Turku Energia – helppoa ja huoletonta kaukolämpöä

Virusmäentie 29:n taloyhtiö on ollut uuteen lämmönjakokeskuspalveluun tyytyväinen. "Uusi palvelu on asukkaille huoleton ja varma", Sirpa Korhonen kehuu vierellään Turku Energian Tommy Rönnqvist.
Virusmäentie 29:n taloyhtiö on ollut uuteen lämmönjakokeskuspalveluun tyytyväinen. "Uusi palvelu on asukkaille huoleton ja varma", Sirpa Korhonen kehuu vierellään Turku Energian Tommy Rönnqvist.
28.10.2022 | Yrityselämässä tapahtuu

– Lämmönjakokeskusratkaisu on asiakkaalle huoleton ja turvallinen. Turku Energia on toimittanut aiemmin kaukolämpöliittymiä, joissa rajapintana on ollut asiakkaan lämmönjakokeskus, mutta nyt teemme myös asiakaslaitteiden uusintoja – puhutaan lämmönjakokeskusten uusintapalvelusta, avainasiakaspäällikkö Tommy Rönnqvist esittelee.

Lämmönjakokeskuspalvelun saa joko kertamaksulla tai leasingpalvelun kautta.

– Kyseessä on älykäs uuden sukupolven kaukolämmön lämmönjakokeskus. Laitteistoon kuuluu etähallintanäkymä asiakkaalle sekä Turku Energialle, jonka kautta voidaan seurata laitteen toimintaa ja tehdä kaukolämpölaitteiston säätöjä etänä. Kyseessä on avaimet käteen -palvelu, riippumatta sopimusmallista. Viemme vanhan lämmönjakokeskuksen pois ja tilalle tuodaan uusi laitteisto, Rönnqvist kertoo.

Ei yllättäviä kustannuksia

Jos laitteisto hankitaan 5–10 vuoden leasingsopimuksella, asiakkaan ei tarvitse tehdä isoa investointia, koska puhutaan kuukausimaksuisesta palvelusta. Näin rahat voidaan kanavoida muihin isompiin remontteihin. Rönnqvist mainitsee, ettei asiakkaan tarvitse budjetoida mitään yllättäviä kuluja sopimusjakson ajalle, vaan kaikki lämmönjakokeskukseen liittyvät kulut ovat jo etukäteen tiedossa.

– Kun kaukolämpö on jo itsessään helppoa ja huoletonta, tämä palvelu tuo asiakkaille vielä lisää huolettomuutta ja helppoutta. Sopimusaikana laitteiston seuranta, säädöt ja huollot ovat Turku Energian vastuulla, koska laitteisto on Turku Energian omistuksessa, joten asiakkaan ei tarvitse miettiä laitteiston ylläpitoa koko 5–10 vuoden leasingkauden aikana. Jopa kymmenen vuoden takuuajan voi saada myös kertamaksulliseen vaihtoehtoon.

Uuden sukupolven tekniikka mahdollistaa muitakin energiatehokkuushankkeita

Lämmönjakokeskus vaihdetaan yleensä parinkymmenen vuoden välein. Kun asiakkaalle asennetaan uuden sukupolven lämmönjakokeskus, se on samalla energiatehokkuustoimenpide ja ohjausjärjestelmät mahdollistavat esimerkiksi tulevaisuudessa kiinteistön osallistumisen kysyntäjoustoon.

– Uuden sukupolven lämmönjakokeskuksissa on myös hybridivalmius, joten jos asiakas haluaa tehdä tulevaisuudessa muitakin energiatehokkuushankkeita, lämmönjakokeskukseen voidaan liittää mm. lämpöpumppuja tai aurinkokeräimiä, Rönnqvist mainitsee.

Kohti vihreää lämmöntuotantoa

Viime vuonna Turku Energia tuotti kaukolämmöstään 75 % uusiutuvilla polttoaineilla ja jatkaa määrätietoisesti matkaa kohti hiilineutraalia Turkua 2029.

– Olemme valtakunnallisesti edellä muita isoja kaukolämpöyhtiöitä, kun puhutaan hiilineutraaliin tuotantoon siirtymisestä. Koska isot investoinnit on jo tuotannon osalta tehty, tullaan peruskaukolämpötuotteiden hintaakin laskemaan myös tulevaisuudessa.

Rönnqvist kertoo, että mikäli yritys haluaisi jo nyt 100 % uusiutuvilla energialähteillä tuotettua kaukolämpöä, se on jo nyt mahdollista sertifioidulla Ekotakuu Lämpö -tuotteella.

Kaukojäähdytys

– Kaukojäähdytysverkon alueella kiinteistöihin on mahdollisuus saada kauttamme myös viilennystä, joka tuotetaan 100 % uusiutuvilla energialähteillä. Mikäli kohde sijaitsee kaukojäähdytysverkon ulkopuolella, mutta kaukolämpöverkkomme alueella, toteutamme kiinteistöihin jäähdytysratkaisun lähijäähdytystuotteellamme eli kiinteistökohtaisella lämpöpumpulla.

Sähköautojen latauslaitteistot

Turku Energian kautta saa kaukolämmön lisäksi sähköenergiaa, aurinkopaneeleita, sähköautojen latausratkaisuita sekä energiakatselmuksia. Energiakatselmusten osalta yrityksiin tehdään energiakierroksia, joiden kautta selvitetään mistä ja miten energiaa voitaisiin säästää.

– Tarjoamme myös sähköautojen latausratkaisuiden osalta kartoituspalvelua, jonka kautta kartoitetaan kohteen nykytilanne. Tämä auttaa asiakasta pitkän tähtäimen suunnittelussa latausratkaisuiden osalta.

– Kauttamme saa kaiken kokoiset latauslaitteet, joita voidaan asentaa lämmityspistokkeiden tilalle tai vaihtoehtoisesti toimitamme suurtehoisia latausasemia. Latausasemia toimitetaan myös yksityiskohteisiin.

Rönnqvist opastaa taloyhtiöitä ja yrityksiä huomioimaan sähköautojen latauspisteiden tarpeen piharemonttien yhteydessä.

– Laki velvoittaa, että taloyhtiöiden ja yritysten tulee laittaa valmius latauspisteiden asentamiselle isompien kiinteistöremonttien yhteydessä.

www.turkuenergia.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä