Pyydä tarjous

Piippo Hydraulic Oy – kotimaisten hydrauliventtiileiden ammattilainen jo vuodesta 1986

Digipalvelut
12.10.2021 | Maa- ja metsätalous

Reilu kolmevuosikymmentä sitten toimintansa aloittanut Piippo Hydraulic jatkaa vahvana, kotimaisena hydrauliikkaventtiilien valmistajana ja myyjänä. Nykyaikainen tuotantotekniikka, CAD/CAM- ja CNC-järjestelmillä, sekä käytössämme oleva sertifioitu laatujärjestelmä, takaavat tuotteiden korkean laadun sekä toimintavarmuuden. Kotimaan markkinoiden lisäksi yritys on vienyt tuotteitaan yli 20 maahan. Vahvoja markkina-alueita kotimaan lisäksi ovat muun muassa Pohjoismaat ja Baltia. Päätoimipaikka sijaitsee Kiuruvedellä, Pohjois-Savossa.

- Piippo Hydraulic -venttiilit ovat korkeatasoisia, kotimaassa suunniteltuja ja valmistettuja tuotteita. Ennen kaikkea olemme erikoistuneet suunnittelemaan erikoistuotteita yrityksille, joita toimitamme eri kokoluokissa laitevalmistajille. Pienasiakkaita ja koneurakoitsijoita palvelemme myös nettikaupan välityksellä, kertoo Piippo Hydraulic Oy:n myynnistä vastaava Jouko Rytkönen.

Hydrauliikan suunnittelua ja räätälöityjä ratkaisuja

Yrityksen menestykselle tärkeää on ollut tuotteidensa innovatiivisuus, joustavuus ja asiakaslähtöisyys. Suurempien asiakkaiden pienempiäkin tarpeita on haluttu ja pystytty palvelemaan. Esimerkiksi laitevalmistajille tehdään tarkasti räätälöityjä erikoistuotteita.

- Autamme asiakkaita ratkaisemaan hydrauliikkaan liittyviä ongelmia. Usein voimme ehdottaa myös yksinkertaisempaa, halvempaa ja toimivampaa ratkaisua entisen tilalle. Suuri osa toimittamistamme venttiiliratkaisuista on räätälöity asiakkaan tarpeen mukaan yhdistämällä samaan lohkoon useita toimintoja. Yleensä tällaiset valmistetaan yhdistämällä monta standardiventtiileitä yhteen letkuttamalla. Piippo Hydraulicin ratkaisussa pyritäänkin saamaan toiminnot yhteen lohkoon. Tällöin venttiilien välinen letkutus jää pois, kokoonpano nopeutuu ja osien vähentyessä myös mahdolliset liittimien vuotokohdatkin vähenevät.

- Pidämme myös suurta määrää valmiita ja puolivalmiita tuotteita varastossa, jolloin voimme palvella nopeasti esimerkiksi teollisia asiakkaitamme. Tämä parantaa myös tehokkuutta, kun esimerkiksi koneistukset tehdään isommissa sarjoissa, mutta valmiit kokonaisuudet toimitetaan asiakkaan tarpeen mukaan, jatkaa Rytkönen.

Farmiventtiilillä ratkaisu moneen pulmaan

Työkoneen kytkeminen traktorin kolmipistenostolaitteeseen on välttämätön työvaihe ennen useimpien työtehtävien aloittamista. Niin työkoneissa kuin traktoreissakin on suuria eroja sen suhteen, miten helposti työkoneen saa traktorin perään. Pahimmillaan vaikeasti kytkettäviä työkoneita jopa vältellään. Farmiventtiilin avulla työkoneen kiinnittäminen helpottuu ja on turvallisempaa.

- Aikojen saatossa on kehitetty monenlaista apulaitetta työkoneiden kytkemiseen. Esimerkiksi erilaisia pikakytkentärunkoja on ollut saatavilla jo kauan. Meidän Farmiventtiilin suunnittelun lähtökohta oli ennen kaikkea työturvallisuus, jossa rajoittimia liikutetaan hydraulisesti ohjaamosta käsin, jolloin traktorin ja työkoneen välissä ei tarvitse työskennellä konetta kytkettäessä. Kehitystyö on viety huomattavan pitkälle ja tuotteesta on tehty monipuolinen ja helppokäyttöinen, korostaa Rytkönen.

- Farmiventtiilissä potentiaaliset ongelmakohdat on huomioitu ja ratkaistu. Ensinnäkin molemmat sivurajoittimet ovat liikuteltavia ja toiseksi järjestelmälle on rakennettu kokonaan oma hydrauliikkapakettinsa omine ohjausjärjestelmineen. Traktorin lohkoja ei siis tarvitse uhrata. Lisäksi Farmiventtiiliin voidaan lisätä ylimääräisiä ulkopuolisia lohkoja, jolloin esimerkiksi hydraulinen kallistaja ja hydraulinen työntövarsi saadaan toimimaan sen kautta. Traktorin omat hydrauliikan lohkot ja hallintalaitteet voidaan hyödyntää työkoneiden tarpeisiin.

- Työkoneiden nopea kiinnittäminen on selvä etu töiden sujumisen kannalta. Nykyään moni investoi mieluummin yhteen varusteltuun ja monipuoliseen traktoriin useamman perusversion sijaan. Tällaisissa tilanteissa Farmiventtiili tuo elämään helpotusta, kun työkonetta voi vaihdella helposti, vaikka useamman kerran päivässä. Farmiventtiilillä on myös monia muita potentiaalisia käyttökohteita, toteaa Rytkönen.

Lisätietoa tuotteistamme ja palveluista:

www.piippohydraulic.com

Artikkeli on julkaistu Maa- ja metsätalous -lehden KoneAgria-numerossa 4/2021.