Raskaan kaluston ammattilaiset ja tuotteet – kaikki samasta paikasta

Konekorjaamo Riikosen valmistamien puutavara-autojen päällirakenteiden RIIKO®-tuoteperhe on täydentynyt pneumaattisella kuormankiristimellä. Kiristin on yrityksen omaa suunnittelua ja valmistetta.
Konekorjaamo Riikosen valmistamien puutavara-autojen päällirakenteiden RIIKO®-tuoteperhe on täydentynyt pneumaattisella kuormankiristimellä. Kiristin on yrityksen omaa suunnittelua ja valmistetta.
20.09.2022 | Maa- ja metsätalous

Konekorjaamo Riikonen Oy on raskaan kaluston monimerkkikorjaamo ja RIIKO® päällirakennevalmistaja. Perinteikäs yritys on toiminut jo vuodesta 1981 ja se työllistää tällä hetkellä noin 30 raskaan kaluston ammattilaista. Korjaamopalvelut kattavat kaikki raskaan kaluston huollot, korjaukset, katsastukset ja varaosat. Yritys on osa kansainvälistä TOP TRUCK -korjaamoketjua ja KESLA nostureiden virallinen asennus- ja huoltopiste jo vuodesta 1993 lähtien. RIIKO® puutavarapäällirakenteille on myönnetty Avainlippu-tunnus.

- Olemme asiantunteva ja monipuolisesti palveleva raskaan kaluston osaaja. Joensuun Salpakankaalla asiakas voi huollattaa tai korjauttaa olemassa olevaa kalustoaan, tai hankkia kokonaan uutta. Monimerkkikorjaamona tunnemme kaiken malliset ja ikäiset kuljetuskalustot ja myös tuotteemme on suunniteltu sopimaan kaikkiin markkinoiden automerkkeihin ja malleihin. Korjaamomme yhteydessä toimii myös raskaan kaluston katsastushalli, joka toimii yhteistyössä Kuurnan autokatsastuksen kanssa. Toimintaperiaatteenamme on saattaa asiat kuntoon kerralla, sovitussa ajassa, kertoo yrittäjä Jari Riikonen.

Uusi kuormankiristin puuautoihin

Puutavara-autoja koskevat kuormankiristyksen määräykset täydentyivät jälkikiristyksen osalta. Jatkossa puunippujen sidonnat tulee varustaa jatkuvaa kiristysvoimaa tuottavalla välineellä. Konekorjaamo Riikonen Oy on tuonut markkinoille kehittämänsä ja valmistamansa paineilmatoimisen RIIKO®-kuormankiristimen. Se pitää kiristysvoiman aina vakiona, vaikka puutavaranippu pääsisikin ajon aikana tiivistymään.

- Jo 1980-luvulta saakka meillä on ollut korjaamopalveluiden lisäksi omaa tuotantoa. Silloin aloitimme sora-autojen päällirakenteiden valmistuksen ja seuraavalla vuosikymmenellä tulivat mukaan myös puutavara-autojen päällirakenteet. Edellä mainittujen lisäksi nykyisin tehdään niitä myös vaihtolava-autoihin.

- Uusi puutavara-autojen kuormankiristin asennetaan suojaan vetoauton tai perävaunun apurungon sisäpuolelle pulttikiinnityksellä. Asennuksen voi suorittaa puuautoilija itse. Käyttö edellyttää vain paineilmasyöttöä. Kiristin tuottaa jatkuvan 5,4 kilonewtonin kiristysvoiman. Saatavana on myös tehokkaampi kiristin, jonka vetovoima on jopa 6,4 kilonewtonia. Kuormansidontavaijeri pysyy vaaditun kireällä, vaikka kuorma muuttaisi hieman muotoaan ajon aikana. Näin ei tarvitse välillä pysähtyä ”kiristyssulkeisiin”, toteaa Jari Riikonen.

RIIKO® -tuotteet toimivat ja kestävät!

RIIKO®-tuoteperheen valikoima kattaa lähes kaikki tarvikkeet ja varusteet, joita tarvitaan puuauton ohjaamosuojan ja takapään nosturitelineen välillä sekä myös perävaunussa. RIIKO® puutavarapäällirakenteille on myönnetty Avainlippu-tunnus. Merkki on osoitus suomalaisesta työstä. Varustelupakettiin saadaan helposti liitettyä myös paikallista tuotantoa olevia Keslan puutavaranostureita sekä muita laitteita, kuten esimerkiksi Tamtronin nosturivaakoja. Yritys toimii molempien laitemerkkien virallisena jälleenmyyjänä. Lisäksi Konekorjaamo Riikonen Oy toimii Kilafors perävaunujen virallisena maahantuojana.

Lisätietoa tuotteista ja palveluista: konekorjaamoriikonen.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia