Maatalouskonehuolto Sillantaka Oy – maatalouskoneet kuntoon vankalla osaamisella

Maatalouskonehuolto Sillantaka Oy:n yrittäjät ovat Lauri Sillantaka, Topias Salmila, Juuso Etu-Prami ja Henrik Palo.
Maatalouskonehuolto Sillantaka Oy:n yrittäjät ovat Lauri Sillantaka, Topias Salmila, Juuso Etu-Prami ja Henrik Palo.
22.06.2023 | Maa- ja metsätalous

Laitilalainen Maatalouskonehuolto Sillantaka Oy huoltaa ja korjaa maatalouskoneet sekä tarjoaa niihin kattavan varaosavalikoiman. Yritys palvelee asiakkaitaan ripeästi ja joustavasti.

Maatalouskonehuolto Sillantaka on Claasin, Massey Fergusonin, New Hollandin ja Casen valtuutettu korjaamo.

– Keväisin ja kesäisin meitä työllistävät traktorit, ruiskut ja muut työkoneet, syksyisin puimurit ja nostokoneet. Asiakkaat luottavat ammattitaitoomme, ja uudet asiakkaat ovat aina tervetulleita käyttämään palveluitamme, kuvailee toimitusjohtaja Juuso Etu-Prami.

40 vuoden kokemuksella

Yksi Maatalouskonehuolto Sillantaan vahvuuksista on vuosikymmenten mittaan kertynyt kokemus ja osaaminen mainituista merkeistä.

– Jokaisella merkillä on omanlaisensa tyyppiongelmat, joista meille on kertynyt valtavan paljon tietämystä.

– Valmistajien valtuuttamana merkkikorjaamona meillä on toimiva tukiverkosto niin tehtaiden kuin maahantuojienkin suuntaan. Testerit ja muut välineet ovat meillä varmasti aina ajan tasalla.


Lauri Sillantaan rinnalla nyt kolme uutta yrittäjää

Nykyisen Maatalouskonehuolto Sillantaan alkupiste on vuodessa 1983, jolloin Hannu Sillantaka hankki maatalouskoneiden huoltoauton ja alkoi kiertää asiakkaiden luona. Huoltoautotoiminnan rinnalle tuli myöhemmin myös oma huoltohalli.

Maatalouskonehuolto Sillantaalla on meneillään juhlavuosi, täyteen tulee 40 vuotta.

Vuonna 2009 yritys siirtyi Hannun pojalle Lauri Sillantaalle. Samalla yhtiömuoto muuttui osakeyhtiöksi.

Seuraava omistuspohjan muutos tapahtui vuoden 2022 lopulla. Tällä hetkellä yrittäjiä on neljä: Juuso Etu-Prami, Henrik Palo, Topias Salmila ja Lauri Sillantaka.

– Tällaisen tiiviin yrittäjäporukan vetämän paikallisen yrityksen voimavara on siinä, että tunnemme asiakkaamme ja toimintaympäristömme erittäin hyvin. Palvelemme ketterästi ja kehitämme jatkuvasti toimintaamme asiakkaiden eduksi, kertoo Etu-Prami.


Nykyaikaisinta osaamista

Juuso Etu-Pramin mukaan Maatalouskonehuolto Sillantaka päivittää osaamistaan aktiivisesti.

– Panostamme osaamiseemme jatkuvasti osallistumalla tehtaiden ja maahantuojien koulutuksiin sekä itseopiskelun kautta. Tällä hetkellä palvelemme asiakkaita neljän ammattilaisen voimin. Jokaisella on omat vahvuutensa merkkien suhteen, jolloin koulutuksesta saadaan kaikki hyöty osaamiseen.

Nykyään jokainen maatalouskone on yksilöllisesti varusteltu käyttäjänsä tarpeiden mukaan. Siksi korjauksissa ja huolloissa tarvitaan laaja-alaista osaamista. Työ on hoidettava joutuisasti, sillä sijaiskalusto ei välttämättä vastaa asiakkaan tarpeisiin.

– Asiakkaan oma kone tarvitaan nopeasti takaisin käyttöön, Etu-Prami korostaa.

– Koneiden käyttövoimassa voi tulevaisuudessa olla erilaisia variaatioita, mikä tulee lisäämään korjaamoiden haasteita osaamisen ja välineiden suhteen.

Helposti saavutettavissa

Maatalouskonehuolto Sillantaan toimipaikka on Laitilassa kätevien liikenneyhteyksien päässä.

– Sijaitsemme valtatie 8:n varrella. Meille pääsee hyvin ajamaan sekä maatalouskoneella itsellään että isommalla kuljetuskalustolla. Pihalla mahtuu kääntymään vaikka täysperävaunun kanssa.

Yrittäjänkujan hallissa on käytettävissä siltanosturit ja muut tarpeelliset välineet, joiden avulla työt käyvät nopeasti ja tehokkaasti.

– Se on etu sekä asiakkaalle että meille.

Tarvittaessa korjaukset voidaan tehdä asiakkaan luona. Maatalouskonehuolto Sillantaalla on kaksi huoltoautoa, jotka liikkuvat Lounais-Suomen alueella.

Laaja varaosavalikoima

Nykyisiin tiloihinsa Maatalouskonehuolto Sillantaka siirtyi vuonna 2020. Samalla toimintaan tuli mukaan vakituinen varaosamyynti ja -varasto, jota ylläpidetään riittävän laajana.

– Yritämme ennakoida varaosien tarvetta edustamiemme merkkien tyyppiongelmien suhteen.

Yleiset huolto-osat, kuten suodattimet, hihnat ja Yuasa-akut, löytyvät Maatalouskonehuolto Sillantaalta kattavasti hyllystä. Lisäksi saatavana on lisälaitteiden kulutusosat jyrsimiin, äkeisiin, kyntöauroihin jne.

– Alkuperäisosien ohella tarjolla on hinta-laatu-suhteeltaan kilpailukykyisiä tarvikeosia, Etu-Prami mainitsee.

www.mkhsillantaka.fi

[email protected]

Puh. 0600 303 111

Yrittäjänkuja 1, Laitila

Facebook

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia