Tehokas tuotanto Skotlannissa varmistaa metsäkoneen telojen saatavuuden

Clark Tracks TXL
Clark Tracks TXL
25.08.2022 | Maa- ja metsätalous

Nordic Traction Groupin telatehtaalla Dumfriesissa, Skotlannissa on valmistettu metsäkoneen teloja vuodesta 1988 alkaen. Clark Tracks -telojen valikoimasta löytyy sopiva tela kaikkiin puunkorjuun tarpeisiin.

Tehtaalla on hiljattain toteutettu suuri laajennus- ja automaatioprojekti, jonka myötä tuotantokapasiteettia on saatu kasvatettua ja telojen toimitusaikoja lyhennettyä. Robotit nopeuttavat telaprässin ja hitsauksen läpimenoaikoja, mutta telojen räätälöinti asiakkaiden toiveiden mukaan on yhä mahdollista. Telakenkien erilaiset hokitukset sekä leveydet on mahdollista määrittää asiakkaan tarpeiden mukaan.

- Nykyään myös yleistelat otetaan yhä useammin 25+25 mm levityksillä ja tuplahokituksella, kertoo Nordic Tractionin myynti- ja markkinointijohtaja Timo Oksanen.

Telavarasto Loimaalla

Nordic Tractionin pääkonttori ja kettinkitehdas sijaitsevat Loimaalla.

- Haluamme tarjota tavallisimpia teloja nopealla toimituksella. Siksi varastoimme Loimaalla kattavan valikoiman teloja mm. Nokian FKF2 710/45–26.5 renkaille, Oksanen kertoo ja jatkaa:

- Yksi kysytyimmistä tuotteistamme on Clarkin Terra85, jota pidämmekin Loimaalla aina saatavilla.

Terra85

Clark Tracks Terra85 on erittäin kulutuskestävä yleistela ympärivuotiseen käyttöön ja soveltuu hakkuukoneisiin sekä pieniin ja keskikokoisiin kuormatraktoreihin. Terra95 ja FX-telat on tarkoitettu suurempiin ajokoneisiin järeämmän telakenkänsä vuoksi.

Kantavissa teloissa TXL tarjoaa maksimaalisen kantavuuden. Se toimitetaan tyypillisesti 930 mm tai 1000 mm leveänä, mutta myös muut mitat ovat mahdollisia. Telakenkä on oletusarvoisesti muotoiltu renkaan muotoon, jolloin rengaspito ja koneen ohjattavuus on paras mahdollinen. TXL on saatavissa myös suoralla telakengällä, jolloin kantavuus paranee entisestään.

- ATF tela on ratkaisu ympärivuotiseen kantavuuteen, koska suurempi väli telakenkien välissä ja keskeltä taivutetut telakengät mahdollistavat lumen puhdistumisen telan ja renkaan välistä. Pitkällä aikavälillä tehokkain ratkaisu on kuitenkin käyttää talvella syvään lumeen optimoituja teloja, kuten Rocky tai uusi Arctic-telamme.

Kansainvälinen konserni

- Kesäkuussa 2021 avasimme tytäryhtiön Yhdysvaltoihin, joka on jatkoa vuoden 2020 puolella tehtyyn avaukseen Kanadan puolella, jonne perustimme myös tytäryhtiön.

- Erityisesti Yhdysvalloissa ketjupuolen kysyntä on suurta, koska siellä on hieman erilainen puunkorjuutapa kuin Suomessa – käytössä on isoja koneita, jotka vaativat järeämmät kettingit. Loimaan tehtaalla toteutettiin vastikään 500 neliömetriä käsittävä tilojen laajennus, jolla saadaan sujuvoitettua tehtaan sisäistä logistiikkaa ja sitä kautta tehokkuutta toimintaan sekä tuotantoon. Molempien tehtaidemme laajennuksien myötä olemme saaneet vastattua kysyntään paremmin ja toimitettua tavaraa Pohjois-Amerikan varastoihin, toteaa Oksanen.

- Venäjä oli merkittävä markkina myös meille, mutta toimitukset sinne lopetettiin helmikuussa ja myyntiyhtiön alasajo on käynnissä. Nyt on aika suunnata katse muualle ja Amerikan rooli korostuu entisestään. Olemme myös elokuun alusta vahvistaneet Ruotsin myyntitiimiä.

www.nordictractiongroup.com

www.clarktracks.com

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia