Pyydä tarjous

Nyt on oikea hetki laittaa puintikalusto kuntoon

Digipalvelut
08.07.2021 | Maa- ja metsätalous

Pian alkaa kesän viljasadon puinti ja samalla Maatalouskonehuolto Sillantaka Oy:n kiireisin sesonki. Yritys on keskittynyt maatalouskoneiden korjaukseen, huoltoon ja varaosien myyntiin. Maatalouskonehuolto Sillantaka Oy:n edustamiin merkkeihin kuuluvat mm. Claas, Massey Ferguson, New Holland sekä Case.

– Toimipaikkamme sijaitsee Laitilassa kätevien liikenneyhteyksien päässä ja palvelemme asiakkaita noin 60 kilometrin säteellä. Pyrimme palvelemaan mahdollisimman nopeasti ja joustavasti kaikissa maatalouskoneisiin liittyvissä asioissa, toimitusjohtaja Lauri Sillantaka toteaa.

Sillantaka jatkaa kertoen, että nyt olisi oikea hetki laittaa puintikalusto kuntoon.

– Kannattaa tehdä ennakoivia huoltoja ja tarkistaa, ettei koneista löydy talven jäljiltä hiiren syömiä johtoja. Kannattaa myös muistella mahdollisesti havaittuja ongelmia viime kesältä, että ne voidaan hoitaa ajoissa kuntoon.

Myös syksyllä on usein ihan hyväkin aika tehdä koneiden vuosihuoltoja ennakoivasti, etteivät ne jää odottamaan seuraavaan sesonkiin. Näin päästään heti seuraavana kesänä jatkamaan töitä ilman huolia kaluston toimivuudesta.

Varaosien saatavuus kannattaa varmistaa ajoissa

Varaosien saatavuudessakin on joiltakin osin Sillantaan mukaan haasteita, joka kannattaa ottaa huomioon ennakoimalla.

– Puutetta voi olla erikoisosissa ja joskus yllättäen ihan tavallisissakin osissa. Monet varaosatoimittajat eivät osanneet varautua koronapandemian aiheuttamiin toimitusvaikeuksiin, joten varastojen saldot voivat olla joidenkin varaosien suhteen hyvinkin pieniä.

Asiakkaan luona tai yrityksen omalla korjaamolla

– Nykyään tulee jo aika paljon koneita korjaamollekin, mutta yli puolet huolloista tehdään edelleenkin asiakkaiden luona. Tätä varten meillä on kaksi hyvin varusteltua huoltoautoa. Huollamme lähes kaikki merkit, mutta Claas, Massey Ferguson, New Holland, Sampo Rosenlew ja Case ovat selkeästi meidän päätyötämme. Meillä löytyy edustamiimme merkkeihin kaikki tarvittavat testerit ja erikoistyökalut, Sillantaka kertoo.

Puintikoneiden lisäksi Maatalouskonehuolto Sillantaka huoltaa kaikki muutkin maataloustyökoneet.

– Meidän kiireisin aika on pari viikkoa ennen puintikauden alkua, jolloin kysyntä yleensä hiukan ruuhkauttaa toimintaa. Puintiaikana teemme pidempää päivää, että pystyisimme auttamaan ja palvelemaan asiakkaitamme mahdollisimman nopeasti.

Talviaikaan tehtävät maatalouskonehuollot ovat Sillantaan mukaan hyvin vaihtelevia, mutta usein ne ovat hiukan isompia huoltoja.

– Talvellakin voi sattua vahinkoja – esimerkiksi aurauskalusto voi rikkoutua, jolloin menemme apuun.

Yli 30 vuoden kokemuksella ja toisessa polvessa

– Olen itse toisen polven yrittäjä. Yritys sai alkunsa vuonna 1983 ja se siirtyi nimiini vuonna 2009. Viime vuonna muutimme uusiin tiloihin, jonka myötä meille tuli myös vakituinen varaosamyynti ja -varasto. Meillä on kattava varaosavarasto, joka palvelee oman korjaamon ja asiakkaiden tarpeita. Yritys työllistää tällä hetkellä yhden varaosamyyjän sekä neljä asentajaa. Yrittäminen on jatkuvaa kehittämistä ja ajan hermolla pysymistä, aina pitää olla tulevaisuuden suunnitelmia vaikka osa jäisikin toteutumatta, Sillantaka toteaa loppuun.

www.mkhsillantaka.fi

Muita uutisia