LinkedinFacebook
Pyydä tarjous

Yksilölliset kausi- ja koristevaloratkaisut julkisiin tiloihin

Digipalvelut
30.09.2021 | Yrityselämässä tapahtuu

Suomen Jouluvalo Oy on vuonna 2009 perustettu suomalainen kausi- ja koristevalojen suunnittelija, maahantuoja ja myyjä. Yritys tarjoaa kattavan tuotevalikoiman, tuotteiden hyvän saatavuuden ja isojenkin hankkeiden luotettavan ja ammattitaitoisen toteuttamisen. Lisäksi yritys on Pohjois-Euroopan suurimpiin joulu- ja koristevalotoimittajiin kuuluvan ADAM Decolightin sekä somistetoimittaja Abama Displayn edustaja Suomessa.

- Ideoimme ja toteutamme ammattitason joulu-, kausi- ja koristevalot sekä somisteet luotettavasti isoihin ja pieniin kaupallisiin kohteisiin ympäri Suomea. Joulu ja talvi eivät ole enää ainoita ajankohtia, jolloin ihmiset haluavat ympärilleen lisää valoa ja iloa. Koriste- ja juhlavalot ovat tulleet jäädäkseen ja niiden ympärivuotinen käyttö on lisääntynyt huomattavasti. Erottuminen ja jatkuva uudistuminen ovat tärkeä osa myöskin yksittäisten liikkeiden, kauppakeskusten, kauppaketjujen menestymistä. Me pystymme toteuttamaan niin yrityksille, kaupungeille kuin kunnille räätälöityjä, täysin yksilöllisiä ratkaisuja asiakkaan toiveiden ja tekemämme esityksen pohjalta, kertoo Suomen Jouluvalo Oy toimitusjohtaja Timo Sallinen.

Eri kohteisiin erilaisia valoratkaisuja

Kausi- koristevalojen käyttö on lisääntynyt merkittävästi ja suosio kasvaa edelleen. Esimerkiksi kaupungit ja kuntakeskukset ovat lisänneet alueensa vetovoimaa moderneilla koristevaloilla, joita käytetään kaikkina vuodenaikoina. Jouluvalot ovat myös alkaneet näkymään puistoissa, kaduilla ja rakennuksia koristamassa yhä aiemmin syksyllä.

- Olemme olleet toteuttamassa hyvin erilaisia kohteita. Meidän oma ammattitaitoinen tiimimme pystyy tekemään avaimet – käteen periaatteella moni-ilmeisiä valoratkaisuja. Esimerkkejä lukuisista, toteuttamistamme kohteistamme ovat Helsinki-Vantaan sekä Rovaniemen lentoasemien sekä monien muiden Finavian toimitilojen jouluvalot, Helsingin Rautatieaseman kausivalot, Hämeenlinnan raatihuoneen ulkovaloverhot, Vaasan Kauppatorin koristevalot sekä Holiday Club Saimaan koristevalot. Olemme koonneet kohteistamme kuvagallerian verkkosivuillemme, siellä kannattaa käydä katsomassa eri toteutuksia, korostaa Sallinen.

- Viime vuosina jouluvalojen rinnalle ovat tulleet muun muassa terassi-, juhla- ja kausivalot, joita käytetään vuodenajasta riippumatta tapahtumissa ja juhlissa tai muuten vain tunnelmaa luomaan: Nyt syksyn saapuessa kauniit koristevalot antavat esimerkiksi toimitilojen terasseille ja pihoille aivan uudenlaisen ilmeen, jatkaa Sallinen.

Valoteos on taideteos

Valoteokset ovat kustannustehokkaampia, modernimpia ja näkyvämpiä vaihtoehtoja kuin monet perinteiset taidehankinnat. Houkuttelevat, kauteen sopivat koristevalot ja somisteet lisäävät myös kohteen persoonallisuutta.

- Toteuttamamme valoteokset suunnittelee ja valmistaa meidän kokeneet taiteilijat ja valotaiteilijat. Käytettäviin teknisiin ratkaisuihin ja valojen valintaan vaikuttaa sekä itse teos että sen sijoituspaikka ja se, minkälaista visuaalista vaikutelmaa kulloinkin tavoitellaan. Meiltä löytyy sopivat valoratkaisut kaikkiin kohteisiin, perinteisemmistä tekniikoista aina alan viimeisimpiin innovaatioihin, toteaa Sallinen.

Somisteilla ja koristeilla saa uutta ilmettä helposti

Suomen Jouluvalo Oy tarjoaa asiakkaille kattavan valikoiman myös teema-, kausi- ja joulukoristeita.

- E-kuvastoistamme löytyvät somisteet ja koristeet juhliin, tapahtumiin, myymälöihin ja messuosastoille. Valinnanvaraa löytyy aina klassisesta tyylistä trendikkäämpiin vaihtoehtoihin ja aihealueita on useita, muun muassa teemat, sesongit ja tapahtumat. Kuvastoista löytyy myös kattava valikoima perussomisteita ja -koristeita, myymäläsomisteita ja myymälätarvikkeita.

- Somisteiden ja koristevalojen muoto- ja värimaailmalla on omat muoti-ilmiönsä ja nekin elävät trendien mukaan. Tällä kaudella vahvimmin esiin tulevat muun muassa rubiininpunainen, sininen, violetti ja tummanvihreä. Joulun ikuistrendinä on tietenkin edelleen kulta ja punainen, mutta myös violetti on löytänyt paikkansa joulun välkkeessä läpikuultavien koristeiden kanssa.

Tuotteiden valmistuksessa ekologisuus painottuu yhä vahvemmin määräävänä tekijänä, jonka vuoksi luonnonmukaiset materiaalit kulkevat nyt tuotantolinjalla eturintamassa.

- Puu, metalli ja muut luonnolliset materiaalit otetaan ensisijaisiksi lähtökohdiksi yhä useammin niin suunnittelussa kuin tuotannossa, sillä mekin haluamme olla tukemassa tietä kohti ilmastoystävällisempää maailmaa. Ammattisuunnittelijamme luovat yhdessä asiakkaan kanssa somiste- ja valoratkaisut, jotka tukevat organisaationne arvoja ja imagoa parhaalla mahdollisella tavalla, sanoo Sallinen.

Meiltä myös jääveistoksia

- Toteutamme uniikkeja jääveistoksia ja jääveistosnäyttelyjä omassa teltassa valaistuksineen. Teosten valmistusta varten meillä on oma jääntekokone ja veistoon erikoistunut alan osaaja. Näyttelyn voi pystyttää esimerkiksi torille tai keskelle kylää.

Sisätiloja voidaan toteuttaa siten, että sijoitamme taiteilijoiden valmistamia, valoilla tehostettuja jääveistoksia sekä muuta teemaan sopivaa rekvisiittaa, mainitsee lopuksi Sallinen.

Lisätietoa löytyy kotisivuiltamme: www.jouluvalo.fi

Itä-Suomen alueen myynnissä mukana joensuulainen pitkän linjan kauppamies Mauri Ronkainen.

Artikkeli on julkaistu Pohjois-Karjalan Yritysmaailma -lehdessä 4/2021.