Pyydä tarjous

Uudistunut Kimmel on Itä-Suomen suurin kokous- ja tapahtumatalo

Juhlava Sirkkala-sali
Juhlava Sirkkala-sali
19.11.2021 | Yrityselämässä tapahtuu

Perinpohjaisesti remontoitu Original Sokos Hotel Kimmel on Itä-Suomen ykkönen kokouspaikkana ja valtakunnallisestikin merkittävä tapahtuma-areena. PKO:n matkailu- ja myyntijohtaja Tiina Kanninen toteaa, että kokoukset, juhlat ja muut tapahtumat järjestyvät Kimmelissä upeissa puitteissa ja ammattitaitoisella palvelulla.

– Erityinen ylpeyden aihe Kimmelin uudistuksessa on sen tekeminen lähes täysin pohjoiskarjalaisin voimin. Työllistämisvaikutus rakentamisvaiheessa oli lähes 450 henkilötyövuotta. Hankimme paikallisilta toimijoilta runsaasti kalusteita ja muita tuotteita. Ellei pohjoiskarjalaista ratkaisua löytynyt, käytimme kuitenkin kotimaisia vaihtoehtoja.

– Uudistetut huoneet ja kokoussiipi otettiin käyttöön syyskuussa, Sirkkala-sali sekä pienet lasikuutiotilat lokakuussa. Saunaosaston remontointi ja kuntosalin rakentaminen ovat meneillään, työt valmistuvat ensi keväänä, Kanninen kertoo.

Etuna erinomainen sijainti

Tiina Kannisen mukaan Kimmelin sijainti on tapahtumien järjestämisen kannalta poikkeuksellisen hyvä.

– Olemme aivan rautatieaseman vieressä, ja lentokenttäbussit pysähtyvät naapurissa. Uudessa pysäköintihallissa kadun toisella puolella on asiakkaillemme varattuna 500 paikkaa.

– Sijaintiin liittyen täytyy mainita myös Pielisjoki: olemme kauniilla paikalla joen rannalla. Sirkkalan puistoalue on nykyisin PKO:n omistuksessa ja tarkoituksemme on sitä elävöittää. Alue toimii mainiosti tapahtumapuistona. Yhdessä hotellin kanssa ulkoalue mahdollistaa jopa tuhansien ihmisten suurtapahtumien järjestämisen. Ensi kesänä hotellin takapihalle avataan kolmen sadan hengen terassi.


Kimmelin kokoustilat ovat äänieristetyillä väliseinillä muunneltavissa eri kokoisiksi.

Muunneltavat kokoustilat

Kimmelin kokoussiivessä on kahdeksan kokoustilaa, joita voidaan monipuolisesti yhdistää eri kombinaatioihin tai yhdeksi isoksi 600 henkilön tilaksi. Kaikki talon tapahtumatilat yhdistäen voi Original Sokos Hotel Kimmelissä järjestää tuhannen hengen tilaisuuden.

– Meillä on siirrettäviä isoja näyttöjä, joihin suurtapahtumissa voidaan striimata esityksiä eri tiloihin. Talotekniikalla saadaan kuva ja ääni kattavasti jaettua, Kanninen sanoo.

Uusi Penttilä-sali on ilmava ja valoisa tapahtumatila. Päätyovista voi ajaa sisälle ajoneuvoilla. Lattia on vahvistettu, joten Penttilä-salissa on mahdollista järjestää vaikkapa autonäyttely tai isokokoisten laitteiden esittely.

Kimmelin juhlava Sirkkala-sali – entinen Riverside – vetää lähes 400 henkeä. Salin lattia on muutettu kahdesta tasosta yhteen tasoon. Ikkunat ulottuvat nyt lähes lattiatasoon, joten puistoalue näkyy kauniisti sisälle.

– Esiintyjille voidaan rakentaa lava elementeistä, mutta pääasiallinen keikkapaikka Kimmelissä on yökerho Las Palmas.

Kimmelistä löytyy sopivia tiloja myös muutaman hengen tilaisuuksiin ja neuvotteluihin. Uudet lasikuutiot Bistro Heilin vieressä ovat juuri sopivia, jos tarkoitus on neuvotella rauhallisessa ympäristössä ja syödä samalla hyvin. Tiloissa on ajanmukaiset medialaitteet etäyhteyksiä varten.


Lasikuutio-kabineteissa onnistuvat pienet kokoukset.

Kaikki saman katon alta

Isojen tapahtumien järjestämisessä on usein hankaluutena ravintolatilojen ja iltajuhlapaikan riittämätön koko, vaikka tapahtuma sinänsä pystyttäisiin toteuttamaan. Tiina Kanninen korostaa, että Kimmelissä tätä ongelmaa ei ole.

