Sarkamessut 27.–28.1.2023 Seinäjoki-Areenalla

Facebook
19.01.2023 | Maa- ja metsätalous

Sarkamessut on kaksipäiväinen maatilarakentamisen, energian ja metsätalouden ammattilaistapahtuma. Messuilla on näytteilleasettajien lisäksi mielenkiintoisia seminaareja, paneelikeskusteluja ja tietoiskuja. Messut ovat avoinna yleisölle perjantaina 9–17 ja lauantaina 10–16.

Etelä-Pohjanmaan Pytinki Oy:n toimitusjohtaja Anne-Maj Lauri kertoo, että tulevilla Sarka-messuilla näytteilleasettajia on reilut 100.

- Näytteilleasettajat tuovat uudet tuotteensa ja palvelunsa kävijöiden nähtäville.

Mukana on mielenkiintoisia panelisteja ja asiantuntijoita. Avauspuheenvuoron pitää MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila. Ensimmäisenä messupäivänä ohjelmalavalla on Maaseudun Tulevaisuuden -paneeli, aiheenaan mistä maatalouden rahat ja yrittäjätulo. Paneelissa on mukana mm, maanviljelijä KaisaRantasalo, europarlamentaarikko Elsi Katainen, kansanedustaja Janne Sankelo sekä näyttelijä ja maanviljelijä Jussi Vatanen. Puheenjohtajana toimii Jouni Kemppainen.

- Mainittava on myös Oulun Yliopiston 27.1. järjestämä seminaari ”Uutta teknologiaa navettaan ja navetan liepeille”. Pekka Kilpeläisen ”Mihin suuntaan ollaan menossa maatilojen karjadatan hyödyntämisessä”-seminaaria voi seurata Maaseutuverkoston youtuben kautta striimattuna Suomen lisäksi Virossa, Ruotsissa ja Saksassa, Lauri kertoo.

- Ohjelmalavalla on avajaispäivänä muun muassa ”Uusi eläinten hyvinvointilaki ja eläinten hyvinvointikorvaukset” -paneelikeskustelu, jossa alustuspuheen pitää Maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio.

Muista mielenkiintoisista ohjelmista Anne-Maj Lauri mainitsee Suomen Metsäkeskuksen projektipäällikkö Martti Kangasniemen ”Puu maatilarakentamisessa” sekä näyttelijä ja maanviljelijä Jussi Vatasen haastattelu. Lisäksi paikalla on myös tubettaja Maalaisjärki-kanavan Anna, Lauri kertoo ja jatkaa:

- Eurofins Viljavuuspalvelu Oy:n Manna Kaartisen ”Kasvukunto ja hiilianalyysi” tuo esille uusinta uutta tietoa. Viljavuustutkimusten lisäksi maanäytteistä voidaan mitata muita kasvukuntoon liittyviä ominaisuuksia. Uusi ympäristökorvaukseen liittyvä asetus on tulossa sisältäen tilakohtaisen toimenpiteen, yhtenä vaihtoehtona maaperän analyysejä (Lähde: Manna Kaartinen).

- Sarka-messuilla B-hallissa on esillä kaksi lehmärotua. Lehmät ovat täällä keskiviikosta perjantaihin saakka. Ensimmäistä kertaa on esillä Holstein-rotu. Molemmille on omat, upeat Championship-kilpailut, Anne-Maj Lauri kuvaa.

pytinki.fi/sarka

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia