MaatalousKonemessut 2022 palkitsi parhaat uutuudet

Agro ContiSeal -teknologia
Agro ContiSeal -teknologia
12.10.2022 | Maa- ja metsätalous

MaatalousKonemessut 2022 palkitsi tänä vuonna neljä tuotetta hopeamitalilla ja kunniamaininnan sai 11 tuotetta. Kultamitaleja ei jaettu tänä vuonna yhtään. Maataloustoimittajista koostuva raati on valinnut palkitut uutuustuotekilpailuun ilmoitettujen uutuustuotteiden joukosta. Kaikki uutuudet ovat nähtävillä MaatalousKonemessuilla 13. - 15.10.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

Maatalouskoneuutuuksia arvostelleen raadin tärkeimpiä kriteerejä ovat olleet tuotteen merkitys maataloudelle, vaikutus kannattavuuteen ja prosesseihin, ympäristöystävällisyys, energiatehokkuus sekä vaikutus työmäärään ja turvallisuuteen. Palkittu uutuustuote on voinut olla myös toiminnallisuus, jonka soveltaminen tuo huomattavaa parannusta olemassa olevaan tuotteeseen tai palveluun. Uutuustuotteiden palkintoraadissa ovat vaikuttaneet Piia Lehojärvi Maaseudun Tulevaisuudesta, Eemeli Linna Koneviestistä ja Pentti Törmä Käytännön Maamiehestä. MaatalousKonemessujen uutuustuotekilpailuun ilmoitettiin ennätykselliset 118 tuotetta, palvelua tai menetelmää.

Kultamitaleja ei jaettu tänä vuonna yhtään. Raadin mielestä mikään tuotteista ei tuonut markkinoille täysin uutta teknologiaa tai tekniikkaa. Uutuuksista nousi tänä vuonna erityisesti tuotteita, joita voidaan käyttää jo olemassa olevissa koneissa ja laitteissa ja jotka helpottavat alan ammattilaisen työtä.

Neljä hopeamitalistia

Uutuuskoneista hopealla palkitut tuotteet ovat Agro ContiSeal -teknologia, Dataväxt Logmaster, Fendt 700 Gen7 -mallisarja ja Piippo Hydraulic Oy:n isobus-ohjattu lumiauraventtiili.

Agro ContiSeal -teknologian avulla voi ehkäistä maatalousrenkaiden puhkeamisesta aiheutuvia seisokkeja. Patentoitu renkaan sisäpuolelle levitettävä polymeeri tiivistää vieraiden esineiden aiheuttamat puhkeamat välittömästi. ContiSeal-käsitellyillä renkailla varustetun ajoneuvon ei tarvitse hidastaa vauhtiaan renkaan puhkeamisen jälkeen eikä rengasta tarvitse vaihtaa välittömästi. Tahmea polymeeri peittää pistokohdan ja estää painehäviön.

Dataväxt Logmaster tarjoaa monipuolisen telematiikkaohjelmiston edullisesti ja helposti ilman merkkisidonnaisuuksia. Se kerää tiedot mm. koneen sijainnista, käynnissä olosta, polttoaineen kulutuksesta sekä moottorin kuormituksesta, ja luo niiden pohjalta automaattisesti Logmaster-ohjelmaan laajan raportin. Tietoja voidaan käyttää esimerkiksi tuotannon kehittämisen, urakoinnin laskutuksen tai lohkomuistiinpanojen perustana.

Fendt 700 Gen7 on täysin uudelleen suunniteltu mallisarja, joka laajentaa tehoalueen 220 kW asti. Mallisarjassa on uusi, Suomessa suunniteltu ja tehty moottori ja valinnainen 60 tuuman raideleveys . Ensimmäistä kertaa 700 Vario on saatavana 60 km/h nopeudella.

Piippo Hydraulic Oy:n isobus-ohjatulla lumiauraventtiilillä voidaan nostaa U-auran työtehoa ja käyttömukavuutta. Auran kaikki nivelet ovat varustettu antureilla, joiden ansiosta auralle voidaan asettaa esiohjelmoidut asennot, joihin aura voi ajaa itsensä automaattisesti käyttäjän niin käskiessä. Anturien avulla on toteutettu myös turvarajat, jotka estävät auraa menemästä asentoon, joka voisi vahingoittaa alustakonetta. Auraa ohjataan ISOBUS-väylän kautta, jolloin traktoriin ei tarvita ylimääräisiä hallintalaitteita, eikä venttiili vaadi ylimääräisen hydrauliikan asentamista etukuormaimeen.

Yksitoista kunniamainintaa

Lisäksi uutuustuotteiden raati on antanut kunniamaininnan seuraaville tuotteille:

 • Arskametalli Oy:n CW-vaunukuivuri
 • ecOcaucO -kuivauksenohjaus
 • Kverneland FastBale
 • GrainSense Flow Analyzer
 • Infraline FMS (Fuel Management System)
 • Iso-Antti-pyörösiilot D10,6 m & D12,1 m
 • Multiva eCerex ja eForte -kylvölannoittimet
 • Sirppi-mobiilisovellus
 • Lantmännen Agron syysruisvehnän ostosopimus
 • Tume Orion -kylvölannoitinmallisto
 • Valtra Q -sarja

MaatalousKonemessut järjestetään 13. - 15.10.2022 Helsingin Messukeskuksessa
Lisätietoja: www.maatalouskonemessut.fi

Teksti- ja kuvalähde: Messukeskus

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia