Pyydä tarjous

Nordic Traction toi markkinoille ympärivuotiseen käyttöön soveltuvan OFA Sisu -telan

Digipalvelut
22.09.2021 | Maa- ja metsätalous

Nordic Tractionilta tuli vuoden alussa markkinoille uusi ympärivuotiseen käyttöön soveltuva OFA Sisu -tela. Muita Nordic Traction Groupin tuoteportfoliossa olevia tela- ja ketjutuotemerkkejä edustavat mm. Clark Tracks, NordChain, Tellefsdal Kjetting ja GripX.

– Olemme tarjonneet teloja aiemmin vain Clark Tracksin brändillä, mutta nyt laajensimme telatarjontaa myös OFA tuotemerkin alle, kertoo kotimaan myyntipäällikkö Jarmo Mäkelä.

Uusi OFA Sisu -tela on saatavilla Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa ja Venäjällä. Tuotteitamme myyvät jälleenmyyjämme eri puolilla Suomea, metsäkonevalmistajat sekä mototarvikkeet.fi, josta näitä OFA Sisu -telojakin saa. Kysyntä ja kiinnostus on ollut hyvällä tasolla OFA Sisu -telan osalta, Mäkelä toteaa.

Samat telat kesät talvet

– Taustalla oli ajatuksena, että halusimme tehdä hyvän ympärivuotisen telan. Telapuolelle on tullut paljon tarjontaa ja siellä on saatavilla paljon räätälöintivaihtoehtoja, jonka puitteissa teloihin tehdään paljon mm. sisä- ja ulkopuolen levityksiä, sekä lisähokituksia. Ideaalitilanne olisi, että yrittäjällä olisi talvi- ja kesätelat erikseen, mutta varsinkin nyt viimeisen vuoden aikana se ei ole ollut monellekaan edes mahdollista. Halusimme tehdä järeän yleistelan, joka toimii luotettavasti ympäri vuoden kaiken kokoisissa koneissa.

Mäkelä täsmentää, että Clark on telojen ns. high performance -tuote, johon liittyvät kaikki parhaat ominaisuudet ja innovaatiot. OFA Sisu on suunnattu puolestaan yrittäjille, jotka etsivät hyvää järeää yleistelaa alhaisilla käyttökustannuksilla.

– OFA:n ketjut ovat aina olleet sellaisia, että asiakas tietää varmasti mitä saa. Sama pätee tässä OFA-telassakin. Tuotteeseen ei ole saatavilla mitään lisäoptioita, vaan kyseessä on hyvä perustuote, jota löytyy aina hyllystä.

Nordic Traction halusi tehdä OFA-telasta riittävän järeän, jotta se soveltuisi kaikkein isoimpiinkin koneisiin. Se on muihin markkinoilla oleviin vastaaviin tuotteisiin verrattuna noin 20 % järeämpi.

– Nämä uudet OFA Sisu -yleistelat tarjoavat metsäkoneisiin hyvän pidon kaikissa olosuhteissa, myös lumella ja jäällä. Järeän telakengän ansiosta telat ovat vahvemmat kuin markkinoiden vastaavat tuotteet ja ne soveltuvat myös raskaimmille kuormatraktoreille. Telat on valmistettu karkaistusta erikoisteräksestä ja niissä on 28 mm sivulenkit. Saatavilla Nokian FKF2 -renkaille kokoihin 710/40-24.5, 710/45-26.5, 750/55-26.5 ja 780/50-28.5. Lisäksi tarjolla on Nisulan valmistama OFA telakiristin. Nyt kun teloista on jo pidempää ajokokemusta, asiakkaat ovat kehuneet erityisesti pitoa renkaan ja telan välillä. Se on tärkeää metsäkoneen ajettavuuden kannalta, Mäkelä esittelee.

Kansainvälinen konserni

– Nordic Traction Group Oy hallinnoi kaikkia muita Nordic Traction Groupin -yhtiöitä. Meillä on tässä Loimaalla oma kettinkitehdas, missä valmistamme liukuesteketjut kaikenlaisiin pyörillä liikkuviin ajoneuvoihin. Loimaan tehtaalla on aloitettu 500 neliömetriä käsittävä tilojen laajennus, jolla saadaan sujuvoitettua tehtaan sisäistä logistiikkaa ja sitä kautta tehokkuutta toimintaan sekä tuotantoon. Metsäkoneiden telat valmistetaan meidän telatehtaalla Skotlannissa. Loimaan kettinkitehtaan yhteydessä toimii myös meidän kotimaan myyntiosasto, jonka lisäksi meillä on myyntiyhtiöitä Venäjällä, Ruotsissa ja Pohjois-Amerikassa. Keski-Euroopan asiakkaita palvellaan Saksassa sijaitsevan varaston kautta. Kanadassa ja Pietarissa sijaitsevissa yksiköissä on myös omat varastotoiminnot, Mäkelä mainitsee.

Nordic Traction Groupin focus on nyt Pohjois-Amerikassa

– Kesäkuussa avasimme tytäryhtiön Yhdysvaltoihin, joka on jatkoa viime vuoden puolella tehtyyn avaukseen Kanadan puolella, jonne perustimme tytäryhtiön. Erityisesti Yhdysvalloissa ketjupuolen kysyntä on suurta, koska siellä on hieman erilainen puunkorjuutapa kuin Suomessa – käytössä on isoja koneita, jotka vaativat järeämmät kettingit. Tehtaan laajennuksen myötä saamme vastattua kysyntään paremmin ja tavaraa Pohjois-Amerikan varastoihin, markkinointipäällikkö Timo Oksanen toteaa.

Suomessa Nordic Traction on Oksasen mukaan valmistautunut tulevaan lumiketjupuolen sesonkiin, joten tuotteita on valmistettu kesän aikana varastoon.
– Nyt sitten jännätään milloin lumi saapuu ja millainen talvi tulee, eli kuinka paljon rekkoihin, traktoreihin ja työkoneisiin tarvitaan uusia lumiketjuja.

www.ofa.fi

Artikkeli on julkaistu Maa- ja metsätalous -lehdessä 3/2021.