Yrityksen ja liiketoiminnan sijoittaminen Haapavedelle on helppoa

Haapaveden kaupunginjohtaja Kimmo Hinno
Haapaveden kaupunginjohtaja Kimmo Hinno
09.11.2021 | Yrityselämässä tapahtuu

Haapavesi on monien mahdollisuuksien kaupunki, jolla on vankka elinkeinoelämä ja pitkät yrittäjyyden perinteet. Yritykset toimivat monipuolisesti eri toimialoilla, mutkattomat yritysten yhteistyöverkostot ovatkin yksi Haapaveden vahvuuksista. Haapavedeltä löytyy ammattitaitoista työvoimaa sekä huippuosaajia eri aloille. Lisäksi työpaikkauskollisuus on erittäin korkea ja kaupunki sijaitsee logististen yhteyksien kannalta erinomaisella paikalla.

Menestyvät yritykset ovat alueen elinvoimaisuuden ja kilpailukyvyn perusta. Yritysten kasvaessa ja kehittyessä myös uusien työpaikkojen määrä nousee, alueen elinvoimaisuus kasvaa ja talous paranee. Haapavedellä on tarjota yritysten arkeen toimiva yhtälö, jossa kaupunki helpottaa yritystoimintaa muun muassa hyvin toimivan ja joustavan tontti- sekä elinkeinopalvelun avulla. Hyvän palvelun ansiosta yrittäjä voi keskittyä omaan yritystoimintaansa.

Lyhyesti kiteytettynä kaupungin elinkeinopalvelun tavoitteena on varmistaa puitteet, jotka mahdollistavat kaupungin elinvoiman säilymisen vahvana tulevaisuudessakin. Yksi tärkeä osa-alue kaupungin vetovoiman kehittämisessä on hyvät yritystontit.

Tästä on hyvänä esimerkkinä Haapaveden keskustaajaman pohjoispuolella sijaitseva Jouhtenenmäen yrityspuisto. 22 hehtaarin alue on mahdollisuuksia antava, toimiva ja ympäristön erityispiirteet huomioiva teollisuusalue.

Näköpiirissä merkittäviä investointeja

– Haapavedellä on näköpiirissä useita merkittäviä investointeja. Suurimmat odotukset kohdistuvat NordFuel Oy:n biotehtaaseen. Nykyaikainen biojalostamo sai jo aiemmin viime vuonna investointitukipäätöksen ja aluehallintoviraston ympäristöluvan, Haapaveden kaupunginjohtaja Kimmo Hinno kertoo.

Uusi biojalostamo on tarkoitus rakentaa Kanteleen Voiman voimalaitoksen yhteyteen Eskolanniemeen. Haapaveden sijainti on erinomainen niin raaka-aineen saatavuuden kuin hyvien logististen yhteyksien kannalta. Merkittävien metsäalueiden lisäksi ympärillä on huomattava määrä tuotantolaitoksia, joiden sivuvirtoja voidaan hyödyntää NordFuelin tuotannossa. Lisäksi lähellä sijaitsee neljä satamaa (Kokkola, Kalajoki, Pietarsaari ja Raahe).

– Haapavedestä on tulossa myös merkittävä tuulivoimakaupunki. Olemme hyväksyneet kaavat jo lähes sadalle tuulivoimalalle. Toteutuessaan tuulivoimapuistot tuovat kaupungille yli 2 miljoonan vuosittaisen kiinteistöverotuoton. Tuulivoimaloilla on hyvin merkittävä vaikutus kaupunkimme talouteen ja tulevaisuuden hyvinvointiin, Hinno korostaa.

Demeca kasvaa ja kehittyy Haapavedellä

Kymmenen vuotta sitten Demecan perustaessaan Pekka Vinkki halusi parantaa maatilojen kannattavuutta sekä ihmisten ja eläinten hyvinvointia. Demeca on erikoistunut tekemään lietteenkäsittelyjärjestelmiä, ilmanvaihtojärjestelmiä, kuivitusautomaatteja sekä biokaasulaitoksia karjasuojiin ja -rakennuksiin. Tänä päivänä Demeca työllistää koneasentajia, sähkömiehiä, rakennusmiehiä, myyjiä sekä suunnittelijoita eri insinöörialoilta, tehtaalla ja asennuskohteissa ympäri Suomen.

Yritys on aina toiminut Haapavedellä. Alussa Demecalla oli vuokrattuna yksi toimistohuone Haapaveden keskustassa ja tuotantotilat olivat Vinkkien kotitilan vanhassa navetassa ja niitä ympäröivissä hallirakennuksissa.

– Nyt meille on tullut muutama huone lisää, Vinkki naurahtaa.

Demeca on vuokrannut kaupungilta toimistotiloja teknologiakylästä sekä teollisuushallin tuotantotiloiksi. Hallin pihalla on myös vuokrakontteja toimistoina. Vinkin kokemukset kaupungin tarjoamista tiloista ovat olleet pääasiallisesti hyviä.

– Kaikki on aina järjestynyt ja kaupunki tekee toimenpiteitä tarpeen mukaan. Nopeasta kasvusta huolimatta meillä ei ole minkäänlaisia paineita paikkakunnan vaihtoon. Demecan tulevaisuudensuunnitelmat ovat jatkossakin täällä Haapavedellä, vaikka oheistoimintaa on tulossa muuallekin.

– Haapavedellä on erittäin hyvä yrittää. Myös työvoimaa on ollut toistaiseksi saatavilla ja vaikka kehittämistä löytyykin, on kaupunki ollut yhteistyökykyinen ja ratkaisukeskeinen kaikissa yritystoimintaan liittyvissä tarpeissa, Vinkki korostaa.

www.haapavesi.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia