Pyydä tarjous

Käytettyjen koneiden osto- ja myyntipalvelua

Digipalvelut
22.09.2021 | Maa- ja metsätalous

Kenttäsepät myy käytettyjä koneita, kuorma-autoja ja kärryjä sekä uusia ja käytettyjä lisälaitteita. Ostajille haetaan heidän tarpeitaan vastaavat koneet ja lisälaitteet, jonka lisäksi ostoksille järjestyy edullinen rahoitus. Kenttäsepät myy myös asiakkaiden tarpeettomat koneet ja laitteet markkinahinnalla Suomeen ja ulkomaille. Tällä hetkellä Kenttäsepät myy koneita ja lisälaitteita 1–2 miljoonalla eurolla vuodessa, ja kasvaa jatkuvasti.

– Myymme ja markkinoimme maarakennus- ja kuljetus- ja maatalousalan koneita ja laitteita monipuolisesti ja tehokkaasti. Kerromme avoimesti kaikki tiedossa olevat viat ja puutteet, mitä koneissa on. Toimintamme perustuu avoimuuteen ja rehellisyyteen. Markkinointi on laajaa ja toimimme suhteellisen pienillä välityspalkkioilla, joten koneen myyjä saa pelkkää etua meidän toiminnasta, toimitusjohtaja Joona Tolvanen kertoo.

Kenttäseppien markkinointi on tehokasta, koska myytävät koneet tulevat nähtäville Mascukseen, Nettikoneeseen, Toriin, yrityksen omille nettisivuille, sekä aiheeseen liittyviin Facebook-ryhmiin.

– Tarjoamme ensimmäisenä meille myyntiin tulevia koneita niille, jotka niitä ovat meiltä kyselleet. Teemme myyjän puolesta aikaa vievät asiat, kuten ostajan etsimisen, rahoituksen hankkimisen sekä erilaisiin kysymyksiin vastaamisen ostajaehdokkaille. Myynti-ilmoituksiin tulee tyypillisesti paljon kyselyitä ja lisäksi eri markkinointikanavien haltuunottoon ja hallintaan menisi paljon asiakkaan omaa aikaa, Tolvanen esittelee. Kenttäseppien välityksessä olevista koneista pyritään Tolvasen mukaan ottamaan videoita ja kuvia, että koneesta annettaisiin mahdollisimman hyvä kokonaiskuva, ennen kuin konetta mennään katsomaan tai se ostetaan.

– Ulkomaankaupassa kukaan ei ole vielä tullut katsomaan koneita, vaan kaikki kaupat on tehty luottamuksella, perusteellisella videoinnilla ja kuvaamisella myyntiä varten.

Koneella voidaan työskennellä kauppahetkeen saakka normaalisti

– Asiakas saa tehdä töitä koneella siihen saakka, kunnes se saadaan kaupaksi. Laitteen omistaja saa yleensä paremman hinnan meidän kautta, kuin jos kone annettaisiin vaihdossa jollekin koneliikkeelle. Olen itse entinen maanrakennusyrittäjä, joten tiedän, miten huonosti vanhasta koneesta hyvitetään perinteisesti kone uudempaan vaihtamalla. Me markkinoimme asiakkaan konetta ostajakandidaateille markkinahintaan, Tolvanen kertoo.

Koneita myydään paljon ulkomaille

– Meillä koneita myydään enemmän ulkomaille, kuin mitä sieltä tulee koneita Suomeen. Mascus ilmestyy monessa kymmenessä eri maassa, joten myymistämme koneista tulee kyselyitä ympäri maailman. Meidän ulkomaanmyynnistä vastaa entinen kieltenopettaja.

– Yksi yhteistyökumppaneistani on metsäkoneurakoitsija, joka tekee Kenttäseppien nimissä ajokone ja harvesterikauppaa. Itselläni on lapsuudesta ja nuoruudesta maatalousalan kokemusta, jonka jälkeen olen tehnyt maarakennusalan töitä parikymmentä vuotta, josta yrittäjänä 2014 vuodesta lähtien. Haluamme tarjota laadukasta palvelua, jonka vuoksi meillä on vain ammattilaisia töissä. Pitkästä kokemuksestamme huolimatta, opimme koko ajan uutta, Tolvanen painottaa.

Kaikki kaivinkoneiden lisälaitteet

– Kauttamme saa oikeastaan kaikki kaivinkoneiden ja kuormaajien lisälaitteet. Meiltä saa monen eri valmistajan tuotteita. Lisätarvikkeissa on saatavilla uusia tuotteita, joiden lisäksi meillä on myynnissä käytettyjäkin lisälaitteita todella paljon. Vaihtokonetuotteet ovat pääasiassa asiakkaiden koneita, jotka ovat meidän välityksessä, Tolvanen toteaa.

Kenttäsepät tekee yhteistyötä yrityksen kanssa, joka hitsaa ja valmistaa asiakkaille asiakkaan haluamia laitteita mittatilaustyönä.

– Kannattaa tutustua meidän nettisivuihimme. Kaikkea siellä ei ole, mutta hankimme parhaamme mukaan nekin tuotteet, joita meillä ei ole näkyvästi myynnissä.

Asiakkaalle räätälöity konehankinta

– Etsimme ja hankimme asiakkaidemme toiveita vastaavan käytetyn konetuotteen. Kauttamme saa hankittua käytetyn koneen todella pienellä vaivalla, riittää että meille soittaa ja kertoo, millaisen koneen asiakas tarvitsee. Koetamme hakea tarpeeseen sopivan laitteen. Pyrimme olemaan myös hinta-laatusuhteeltamme mahdollisimman edullinen. Koneita myydään ja ostetaan koko maailmanlaajuisesti.

Suurempi todennäköisyys konekauppoihin

– Meillä on niin paljon kalustoa myynnissä, että se helpottaa asiakkaiden löytymistä. Kun asiakkaat avaavat jonkin mielenkiintoisen myynti-ilmoituksen, samalla nämä monesti katsovat muunkin tarjonnan. Tätä kautta saamme tehtyä konekauppaa hyvin tehokkaasti. Meihin kannattaa olla yhteydessä, kun konehankinta on edessä tai silloin kun koneet ja laitteet on tarpeettomia. Palvelemme mielellämme, kokemuksella, Tolvanen toteaa loppuun.

www.kenttasepat.fi

Artikkeli on julkaistu Maa- ja metsätalous -lehdessä 3/2021.