– Ilman erityisiä järjestelyjä saamme 600 henkeä kokoustamaan ja saman verran sujuvasti ruokailemaan. Yökerho vetää 800 ihmistä. Keittiössä ja kalustuksessa riittää kapasiteettia tarjoamaan ruokaa suurellekin joukolle.

– Kokonaisuus on ainutlaatuinen. Ei oikeastaan tule mistään muualta mieleen samanlaista pakettia. Pystymme järjestämään valtakunnallisen tason tapahtumia, kuten puoluekokouksia, yrittäjäjuhlia, jäsenpäiviä ja niin edelleen.

Elämyksellisyyttä ja vieraanvaraisuutta

Original Sokos Hotel Kimmelin päivittäisessä toiminnassa korostuvat karjalaisuus ja vieraanvaraisuus. Kimmel tarjoaa vierailleen nykykarjalaista luksusta, jossa "luksus" tarkoittaa niitä elämyksiä ja onnen tunteita, joita kävijä Kimmelissä kokee.

– Me Sokos Hotels -ketjussa haluamme onnellistuttaa vieraamme. Tarjoamme majoittujille ja tapahtumavieraille pieniä, mukavia yllätyksiä, joista tulee onnellinen tunne.

– Meillä on esimerkiksi teemahuone Havina, jonka seinällä on iso kuva lentoon nousevasta joutsenesta. Huoneen nimi tulee linnun siipien havinasta. Huoneessa esimerkiksi pyyhkeet ovat taiteltuina joutseniksi. Pieni onnellistuttava teko, joka somessa jaetuista kuvista päätellen ilostuttaa ihmisiä. Pääasia ei olekaan tekojen rahallinen arvo, vaan niihin sisältyvä oivallus ja hetkessä eläminen, Kanninen kuvailee.

Paikallismenut ovat suosittuja

Bistro Heili on Kimmelin viihtyisä ravintola, jonka sisustus on skandinaavisen tyylikäs suomalaisella puulla höystettynä. Valaistus on harkittua ja kekseliästä. Bistro Heilin uniikki elementti on Jaakko Puron suunnittelema designkatto. Arkkitehtitoimisto Puroplan & Jaakko Puro Oy vastasi Kimmelin uudistustöiden sisustus- ja arkkitehtisuunnittelusta.

– Bistro on Sokos Hotels -ketjun konsepti. Valitsimme sen Fransmannin seuraajaksi, sillä Bistrossa voimme tarjota myös paikallisia menuja. Kuluneen syksyn aikana tarjolla oli karhua ja maakunnan jälkiruokia. Paikalliset herkut ovat suosittuja sekä hotellivieraiden että paikkakuntalaisten keskuudessa. Kolmen ruokalajin paikallismenuja meni todella paljon.

Vastuullisuus tärkeässä roolissa

– Vastuullisuus kuuluu kaikkeen toimintaamme, tiivistää Tiina Kanninen.

– Toimimme ekologisesti kestävällä tavalla ja noudatamme kiertotalousajattelua päivittäisessä tekemisessämme. Remontin yhteydessä kierrätimme mahdollisimman paljon, esimerkiksi kaikki ovet ja huoneiden numerot irrotettiin ja pinnoitettiin uusiksi.

– Kaikilla Sokos Hotels -ketjun hotelleilla on Green Key -sertifikaatti. Olemme Allergia- ja astmaliiton hyväksymä kohde. Lisäksi meillä on kansainvälinen Sustainable Travel Finland -tunnus, Kanninen mainitsee.

– Työnantajana noudatamme vastuullista henkilöstöpolitiikkaa tarjoamalla jokaiselle työntekijälle mahdollisuuden käyttää osaamistaan omalla persoonallisella otteella.


Penttilä-saliin voi ajaa autolla sisälle päätyovista.

Keskittäminen kannattaa

Yrityksillä voi olla matkustamista ja kokousten järjestämistä usein, jopa säännöllisesti. Tiina Kanninen muistuttaa, että Sokos Hotels -ketjun kanssa yritys voi tehdä kokousten ja majoitusten keskittämissopimuksen, jolloin yksittäisen tapahtuman hinta on edullisempi kuin joka kerta erikseen hankittuna.

– Sopimusalennus pätee kaikissa ketjun hotelleissa. Sokos Hotels -ketju toimii Suomen lisäksi Virossa ja Venäjällä. Kannattaa ottaa yhteyttä paikallisiin myyntipäällikköihimme Joensuussa,

www.sokoshotels.fi/fi/joensuu/sokos-hotel-kimmel

[email protected]

Puh. 020 1234 663

Facebook

Instagram