
Pohjoisissa oloissa tuotettu kumina on erittäin aromikasta ja öljypitoista

05.02.2019 | Maa- ja metsätalous
LUKEn tilastojen mukaan suomalainen kumina pitää pintansa maailmanmarkkinoilla. Lähes 30 prosenttia maailman kuminasta tuotetaan Suomessa. Suomen vahvuus on hyvin toimiva tutkimus- ja tuotantoketju.
– Kuminaa viedään ympäri maailmaa mausteeksi ja aromiaineeksi. Kuminaa viljellään sen siementen sisältämien haihtuvien öljyjen vuoksi. Kuminaa käytetään muun muassa leivissä, juustoissa, hajusteissa ja hajuvesissä. Myös teessä ja pohjoismaisessa akvaviitti-viinassa kumina on merkittävä ainesosa, Caraway Finland Oy:n tehtaanjohtaja Dan Kjällberg kertoo.
Lue koko artikkeli näköislehdestä sivulta 7.
Maa- ja metsätalous 1/2019
Haluatko oman yrityksen esille tähän?