Uutuus! DeLaval Plus Käyttäytymisanalyysi – tekoäly hyötykäyttöön myös navetassa

Maaningan maitotilalla Vaalassa otettiin syyskuun alussa käyttöön Suomen ensimmäinen DeLaval Plus Käyttäytymisanalyysijärjestelmä. "Märe toimii hyvin ja kiimojen tunnistus on lähtenyt nopeasti käyntiin. Paikannuksen ansiosta lehmien löytäminen navetassa on nopeutunut", Pekka ja Päivi Maaninka vahvistavat.
Maaningan maitotilalla Vaalassa otettiin syyskuun alussa käyttöön Suomen ensimmäinen DeLaval Plus Käyttäytymisanalyysijärjestelmä. "Märe toimii hyvin ja kiimojen tunnistus on lähtenyt nopeasti käyntiin. Paikannuksen ansiosta lehmien löytäminen navetassa on nopeutunut", Pekka ja Päivi Maaninka vahvistavat.
05.10.2023 | Maa- ja metsätalous

DeLaval Plus Käyttäytymisanalyysi on uusi tekoälyä hyödyntävä ratkaisu lehmien terveysongelmien ja kiimojen havaitsemiseen sekä lehmien sijainnin määrittämiseen.

DeLaval Plus Käyttäytymisanalyysijärjestelmä hyödyntää data-antureita jokaisen eläimen käyttäytymisen tallentamiseen ja analysoi tallennetut tiedot tekoälyn avulla. Se auttaa maidontuottajia tunnistamaan sairaat ja sairastumisvaarassa olevat lehmät, löytämään kiimassa olevat eläimet ja helpottaa niiden oikean siemennysajankohdan määrittämistä. Lisäksi DeLaval Plus Käyttäytymisanalyysin avulla voidaan seurata eläinten sijaintia navetassa joka sekunti, mikä helpottaa niiden lehmien löytämistä, jotka tarvitsevat huomiota. Päivittäiset päivitykset ja reaaliaikainen tieto, ovat käytettävissä niin DelPro FarmManagerissa kuin älypuhelimen Companion-sovelluksessa.

Tekoälyllä tehostettua eläinten seurantaa

DeLaval Plus Käyttäytymisanalyysissä käytetään uusinta tekniikkaa edustavia DeLaval Biosensors -korvatägejä, jotka kommunikoivat automaattisesti navetan vastaanottimien kanssa. Saatu data jaetaan tekoälyyn perustuvalle ohjelmistolle, DeLaval DeepBluelle, joka analysoi tietoa edistyneitä lehmien käyttäytymis- ja toimintomalleja hyödyntäen. Järjestelmä tarjoaa huippuluokan kiimojen havaitsemisen sekä märehtimisen ja syömiskäyttäytymisen laskennan.

Järjestelmä on saatavilla kahdella eri kokoonpanolla. BA200 -järjestelmä mittaa ja analysoi lehmien aktiivisuutta, märehtimistä ja syöntiä. BA300 -järjestelmässä on mukana lisäksi lehmien paikannus ja aika alueella. Molemmissa järjestelmissä käytetään samoja korvatägejä ja muita järjestelmän osia. DeLaval Plus Käyttäytymisanalyysi soveltuu niin automaattilypsy- kuin asemalypsypihatoihin sekä monenlaisiin raportointivaatimuksiin.

BA300 Maaningan maitotilalla Vaalassa

Päivi ja Pekka Maaningan omistamalla Maaningan Maitotilalla Vaalassa otettiin syyskuun alussa käyttöön Suomen ensimmäinen DeLaval Plus Käyttäytymisanalyysijärjestelmä. Järjestelmä on ollut käytössä vasta vähän aikaan, mutta jo ensikokemukset ovat isäntäväen mukaan olleet positiivisia. Tilalla on käytössä VMS V310, jonka RePro-ominaisuuden ansiosta kiimojen havaitseminen on jo valmiiksi ollut erinomaisella tasolla.

Käyttäytymisanalyysin myötä myös lehmäkohtainen optimaalinen siemennysajankohta saadaan automaattisesti, minkä odotetaan vähentävän entisestään kiimojen tarkkailuun kuluvaa aikaa. Kun kaikki tieto on nähtävissä DeLaval DelProssa helpottaa se tiedon käsittelyä ja tehostaa eri antureista saatavan tiedon käyttöä.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä