Pyydä tarjous

Teknologiassa on tulevaisuus

Kuva: Teknologiateollisuus ry
Kuva: Teknologiateollisuus ry
13.12.2021 | Koulutus ja opiskelu

Suomalainen teknologiateollisuus on maailman huippuluokkaa. Teknologiayrityksissä suunnitellaan ja tuotetaan kestäviä ratkaisuja, jotka helpottavat arkeamme ja säästävät ympäristöä. Uudella teknologialla voimme luoda hyvinvointia ihmisille ja yhteiskunnalle.

Teknologiateollisuudessa työskentelee 317 000 henkilöä ja se on Suomen tärkein vientiala. Tuore tekoälyn avulla laajasti analysoitu sekä yritysten näkemyksistä koottu osaajatarveselvitys kertoo teknologiateollisuuden tarvitsevan kymmenen vuoden sisällä 130 000 uutta osaajaa.

Teknologiateollisuuden rekrytointitarpeesta puolet selittyy yritysten arvioimalla toimialan kasvulla ja puolet eläköityviä korvaavilla uusilla osaajilla. Samalla korkea osaaminen työpaikoilla on kasvanut viime vuosina nopeasti: teknologiateollisuuteen rekrytoitavista jo 60 prosentilla tulee olla korkeakoulututkinto tai sitä vastaava osaaminen. Myös ammattiosaajista on merkittävä, 1500 osaajan vuosittainen vaje.

Yritysten tarpeissa näkyy satoja eri osaamisia

Alan liiketoiminnalle tärkeimpiä osaamistarpeita lähivuosina ovat selvityksen perusteella kyky jatkuvaan oppimiseen, digitalisaatio, vähähiilisyys, kiertotalous, asiakaslähtöisyys ja johtaminen. Nousussa on erityisesti kestävään arvonluontiin ja vastuullisuuteen liittyvä osaaminen. Yritysten osaajatarpeissa näkyy kuitenkin kymmeniä eri osaamisalueita ja satoja niihin liittyviä osaamisia.

Löydä tulevaisuutesi

"Teknologia on insinöörien ala". Teknologia-yritysten monipuolisissa työtehtävissä tarvitaan hyvin erilaista ja eritasoista osaamista teknologian, tuotannon, tuotesuunnittelun, talouden, hallinnon, viestinnän, myynnin, markkinoinnin ja vaikka ympäristövastuullisuuden saralta.

Kesätyöt

Kesätöihin kannattaa hakea hyvissä ajoin. Teknologiateollisuuden yrityksissä on vuosittain tarjolla jopa 20 000 kiinnostavaa kesätyöpaikkaa.

Lähde ja lisätietoja teknologia-alasta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista: www.mytech.fi

Muita uutisia