Pohjoisissa oloissa tuotettu kumina on erittäin aromikasta ja öljypitoista

Facebook
05.02.2019 | Maa- ja metsätalous
LUKEn tilastojen mukaan suomalainen kumina pitää pintansa maailmanmarkkinoilla. Lähes 30 prosenttia maailman kuminasta tuotetaan Suomessa. Suomen vahvuus on hyvin toimiva tutkimus- ja tuotantoketju.– Kuminaa viedään ympäri maailmaa mausteeksi ja aromiaineeksi. Kuminaa viljellään sen siementen sisältämien haihtuvien öljyjen vuoksi. Kuminaa käytetään muun muassa leivissä, juustoissa, hajusteissa ja hajuvesissä. Myös teessä ja pohjoismaisessa akvaviitti-viinassa kumina on merkittävä ainesosa, Caraway Finland Oy:n tehtaanjohtaja Dan Kjällberg kertoo.Lue koko artikkeli näköislehdestä sivulta 7.Maa- ja metsätalous 1/2019

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä