Pyydä tarjous

Suomen Lammasyhdistys ry – kotimaisen lammastalouden puolestapuhuja

Digipalvelut
08.07.2021 | Maa- ja metsätalous

Suomen Lammasyhdistys ry on lampureiden jäsenyhdistys, jonka toiminnan painopiste on kotimaisen lammastalouden edunvalvonnassa ja tiedotuksessa. Tietoa välitetään monipuolisesti paitsi lampureille ja sidosryhmille myös kuluttajille sekä valtionhallinnolle. Lisäksi SLY on aktiivisesti mukana alan hankkeissa. Yhdistyksen päämääränä onkin edistää suomalaista lammastaloutta sen kaikessa monimuotoisuudessa. Kotimaisten järjestöjen lisäksi yhteyttä pidetään alan järjestöihin kansainvälisesti.

Suomen Lammasyhdistys julkaisee jäsenjulkaisuna Lammas & vuohi –lehteä, joka on alan ainoa ammattilehti Suomessa. Lehti ilmestyy viisi kertaa vuodessa ja sisältää ajankohtaista tietoa pääasiassa lampureille ja lammastaloudesta kiinnostuneille. Lisäksi lehdessä on vuohenkasvattajille suunnattu vuohiliite kahdesti vuodessa. Lehden yleissävy on vahvasti neuvonnallinen, ja artikkelien kirjoittajina ovat maamme parhaat asiantuntijat sekä käytännön osaajat. Lehdessä julkaistaan myös poimintoja ulkomaisista tutkimuksista ja artikkeleista.

Kuluttajille suunnattua viestintää toteutetaan Lammasyhdistyksen kotisivuilla sekä sosiaalisessa mediassa Facebook- ja Instagram-tileillä. Lisäksi yhdistys on ollut mukana suurimmilla maatalousmessuilla. Vuonna 2018 SLY lanseerasi valtakunnallisen Villaviikon, jonka tarkoituksena on nostaa kotimaisen villan arvostusta ja lisätä kuluttajien tietoisuutta siitä. Villaviikon avajaistapahtuma on pidetty nyt kahtena vuonna Helsingin keskustassa. Tänä vuonna Helsingin Villapäivä toteutetaan Kansalaistorilla sunnuntaina 26.9. Luvassa on mm. lampaita, kerintänäytöksiä, villan käsittelyä, neulontaopastusta sekä tietenkin suomalaisesta villasta tehtyjä lankoja ja käsitöitä.

Suomen Lammasyhdistys ry:n sääntömääräiset yleiskokoukset on pidetty perinteisesti valtakunnallisten Lammaspäivien yhteydessä keväisin ja syksyisin. Koronapandemia kuitenkin esti Lammaspäivien järjestämisen kokonaan vuonna 2020 ja vielä keväällä 2021. Viime vuonna kevätkokouksen toteuttamista varten päätettiin järjestää lampureiden kesäretki, joka sai todella suuren suosion. Tästä innostuneena SLY:n hallitus päätti järjestää myös tänä kesänä lampuriretken kevätkokouksen yhteyteen. Kesäretki ja kevätkokous pidetään Tammelassa keskiviikkona 28.7.2021. Kokousasioiden lisäksi perehdytään kiertolaidunnukseen sekä laidunnurmien hiilensidontaan.

Lisätietoja Suomen Lammasyhdistyksestä ja tapahtumista löytyy:

https://lammasyhdistys.fi/

https://www.facebook.com/SuomenLammasyhdistys

https://www.instagram.com/suomenlammasyhdistys/

Marjo Simpanen

Muita uutisia