Oy Feedex Ab – kotimainen rehuvalmistaja ja tilakohtaiset ratkaisut

Facebook
24.07.2020 | Maa- ja metsätalous
Nykypäivän rehukauppa on asiakaskohtaista ongelmanratkaisua parhaimmillaan. Ruokinta suunnitellaan juuri tilan omia raaka-aineita parhaiten hyödyntäen ja teollinen rehu tehdään suurimmalta osin tilakohtaisin reseptein.– Suomessa on erittäin korkealaatuinen elintarviketuotanto. Sen takaavat terveet eläimet ja hyvät olosuhteet. Terve tuotantoeläin on ruokittu tasapainoisesti ja suunnitelmallisesti. Ruokintaan on käytetty myös kivennäisiä ja vitamiineja sekä viimeisimpien tutkimustulosten tiedot, Oy Feedex Ab:n alue-edustaja Pertti Mähönen kertoo.Toimiva palvelukokonaisuus ja jatkuva tuotekehitysKotimainen perheyritys Oy Feedex Ab on valmistanut laadukkaita rehuja jo 28 vuoden ajan. Tuotekehityksessä otetaan jatkuvasti huomioon maailmalta saatava uusin tutkimustieto sekä suomalaiset olosuhteet.– Vahvuutemme on tilakohtaisiin ruokintaratkaisuihin sopivat Presiis-rehut sekä joustava tuotanto. Kykenemme nopeasti reagoimaan asiakkaiden tarpeisiin, Mähönen kertoo ja jatkaa: – Etenkin eläinten terveyteen liittyvä tuotekehityksemme on noussut pääosaan ja korostaa suomalaisessa elintarviketuotannossa juuri eläinten hyvinvoinnin olevan korkean tuotannon tae.– Perustuotteiden valikoima on laaja sekä käytössä on jo useampi sata erikoisreseptiä. Rehut voivat olla joko rakeistettuja tai jauheisia, täysrehuista tiivisteisiin ja kasvavassa määrin erikoistuotteita kivennäisseoksista hyvinkin tarkkoihin tarpeisiin, kuten hometoksiiniongelmiin. Yhdessä tuottajan kanssa etsimme juuri heidän tilalleen sopivan ratkaisun, jossa otetaan huomioon tilan omat säilörehu- ja viljaraaka-aineet sekä tuotannolliset haasteet, Mähönen selvittää.– Ruokinnassa ravintoaineiden, kuten valkuaisen, energian ja kivennäis- sekä hivenaineiden korkea hyväksikäyttöaste takaa sen, että tuottajan eurot eivät valu lannan mukana hukkaan, vaan tulevat takaisin tilille maidon tai lihan muodossa, hän jatkaa.Maissista tulevaisuuden rehukasviPertti Mähönen kertoo, että rehumaissista on tullut hyvä lisä lypsykarjan ruokintaan. Rehutehtaat käyttävät maissijauhoa tehtaalla valmistettaviin seoksiin ja tilat viljelevät maissia pelloillaan maissisäilörehuksi.Maissi on varsin mielenkiintoinen ja suuren satopotentiaalin omaava kasvi rehuntuotantoon. – Rehumaissin viljely laajenee Suomessa. Uudet viljelytekniikat ja yhä aikaisemmat lajikkeet tekevät viljelystä mahdollista myös pohjoisen sääoloissa. Maissisäilörehusta saadaan lypsykarjan ruokintaan energiaa, hyvin sulavaa kuitua ja mikäli tähkät ehtivät kehittyä tarpeeksi pitkälle, saadaan myös hitaasti sulavaa ohitustärkkelystä. Maissi on kuitupitoisena ja paljon sokeria sisältävänä kasvina hyvä naudan energiarehu, joka parantaa syöntikykyä, Mähönen selvittää.Maissijauhon käyttö teollisissa rehuissa on yleistynyt ja Feedexillä maissi on ollut käytössä jo vuodesta 2017. – Pohjois-Savossakin olemme räätälöineet muutamille tiloille omia maissia sisältäviä Presiis-rehuseoksia. Esimerkkiseos, joka sisältää ohraa, vehnää, kauraa ja maissia, voi mm. korvata tilan oman viljan tarpeen ja nostattaa tuotosta, Mähönen kertoo.Asiakaspalvelua ympäri SuomenRuokinnan suunnittelu ja myyntiedustus on hajautettu ympäri Suomen kymmenelle alue-edustajalle. – Hyvä asiakaspalvelu sekä ruokintaosaaminen on yrityksen peruspilari ja korostamme asiakaskohtaisia ratkaisuja toiminnassamme, Pertti Mähönen korostaa.

Oy Feedex Ab

Länsirannikolla Pedersören kunnan Kolpissa sijaitseva Oy Feedex Ab valmistaa rehuseoksia lehmille, sioille ja hevosille. Hevosrehuja valmistetaan Speedex-tuotenimellä.Alusta alkaen kotimainen Oy Feedex Ab perustettiin vuonna 1992 ja toimii tänä päivänä perheyrityksenä Forssin perheen omistamana. Feedex työllistää noin 40 henkeä ja liikevaihto on noin 37 miljoonaa euroa.Feedex pyrkii tarjoamaan asiakkailleen rehuseoksissa viimeisimpien tutkimustulosten hyödyt. Eläinten hyvinvointi ja korkea tuotanto, tuotteiden ja raaka-aineiden korkea laatu sekä toimiva ja joustava asiakaspalvelu ovat yrityksen tärkeimmät lähtökohdat toiminnassaan.Artikkeli on julkaistu Savon Yritysuutiset -lehdessä 4/2020.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä