Pyydä tarjous

Clark Tracks Arctic ja OFA Sisu H täydentävät metsäkoneen telojen tuotevalikoimaa

Sisu-H -tela
Sisu-H -tela
05.05.2023 | Maa- ja metsätalous

Nordic Traction Groupin telatehtaalla Dumfriesissa, Skotlannissa on valmistettu metsäkoneen teloja vuodesta 1988 alkaen. Clark Tracks -telojen valikoimasta löytyy sopiva tela kaikkiin puunkorjuun tarpeisiin. Uutuustuotteet, Clarkin valikoiman Arctic-tela sekä edeltäjäänsä keveämpi Sisu H -tela vastaavat markkinoiden kovaan kysyntään.

- Tehtaalla on hiljattain toteutettu suuri laajennus- ja automaatioprojekti, jonka myötä tuotantokapasiteettia on saatu kasvatettua ja telojen toimitusaikoja lyhennettyä. Robotit nopeuttavat telaprässin ja hitsauksen läpimenoaikoja, mutta telojen räätälöinti asiakkaiden toiveiden mukaan on yhä mahdollista. Telakenkien erilaiset hokitukset sekä leveydet on mahdollista määrittää asiakkaan tarpeiden mukaan, kertoo Nordic Tractionin myynti- ja markkinointijohtaja Timo Oksanen.

Arctic-tela

Suuri telavarasto Loimaalla

Nordic Tractionin pääkonttori ja kettinkitehdas sijaitsevat Loimaalla. Yritys haluaa tarjota tavallisimpia teloja nopealla toimituksella. Siksi varaston kattavasta valikoimasta löytyy suuri määrä teloja mm. Nokian FKF2 710/45–26.5 renkaille.

- Uusina tuotteina olemme tuoneet Clarkin valikoimiin Arctic-telan, joka on syvän lumen Rocky-telasta jatkokehitetty malli ympärivuotiseen käyttöön. Telassa on levenevät 60 mm jatkeet sivulenkkilinjan ulkopuolella, mikä tuo lisää kantavuutta kesäleimikoilla. Taivutetut telakengän päät takaavat ettei tela leikkaa maastoa agressiivisesti. Kuten Rocky-telassa, myös Artic puhdistuu hyvin savisissa ja runsaslumisissa olosuhteissa.

- Alkuperäinen OFA Sisu tela puolestaan on saanut rinnalleen keveämmän Sisu H -telan, joka on edullinen yleistela harvestereille ja kuormatraktoreille 15 t asti. Alkuperäinen Sisu on uudelta nimeltään Sisu F ja on markkinoiden järein yleistela, sanoo Oksanen.

- Yksi kysytyimmistä tuotteistamme on Clarkin Terra85, jota pidämmekin Loimaalla aina saatavilla. Clark Tracks Terra85 on erittäin kulutuskestävä yleistela ympärivuotiseen käyttöön ja soveltuu hakkuukoneisiin sekä pieniin ja keskikokoisiin kuormatraktoreihin. Terra95 ja FX-telat on tarkoitettu suurempiin ajokoneisiin järeämmän telakenkänsä vuoksi.

Kantavissa teloissa TXL tarjoaa maksimaalisen kantavuuden. Se toimitetaan tyypillisesti 930 mm tai 1000 mm leveänä, mutta myös muut mitat ovat mahdollisia. Telakenkä on oletusarvoisesti muotoiltu renkaan muotoon, jolloin rengaspito ja koneen ohjattavuus on paras mahdollinen. TXL on saatavissa myös suoralla telakengällä, jolloin kantavuus paranee entisestään.

- ATF tela on ratkaisu ympärivuotiseen kantavuuteen, koska suurempi väli telakenkien välissä ja keskeltä taivutetut telakengät mahdollistavat lumen puhdistumisen telan ja renkaan välistä. Pitkällä aikavälillä tehokkain ratkaisu on kuitenkin käyttää talvella syvään lumeen optimoituja teloja, kuten Arctic-telaamme, jatkaa Oksanen.

Kansainvälinen konserni

- Kesäkuussa 2021 avasimme tytäryhtiön Yhdysvaltoihin, joka on jatkoa vuoden 2020 puolella tehtyyn avaukseen Kanadan puolella, jonne perustimme myös tytäryhtiön.

- Erityisesti Yhdysvalloissa ketjupuolen kysyntä on suurta, koska siellä on hieman erilainen puunkorjuutapa kuin Suomessa – käytössä on isoja koneita, jotka vaativat järeämmät kettingit. Loimaan tehtaalla toteutettiin vastikään 500 neliömetriä käsittävä tilojen laajennus, jolla saadaan sujuvoitettua tehtaan sisäistä logistiikkaa ja sitä kautta tehokkuutta toimintaan sekä tuotantoon. Molempien tehtaidemme laajennuksien myötä olemme saaneet vastattua kysyntään paremmin ja toimitettua tavaraa Pohjois-Amerikan varastoihin.

www.nordictractiongroup.com

www.ofa.fi

www.clarktracks.com

Facebook | Instagram | Twitter | LinkedIn | YouTube

Muita uutisia