Asiantuntemusta porrasvalintaan

Facebook
03.03.2022 | Yrityselämässä tapahtuu, Rakentaminen

Kuukivi Betoni Oy valmistaa huippunykyaikaisilla CNC-koneilla laadukkaita CE-merkittyjä betoni- ja luonnonkivituotteita, kuten mosaiikkibetoniportaita parveke-elementtejä, luonnonkivipäällysteisiä betoniportaita sekä betonin, erilaisten rakennusluonnonkivien ja kivien CNC-työstöjä.

Kuukivi Betoni rakentaa osaamisellaan ja monipuolisella tuotevalikoimallaan suunnittelijoiden ja rakennuttajien kanssa ympäristöä, jossa päivittäin liikumme ja toimimme. Lähtökohtana on kokonaisuus, jossa erilaiset yksityiskohdat tukevat toisiaan. Yritys valmistaa betoniportaita ammattirakentajien ja pienrakentajien tarpeisiin sekä Ylämyllyllä että Viinijärvellä.

Pertti Mutanen perusti vuonna 2000 Kuukivi Design Oy nimisen yrityksen.

- Toiminta käynnistyi lahja- ja taide-esineillä, puun- sekä kiven yhdistämisellä. Vuonna 2005 aloitimme saunan kiukaiden komponenttien valmistuksen. Nykyisin yritys on keskittynyt porraselementtien valmistukseen, joita valmistamme mittatilaustyönä käyttäjien ja käyttökohteiden mukaan, Kuukivi Betoni Oy:n toimitusjohtaja Pertti Mutanen kertoo ja jatkaa:

- Vuonna 2015 yritys aloitti uuden betoniporrastuotannon koska konekantamme soveltui erinomaisesti myös porrasaskelmien hiontaan ja muotoiluun.

Valmistus tapahtuu ajanmukaisin laittein ja menetelmin. Yrityksen vankka kokemus luonnonkiven jalostuksesta antaa erinomaiset mahdollisuudet vastata mosaiikkibetoniportaiden lisäksi myös graniittiporrasaskelmien valmistukseen - kilpailukykyisellä hinnoittelulla.

Tuotteiden laatu ja ympäristövastuu

Kuukivi Design Oy:n tuotanto sai vuonna 2016 Inspecta Sertifiointi Oy:n tuotehyväksyntälain varmennustodistuksen, joka täyttää laadunvarmistuksen laadunvarmistusasiakirjojen TR 61:2014 vaatimuksen CE ja FI merkintäoikeus.

- Jatkuvasti muuttuvat normit ym. määräykset aikaansaavat sen, että meidän on pysyttävä mukana alan kehityksessä. Jatkuvalla kouluttamisella varmistamme sen, että viimeisin tieto ja osaaminen betoniasioissa on aina asiakkaidemme käytettävissä, Mutanen sanoo.

- Nykyään yrityksessä työskentelee 18 ammattilaista. Yrityksen asiakaskunta muodostuu pääosin rakennusliikkeistä. Asiakkaat ja yhteistyökumppanit arvostavat sitä, että olemme osallistuneet aktiivisesti myös kohteiden suunnitteluun ja neuvottelemme suunnittelijoiden kanssa toteutettavista ratkaisuista.

Voimakas kehitys näkyy työn jäljessä

- Olemme toteuttaneet noin 300 rakennuskohteeseen portaita ympäri Suomea, esimerkiksi kerrostaloihin, kouluihin, teollisuuskiinteistöihin ja vanhusten palvelutaloihin. Viime aikaisia julkisia kohteita, joihin olemme toteuttaneet porrasratkaisuja ovat muun muassa Mantsilan koulu Lappeenrannassa, Seinäjoen keskussairaala, Kouvolan uusi sairaala eli Ratamo-keskus, Business Garden Jyväskylässä, Tampereen kirjastotalo ja Kuopiossa Savilahden kampus, Mutanen kertoo ja jatkaa:

- Lisäksi toteutamme Kuopiossa rakenteilla olevaan NCC:n urakoimaan OP Pohjois-Savon uuteen toimitaloon porrasratkaisut.

Mutasen mielestä yrityksen tulevaisuuden näkymät ovat hyvät.

- Yrityksen kehitystyö jatkuu. Olemme erikoistuneet portaisiin ja porrashuoneisiin ja tulemme kehittämää tätä toimintaa edelleen esimerkiksi uusilla malleilla. Syksyllä 2019 meille valmistui uusi, tilava tehdas, jonka puitteissa olemme pystyneet monipuolistamaan tuotantoamme. Viimeisin tekniikka, ammattitaito, palvelu ja ennen kaikkea laatu ovat ne perustekijät, jotka ovat olleet yrityksen toiminta-ajatuksena yrityksen perustamisesta lähtien. Meillä on vakiintunut asiakaskunta ja yritys aikoo jatkossakin rakentaa tulevaisuutensa hyväksi koetulla reseptillä: työtä tehdään ahkerasti ja tehokkaasti kevyellä organisaatiolla. Tuotteiden laadusta ja toimitusten täsmällisyydestä ei tingitä. Näin toimien syntyvät kestävät asiakassuhteet - menestyksen paras tae, Pertti Mutanen luonnehtii Kuukivi Betoni Oy:n toimintaa.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia