9001 sekä sertifioitu ympäristöjärjestelmä ISO 14 001. Toimintaamme auditoidaan vuosittain ulkopuolisen sertifioijan toimesta, joka perustuu jatkuvan parantamisen malliin. Vuosittain jotakin asiaa koetetaan tehdä vielä entistäkin paremmin. Kaikki tehtävät on kuvattu etukäteen ja niistä on toimitettu toimintaohjeet jokaiselle tekijälle. Meidän kaikilla työmailla toimitaan samalla tavalla ja saman laatujärjestelmän mukaisesti tilaajan toiveet huomioiden.

Yhdeksi keskeiseksi vahvuudeksi Sorvoja mainitsee yhtiön yhteistyökyvyn, johon asiakkaatkin tuntuvat olevan tyytyväisiä.

– Asiakkaat ovat kuvanneet meitä sanoilla: luotettava, ammattitaitoinen ja turvallinen.

Yleensä asetamme tavoitteeksi sen, että emme pelkästään täytä asiakkaan toiveita, vaan pyrimme ylittämään ne. Asiakas saadaan näin hyvälle tuulelle ja samalla voimme itsekin olla tyytyväisiä tekemiseemme.

Esimerkiksi Sorvoja nostaa S-Market -liikekiinteistöt, joita Rakennusliike Sorvoja on toteuttanut jo useita.

– Melkein kaikki meidän rakentamat kohteet ovat valmistuneet etuajassa, joka on ymmärrettävästi todella tärkeä asia kauppaa harjoittavalle yritykselle.

Perheyhtiö haluaa olla ylpeä tekemisestään

– Olemme perheyhtiö, joten kaikella meidän tekemisellä on kasvot. Haluamme aina pystyä sanomaan, että tämä on meidän tekemää, joka pakottaa meidätkin tekemään työmme hyvin. On hienoa pystyä sanomaan selkä suorana, että kohde on Rakennusliike Sorvojan tekemä, jonka omistajat ovat tässä, Jaakko Sorvoja päättää.

www.sorvojaoy.com